ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گزارش محیط زیست به مجلس: بنزین پتروشیمی عامل اصلی سرطان

معصومه ابتکار با حضور در مجلس تلاش کرد از تصمیم دولت برای متوقف کردن تولید بنزین در پتروشیمی‌ها دفاع کند. منتقدان اما می‌گویند موضوع بنزین دست‌آویز حملات جناحی قرار گرفته است.

سازمان حفاظت محیط زیست ایران گزارشی در مورد غیر استاندارد بودن بنزین‌های تولید شده در پتروشیمی به مجلس ارائه کرده است. معصومه ابتکار، رییس این سازمان، با حضور در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تلاش کرد از تصمیم دولت برای متوقف کردن تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی ایران دفاع کند. او می‌گوید این بنزین‌ها عامل اصلی گسترش سرطان است.

گزارش محیط زیست به مجلس همه منتقدان را راضی نکره است

به گزارش خبرگزاری ایرنا، ابتکار که شامگاه سه شنبه ۲۹ مهر در مجلس حضور یافته بود واردات بنزین یورو ۴ را عامل موثری برای کاهش آلاینده‌های هوا ذکر کرد و گفت روزهای هوای پاک در تهران هشت روز افزایش یافته و روزهای هوای سالم نیز در تهران در سال حدود ۱۵۳ روز است که نمایانگر افزایش سطح روزهای هوای پاک در تهران است.

ابتکار همچنین از تلاش دولت برای ارتقای کیفیت گازوییل خبر داد.

موضوع آلوده بودن بنزین‌های تولیدی در پتروشیمی اختلافات زیادی در ایران برانگیخته است. تولید این بنزین‌ها که در دولت محمود احمدی نژاد در ایران آغاز شد، اکنون در دولت روحانی متوقف شده است. سازمان حفاظت محیط زیست وزارت نفت دولت پیشین را متهم به تولید بنزین سرطان زا کرده است. این در حالی است که منتقدان دولت می‌گویند، سازمان محیط زیست هنوز نتوانسته شواهد قطعی برای سرطان زا بودن بنزین‌های پتروشیمی ارائه دهد.

اکنون تهیه این گزارش و ارسال آن به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در راستای اثبات حقانیت دولت در قطع تولید بنزین و خرید بنزین یورو ۴ از خارج بوده است.

با این‌حال حضور ابتکار در مجلس نتوانست باز هم منتقدان را راضی کند. به گزارش خبرگزاری مهر، پس از پایان گزارش رییس سازمان حفاظت محیط زیست، نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت و انرژی انتقاداتی را نسبت به این گزارش وارد کردند. آنها معتقد بودند آلودگی هوا فقط مربوط به  ماده بنزن موجود در بنزین‌های تولیدی پتروشیمی‌ها نیست و عوامل متعددی در آلودگی هوا موثر است.

به گفته داوود محمدی، نماینده قزوین و عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، از آن‌جا که وزارت نفت خود در این قضیه ذینفع است، نباید پالایش و آنالیز بنزین‌های وارداتی یا تولید شده در داخل به این وزارتخانه سپرده شود بلکه باید توسط سازمان استاندارد صورت پذیرد. به گفته این عضو کمیسیون اصل ۹۰، از آن‌جا که وزارت نفت خود آنالیز بنزین‌های تولید شده قبلی در پتروشیمی‌ها را انجام داده، اطلاعات مستقلی در مورد میزان آلایندگی آن‌ها در اختیار نیست.

پیش‌تر، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران در دولت حسن روحانی، با پذیرفتن غیراستاندارد بودن بنزین تولیدی در واحدهای پتروشیمی اعلام کرده بود این بنزین‌های آلاینده دیگر توزیع نخواهند شد.

در خردادماه سال ۱۳۹۳ نیز گروهی از وکلای ایرانی از مسعود میرکاظمی، وزیر نفت دوران احمدی نژاد، به دلیل تولید بنزین آلوده به دادگاه شکایت کردند. اما در همین حال میرکاظمی اعلام کرد باید از دولت قبلی به خاطر تولید این بنزین‌ها تشکر کرد.

با این‌حال منتقدان دولت روحانی می گویند، موضوع بنزین دست‌آویز حملات جناحی قرار گرفته است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • esi

    وقتی .پست نمیکنی . پس چرا نظر خواهی میکنید ....