ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«وصل تو»؛ نماهنگ تازه‌ای از حامد نیک‌پی

به تازگی نماهنگ تازه‌ای از حامد نیک‌پی با عنوان «وصل تو» منتشر شده است. این نماهنگ را می‌شنویم و با نظرات حامدنیک‌پی درباره چالش‌های موسیقی تلفیقی آشنا می‌شویم.

به تازگی نماهنگ تازه‌ای از حامد نیک‌پی با عنوان «وصل تو» منتشر شده است. حامد نیک‌پی نام آشنایی برای طرفداران موسیقی تلفیقی است. او پس از کارهای مشترک و گوناگونی که در ایران‌ با هنرمندان مختلف انجام داد به آمریکا مهاجرت کرد و چندسالی است که مقیم شمال کالیفرنیا است.

از او تاکنون آلبوم‌های «گذر تنها» و «آسوده» و «دیوانه‌تر» منتشر شده است. در آلبوم «رومی ۱» با پدرام درخشانی همکاری کرده و به عنوان خواننده در آن اثر حضور داشته است. همچنین ترانه «مالک این خاک منم» در واکنش به گفته‌های احمدی‌نژاد پس از اعتراضات مردم ایران به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ با صدای او پخش شد.

نماهنگ «وصل تو» بازخوانی غزل «عشق تو نهال حیرت آمد» از سروده‌های مشهور حافظ است:

عشق تو نهال حیرت آمد
وصل تو کمال حیرت آمد
بس غرقه حال وصل کاخر
هم بر سر حال حیرت آمد

او این ترانه را به شیوه تلفیقی و با سازبندی متفاوتی از موسیقی سنتی ایران اجرا کرده است.

حامد نیک‌پی درباره موسیقی تلفیقی می‌گوید: « تعریف ساده‌ای که می‌توانم از موسیقی تلفیقی، در موسیقی ایران و موسیقی ملل بدهم برمی‌گردد به زمانی که موسیقیدان‌ها به دنبال فصل مشترکی بین فرهنگ‌ها و ملت‌های مختلف می‌گشتند و اینها را با هم ادغام می‌کردند که باعث به وجود آمدن موسیقی تلفیقی شد و در سبک‌های مختلفی هم وجود دارد، مثلاً بعضی‌ها در آمریکا به آن موسیقی راک و آراندبی هم می‌گویند ولی منظور من بیشتر در رده‌بندی موسیقی جهانی هست که در ایران چند سالی هست که مطرح و باب شده است.»

کنسرت حامد نیک‌پی در واشنگتن. عکس: علی خلیق

و در ادامه به تلفیق در موسیقی آوازی ایران اشاره می‌کند و می‌گوید:«ابتدا بیشتر گروه‌ها بدون کلام و فقط با موسیقی تنها این‌کار را شروع کردند و بعد‌ها نسل‌های بعد‌تر از جمله خود من آن را در موسیقی آوازی هم تجربه کردند. من از چند سال پیش شروع به ارائه این‌گونه آثار کردم که بعضی‌ها منتشر شد و بعضی‌ها برای موسیقی فیلم مورد استفاده قرار گرفت و خیلی‌هایش هیچوقت بیرون نیامد.»

او همچنین به دشواری‌ها و چالش‌های موسیقی تلفیقی اشاره می‌کند و می‌گوید: « البته مساله فیوژن غیر از تلفیق‌ کردن موسیقی دستگاهی و آوازی، به نوع سازبندی‌ها، نوع نگرش آهنگساز و تنظیم‌کننده در مورد نوع سازهایی که در کنار هم استفاده می‌شوند بستگی دارد تا این ساز‌ها باعث کمک در پیشبرد بیان و هدف آهنگساز از موسیقی تلفیقی می‌شود. چون اگر بدون داشتن دانش کافی و تفکر صرفاً فقط به قصد تلفیق چند ساز با هم این کار را بکنیم ممکن است کار خوبی از کار در نیایید که نمونه‌هایش هم زیاد است و وقتی آنها را گوش می‌کنیم متوجه می‌شویم یک جای کار ایراد دارد. برای همین وقتی شروع به ساختن اثری در سبک موسیقی جهانی می‌کنیم باید به همه این نکات دقت کنیم. مثلاً فقط غرق ملودی شده و از سازبندی غافل بشویم و یا به ریتم توجه نکنیم. اصولاً باید ببنیم هدفمان از این کار چیست.»

حامد نیک‌پی فارغ‌التحصیل رشته موسیقی از دانشگاه سوره است. او نخستین بار با گروه رومی روی صحنه رفت بود و در کنسرت‌های این گروه حضور داشت. همچنین با گروه «مسعود حبیبی» به هند سفر کرد و در جشنواره‌ «جهان خسرو» خواند. او هم‌اکنون در آمریکا به سر می‌برد و در زمینه‌ تدریس موسیقی سنتی مشغول به کار است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.