ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

درباره آلبر کامو؛ عکس، مقاله و گفت‌وگو

به مناسبت صدمین زادروز فیلسوف و نویسنده فرانسوی

آلبر کامو ۷ نوامبر ۱۹۱۳

آلبر کامو ۷ نوامبر ۱۹۱۳ در الدرعان در الجزایر متولد شد. فقر و نکبت و بیماری در جنوب و شهرت و موفقیت و ثروت در شمال که تا امروز جهان ما را به دو پاره گسسته است، در وجود کامو به هم آمیخته بود.

آلبر کامو، نویسنده و فیلسوف فرانسوی

آلبر کامو فقط ۴۴ سال داشت که در تاریخ ۱۰ دسامبر ۱۹۵۷ نوبل ادبی را دریافت کرد. او در سخنرانی نوبل‌اش طرحی از التزام و تعهد نویسنده به‌دست می‌دهد و می‌گوید: «هدف هنر نه وضع قانون و نه قدرت‌طلبی است. وظیفه‌ هنر، درک کردن است. هیچ اثر نبوغ‌آمیزی بر کینه و تحقیر استوار نیست. هنرمند یک سرباز بشریت است و نه فرمانده. او قاضی نیست بلکه از قید قضاوت آزاد است. او نماینده‌ دائمی نفوس زندگان است.»

کامو در «انسان طاغی» می‌نویسد:

«آزادی مطلق، عدالت را یک مضحکه جلوه می‌دهد. عدالت مطلق هم آزادی را انکار می‌کند. این دو مفهوم می‌بایست یکدیگر را محدود کنند (…) انسان طاغی راستین فقط هنگامی دست به اسلحه می‌برد که بخواهد خشونت را محدود کند و نه برای آنکه خشونت را قانونی جلوه دهد و آن را موجه سازد. فقط هنگامی مردن برای انقلاب ارزش دارد که ثمره انقلاب الغای مجازات اعدام باشد. (…) اگر هدف، مطلق باشد، می‌توان بسیاری چیزها را قربانی هدف کرد. اما در غیر این‌صورت فقط انسان خودش را به کشتن می‌دهد.»

۶۰ سال پس از انتشار «انسان طاغی» اندیشه کامو همچنان روزآمد است.

به مناسبت صدمین زادروز آلبر کامو در رادیو زمانه پرونده‌ای منتشر شد. این پرونده اکنون به شکل کتاب مقابل دیدگان شما قرار دارد. در این کتاب می‌خوانید:

انسان بیگانه و شورشیِ آلبر کامو

حسین نوش‌آذر - کامو خواهان همزیستی مسالمت‌آمیز و صلح‌آمیز همه لایه‌ها و گروه‌های اجتماعی بود. در «انسان طاغی» انسان بر ضد وضع خودش عصیان می‌کند. (ادامه)

آلبر کامو به روایت چند تصویر

آلبر کامو زندگی دوگانه‌ای داشت. این دوگانگی در آثار او نمایان است. برای راه پیدان کردن به دنیای آثارش، می‌بایست با زندگی او آشنا بود. در این گزارش تصویری با فرازهایی از زندگی او آشنا می شویم. (ادامه)

کامو و آرزوهای ما

اکبر فلاح‌زاده – آلبر کامو اخلاق‌گرا و ضد هرگونه توتالیتاریسم بود. برخی از اندیشه‌های او هنوز هم بیانگر آرزوهای ماست. ترجمه مقاله‌ای از ایریس رادیش را می‌خوانید.(ادامه)

کامو و چپ نو در ایران؛ در گفت‌و‌گو با فرج سرکوهی

در گفت‌و‌گو با فرج سرکوهی، نویسنده و روزنامه‌نگار سرشناس حدود تأثیرات کامو بر اندیشه‌های چپ نو در سال‌های دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ را بررسی می‌کنیم.(ادامه)

تجربه بیهودگی در گستره آثار آلبر کامو

جان کریشناک- کامو حکیم نیست، مرد اخلاق است. او ملاحظات اخلاقی را با کاوش روشنفکرانه به هم آمیخت؛ تأملی در گستره آثار آلبر کامو در صدمین زادروزش.(ادامه)

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.