ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ايران و قدرت‌های جهانی به توافق رسيدند

ايران و قدرت‌های جهانی به توافق اوليه رسيدند. وزيران امور خارجه ايران و آمريکا پس از مذاکرات، دو برداشت متفاوت از توافق‌های صورت گرفته در زمينه غنی‌سازی اورانيوم، سانتريفوژها و توقف برنامه هسته‌ای ارائه کردند.

 پس از چند دور مذاکرات هسته‌ای در ژنو، ايران و شش قدرت جهانی به توافق اوليه دست يافتند.

به گزارش منابع خبری، بر پايه اين توافق ايران پذيرفت که غنی‌سازی بالای پنج درصد و همچنين ساخت راکتور تحقيقاتی اراک و پیشرفت در مسیر پلوتونیوم را متوقف کند.

ايران همچنين متعهد شده است که دسترسی روزانه به نطنز و فردو، دسترسی به تأسیسات مجموعه سانتریفیوژها، دسترسی به معادن و کارخانه‌های تولید اورانیوم و دسترسی بیشتری به رآکتور اراک را در اختیار بازرسان آژانس بين‌المللی انرژی اتمی قرار دهد.

اين توافق همچنين از ايران می‌خواهد که اورانيوم غنی‌شده بالای ۲۰ درصد اين کشور که به ۲۰۰ کيلوگرم می‌رسد تا شش ماه آينده به صفر برسد.

طرف‌های غربی نيز پذيرفته‌اند که بيش از چهار ميليارد دلار از پول فروش نفت ايران را که بلوکه شده، آزاد کنند و حدود ۱۶ ميليارد دلار ديگر همچنان بلوکه بماند.

قدرت‌های جهانی همچنين يک رشته از تحريم‌ها از جمله تحريم‌های واردات فلزات گران‌بها مانند طلا به ايران و صادرات پتروشیمی از ايران را لغو خواهند کرد.

مذاکره‌کنندگان هسته‌ای می‌گويند اين توافق گام نخست است و تلاش‌ها برای رسيدن به راه‌حل نهايی ادامه خواهد يافت.

محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران و رئيس هيئت مذاکره‌کننده ايران با کشورهای گروه ۱+۵ در نشست خبری خود ضمن بيان اين‌که "روزهای سختی را پشت سرگذاشتيم"، مهم‌ترين بخش مذاکرات را "به‌رسميت شناخته‌شدن برنامه غنی‌سازی ايران" عنوان کرد.

 ظريف افزود: "اگر قانون ان‌پی‌تی را بخوانيد اشاره کرده که کشورها می‌توانند در چارچوب ان‌پی‌تی غنی‌سازی کنند و ديگر کشورها بايد به آن احترام بگذارند."

وزير خارجه ايران در پاسخ به اين پرسش که ان‌پی‌تی به حق غنی‌سازی اشاره‌ای نکرده است، گفت: "اين حق نيازی به شناسايی مستقل ندارد. برنامه هسته‌ای ايران صلح‌آميز است و اين شناسايی در آن آمده است."

محمدجواد ظريف: در قانون ان‌پی‌تی آمده که کشورها می‌توانند در چارچوب ان‌پی‌تی غنی‌سازی کنند.

اين در حالی است که جان کری، وزير امور خارجه آمريکا در نشست مطبوعاتی خود در ژنو که پيش از نشست ظريف برگزار شد گفت: "اين توافق مهم‌ترين بخش‌های برنامه هسته‌ای ايران را متوقف می‌کند. ما به تأسيسات کليدی ايران دسترسی خواهيم داشت. ايران توافق کرده که همه غنی‌سازی بالای پنج درصد را متوقف کند و ذخيره غنی‌شده خود را کاهش دهد. يعنی در شش ماه آينده اين ذخيره به صفر خواهد رسيد."

کری افزود: "بر اين اساس ايران ديگر تأسيسات هسته‌ای نخواهد ساخت. سانتريفيوژهای جديد نخواهد ساخت."

به‌گفته جان کری دو طرف به توافقی رسيدند که به موجب آن "برنامه هسته‌ای ايران از اين لحظه به‌طوری که برای کشورهای منطقه تهديدی تلقی شود، ادامه نخواهد يافت."

