ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

"وزارت ارشاد رسانه‌ها را در انتشار خبرهای مذاکرات هسته‌ای و پرونده کرسنت محدود کرد"

سايت سحام‌نيوز از انتشار “دو

سايت سحام‌نيوز از انتشار "دو نامه محرمانه" وزارت ارشاد به برخی رسانه‌های داخلی پرده برداشت که در آن‌ها محدوديت‌های تازه‌ای درباره انتشار خبرهای مذاکرات هسته‌ای و پرونده کرسنت تعيين شده است.

سحام‌نيوز نوشته است عصر روز چهارشنبه ۲۷ آذرماه وزارت ارشاد دو نامه محرمانه را با امضای پدرام پاک‌آئين، مديرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت ارشاد به دفتر برخی از روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های داخلی فرستاده و از آن‌ها خواسته است تا از انتشار آزادانه خبر در مورد فعاليت‌های هسته‌ای ايران و پرونده کرسنت خودداری کنند.

بنا به اين گزارش، اين نامه‌ها بر اساس ابلاغيه‌های شورای عالی امنيت ملی تنظيم شده‌اند.

گزارش می‌افزايد، در يکی از اين نامه‌ها تأکيد شده است که بر اساس مصوبه شورای عالی امنيت ملی از اين پس رسانه‌های خبری نبايد به‌طور مستقيم اقدام به انتشار خبرهايی پيرامون مذاکرات هسته‌ای ايران و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی کنند.

اين نامه همچنين رسانه‌ها را از ترجمه مستقل گزارش‌های آژانس بين‌المللی انرژی هسته‌ای درباره فعاليت‌های هسته‌ای ايران منع کرده است.

برپايه نامه فوق، تنها مرجع انتشار خبرهايی در اين زمينه سازمان انرژی اتمی ايران است و رسانه‌ها بايد خبرهای خود در اين‌باره را از اين مرجع خبری تهيه کنند.

مذاکرات هسته‌ای ايران از سويی با کشورهای گروه ۱+۵ شامل آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا و آلمان، و از سوی ديگر با آژانس بين‌المللی انرژی اتمی ادامه دارد.

ایران و کشورهای گروه ۱+۵ یکشنبه سوم آذرماه (۲۴ نوامبر) به يک توافقنامه هسته‌ای دست يافتند.

سحام‌نيوز می‌افزايد در نامه ديگر وزارت ارشاد نيز تأکيد شده است که به دليل وجود حساسيت‌های موجود در پرونده کرسنت، رسانه‌ها بايد از انتشار خبرهایی در اين‌باره به نقل از منابع غيررسمی خودداری کنند.

قرارداد کرسنت قراردادی است بین شرکت اماراتی کرسنت پترولیوم با شرکت ملی نفت ایران در سال ۱۳۸۱ که بر اساس آن، با لوله‌کشی در خلیج فارس، گاز میدان سلمان، مخزن مشترک با ابوظبی، به میزان روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب به امارات صادر می‌شود.

اين قرارداد در دوران رياست جمهوری محمد خاتمی بسته شد و بيژن زنگنه، وزير نفت کنونی، آن زمان نيز وزارت نفت را بر عهده داشت.

قرارداد کرسنت در دوران رياست جمهوری محمود احمدی‌نژاد با استدلال به‌صرفه‌نبودن آن و توصیف آن به "خیانت"، توسط محمدرضا رحیمی، رئیس وقت دیوان محاسبات کشور، لغو شد.

سحام‌نيوز نوشته است از زمان آغاز به کار دولت حسن روحانی اين نخستين بار است که وزارت ارشاد نامه‌هایی به رسانه‌ها می فرستد و خواستار محدوديت اطلاع‌رسانی آن‌ها می‌شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کور و کر و لال شوید، کرسنت را بی‌خیال شوید | andishehayandeh

    […] انتشار نسخه‌ای از نامه محرمانه مدیر کل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد در روزهای منتهی به دادگاه مهدی هاشمی می‌تواند ترفند رسانه‌های جناح راست برای فشار به دستگاه قضایی نیز ارزیابی شود. دادستان کل کشور در سخنانی، به فشارهای وارد شده از سوی خانواده هاشمی برای اثرگذاری بر دستگاه قضایی در مورد پرونده مهدی هاشمی اشاره کرده بود. وزارت ارشاد در موارد دیگری هم به ممنوعیت انتشار خبر در همین مورد اشاره کرده بود. […]

  • اخبار ایران : » کور و کر و لال شوید، کرسنت را بی‌خیال شوید

    […] انتشار نسخه‌ای از نامه محرمانه مدیر کل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد در روزهای منتهی به دادگاه مهدی هاشمی می‌تواند ترفند رسانه‌های جناح راست برای فشار به دستگاه قضایی نیز ارزیابی شود. دادستان کل کشور در سخنانی، به فشارهای وارد شده از سوی خانواده هاشمی برای اثرگذاری بر دستگاه قضایی در مورد پرونده مهدی هاشمی اشاره کرده بود. وزارت ارشاد در موارد دیگری هم به ممنوعیت انتشار خبر در همین مورد اشاره کرده بود. […]

  • sina

    عصرايران؛ صادق حسيني - «فیلتر شد! توقیف شد» تیتر تکراری دهه 80 و 90 جامعه ایرانی است که این بار نصیب «وی چت» شد. بنا به اظهارات یک منبع مطلع و آگاه در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، "وی چت" فیلتر شده است. البته برای جامعه جوان و هوشمند ایرانی به مصداق راه های رسیدن به خدا، روش های متعددی برای رسیدن به فیلتر شده ها وجود دارد اما مسئولان فیلترینگ به مصداق «العاقل یکفیه الاشاره» اگر در روش بیش از ده ساله شان تامل و تدبیر می کردند از رشد سریع کاربران شبکه های اجتماعی و سایت های فیلتر شده متوجه می شدند که چقدر در رسیدن به اهداف شان توفیق داشته اند. مردمی که به خیز «من سرهنگ نیستم؛ حقوق دان هستم» حسن روحانی لبیک گفتند و او را انتخاب کردند، انتظارشان این است از روش ها «گازنبری» اجتناب شود، رویه ها به روز و اصلاح گردند و راه های آزموده شده و بدون نتیجه، دوباره به کار گرفته نشود. از دیدگاهی دیگر انتشار این خبر مبهم که وزرای دولت که عضو کارگروه هستند به فیلترینگ وی چت رای مثبت داده اند نشان می دهد برخلاف لبخندها و صحبت های روکش شده رسانه ای، آنها به دلیل فاصله نسلی شان چندان درک و شناختی از فضای مجازی، ابزارها و فرهنگ اینترنت ندارند. این رای مثبت در حالی داده شده که حسن روحانی رییس جمهور که همزمان ریاست شورای عالی امنیت ملی، انقلاب فرهنگی و فضای مجازی ا برعهده دارد در گفت و گو با شبکه تلویزیونی خارجی درباره اینترنت گفته بود: «ما خواهان آن هستیم که مردم در زندگی خصوصی خود کاملا آزاد باشند. در دنیای کنونی، دسترسی آزاد به اطلاعات و آزادی گفتگو و اندیشه، حق همه و از جمله مردم ایران است.!!!