وی همچنين افزود: "تحريم‌ها به رسيدن ما به اين توافق کمک کرد. اشتباه نکنيد، وضع تحريم‌ها خودش هدف ما نبود. بلکه آن‌ها وسيله‌ای بود برای اين که به ما کمک کند تا به اين مذاکرات برسيم و در نتيجه آن اقدامات امروز به اين توافق رسيديم که برای شش ماه به آن عمل خواهيم کرد."

محمدجواد ظريف درباره اظهارات جان کری در نشست خبری‌اش گفت: "کاری به اظهار نظر کشورها ندارم. آمريکايی‌ها مدعی‌اند برنامه‌های غنی‌سازی را به‌رسميت می‌شناسند نه حقی به عنوان غنی‌سازی. اما برای ما اين حق غيرقابل انتزاع است و تفسير آمريکا مورد قبول اغلب کشورها نيست. در اين سند برنامه غنی‌سازی به عنوان جزيی از هر راه‌حل به رسميت شناخته شده است."

عباس عراقچی، معاون وزير امور خارجه ايران و عضو بلندپايه هيئت مذاکره‌کننده اين کشور نيز در صفحه توئيتر خود اعلام کرده که حق غنی‌سازی اورانيوم به‌رسميت شناخته شده است.

ظريف درباره تعداد سانتريفيوژها نيز گفت: "تعداد سانتريفيوژهای سايت‌های غنی‌سازی نطنز و فردو در همين تعداد کنونی باقی خواهد ماند. مواد هسته‌ای از کشور خارج نمی‌شود و مواد پنج درصد به شکلی که هست باقی می‌ماند و مواد ۲۰ درصد که برای راکتور تهران نياز داريم را طبق روند قبلی تبديل به سوخت می‌کنيم."

وزير امور خارجه ايران افزود: "کسانی که می‌گفتند در ايران يک سانتريفيوژ نبايد بچرخد امروز پذيرفتند که هر راه‌حلی شامل غنی‌سازی می‌شود. ممکن است برای برخی سخت باشد اما اين يک واقعيت است و هيچ برنامه (هسته‌ای) تعطيل نخواهد شد و در مقابل تحريم‌ها کاهش می‌يابد."

به‌گفته ظريف تا پيش از پايان سال ميلادی ۲۰۱۳ نشست ديگری بين دو طرف برگزار نخواهد شد.

در همين حال، اسرائیل توافق هسته‌ای با ايران را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد. يک عضو دفتر بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل، در نخستين واکنش اين کشور گفت: "این یک توافق بد است."

نفتالی بنِت، وزیر اقتصاد اسرائيل که یکی از اعضای کابینه امنیتی نتانیاهو است، به راديو ارتش اسرائيل گفت اسرائیل با اين توافق نمی‌تواند موافق باشد. وی افزود: "توافق بد، بسیار بدی به امضا رسید.

‌‌‌‌

ضمیمه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بابک

    آقا حمید هر چند به صحبتهای شما که برای فراموش نکردن چهره واقعی رزیم اشاره می کنید ، مردم احساسی و البته ضعیف و فرسوده ایران - صرفا تهمت بدبینی می زنند اما فراموش نکنیم که جامعه شدیدا مجروح و زخم خورده کشور که زیر فرسایش مادی و خصوصا روانی دیگر توانی برای درست فکر کردن ندارد ... نمی میرد . بلکه فرصت این را پیدا می کند که به مرور زمان و به تدریج آگاه شود . تکامل تاریخی بسیار بسیار کند است و همین که این رژیم مذهب و توهم مقاومت و مبارزه غیر معقول و خیلی توهمات دیگر را در طی این چند سال از بین برد برای امثال ما دستاورد بزرگی است همینکه بجای جنگ و از دست دادن عزیزانمان مثل سوریه ، با گرانی و فقر این موضوع ختم دارد می شود نکته مثبتی است امثال انصاری هم شیر بدون یال هستند ، یعنی وقتی صرفا از رانت اقتصادی کلی ثروت داشته باشی و لی عرضه و توانایی کوچک ترین بازی و اعمال قدرت و هنر سیاسی و اقتصادی را نداشته باشی .. عملا یک خوک کثیف هستی که داری مثلا به خیال خودت لذت می بری در حالیکه برای اهل حرفه و آگاه هیچ ارزشی نخواهی داشت ثروت هم برای آنان عادی شده و در زندگی خصوصی شان مشهود است که آنها خود می دانند که کسی نیستند و نهایتا چیزی بیشتر از شاهزاده های دوران قاجار نیستند . ایرانی جماعت هم که اینقدر در یک چیز افراط می کند که اصلا مسئله لوث شده و از ارزش می افتد و خودشان بهتر از هر کسی دیگری می دانند که در جریان انتخابات و تحریم عملا ***** کشیده اند !

  • حمید

    سوختن فرصتها، تاراج اموال ملی فقط برای حفظ نظام استبدادی ولایت مطلقه فقیه!! در موقعه جنگ ایران و عراق که پیروزی بعد از یک سال با کسب غرامت ممکن بود را برای بقا نظام استبدادی ولایت مطلقه فقیه نپزیرفتند، آنرا "نعمت"!!! خواندند و ۸ سال ادامه دادند، فرصتها را برای پیروزی ایران سوزاندند، هدف پیروزی نبود بقا نظام و نابودی نسلی که برای آزادی و استقلال انقلاب کرده بود، بود، بعد از ۸ سال با نوشیدن جام زهر بدون گرفتن غرامت به آن پایان دادند. بله پایان جنگ هر موقعه لذت دارد ولی‌ باید از خود میپرسیدیدم چرا ۸ سال، چرا سوزاندن فرصتها و تاراج اموال ملی؟ میفهمیدیدم، حقوق ملی با بقا نظام استبدادی در تضاد است و بر ما است برای دفاع از حقوق ملی این نظام را سرنگون سازیم. باید میدانستیم که تا وقتی‌ این خائنان سر کار هستند بحران جدیدی برای بقا نظامشان بر علیه حقوق ملی به راه خواهند انداخت. خیانت گروگانگیری سفارت آمریکا را برای اینکه قدرت خارجی محور تصمیم گیری بجای دفاع از حقوق ملی گردد، انجام دادند چرا که استبداد بدون وابستگی ممکن نیست، قدرت خارجی دوباره بعد از دوران شاه، با شعار، "مرگ بر شیطان بزرگ!" محور تصمیمگیری شد و حقوق ملی هر روز تاراج شد. بعد از اینکه این بحران را هم با ذلت و خیانت قرارداد الجزیره پایان دادند، باید برای نجات خود و وطن این ظالمان را از حاکمیّت پایین میکشیدیم، نکردیم!؟ بحران اتمی‌ را راه اندختند! ۱۰ سال فرصت را از دست دادند برای بقا نظام بدترین محاصرات اقتصادی را به ملت ایران تحمیل کردند و در کنارش ثروت ملی را به تاراج کشیدند، برای نمونه راننده آقای نوربخش، انصاری یک باره در حسابش ۱۲ ملیارد دلار پول پیدا میشود!! بله باید از پایان هر بحران شاد شد، این پایان دادن بعد از ۱۰ سال و قبول نکردن پیشنهادهایی که به نفع ایران بود تا قبول پیشنهاد اخر که بضرر ایران است یک سوال مطرح میکند، آیا ایران تحمل بحران بعدی را خواهد داشت؟ اگر پیشنهادهایی که قدرتهای خارجی در این ۱۰ سال به ایران کرده بودند را نگاه کنید و با این آخرین پیشنهاد که پذیرفته اند مقایسه کنید، یک سوال مطرح میشود، چرا این همه خیانت، بعلاوه اینکه این ۱۰ سال بدون محاصره اقتصادی و ممنوعیات دیگر ثروت ملی تاراج نمی‌شد، برای مثال قطر ۲۰ ملیارد گاز ایران را نمیدزدید، چین و روسیه و هند ثروت ملی ما را تاراج نمیکردند و یک عده‌ خائن مثل انصاری ملیاردر نمیشدند. بجای سوزاندن فرصت و امکان دادن به این نظام استبداد ولایت مطلقه فقیه تا برای بقا خود بحرانی‌ دیگر بر علیه حقوق ملی ایجاد سازد، باید به این استبداد برای حفظ حقوق ملی و احیای حقوق انسان و شهروندی پایان دهیم. درود بر آزادی، استقلال، جمهوری ایران. شاد باشید. حمید