ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفر رئیس جمهور فرانسه به ریاض؛ مقابله با تهران؟

فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه در روز یکشنبه ۲۹ دسامبر راهی ریاض پایتخت عربستان سعودی می‌شود. گفت‌وگو در این باره با حسن هاشمیان، مهران مصطفوی و جمشید اسدی.

ملک عبدالله، پادشاه عربستان و فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه (نوامبر ۲۰۱۲)

فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه در روز یکشنبه ۲۹ دسامبر راهی ریاض پایتخت عربستان سعودی می‌شود. لوران فابیوس، وزیر خارجه، ژان لودریان، وزیر دفاع، نیکول بریک، وزیر بازرگانی خارجی و یک هئیت ۳۰ نفره دیگر همراه رئیس جمهوری خواهند بود.

سفر این بار فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه به ریاض پر اهمیت تلقی می‌شود. پادشاه عربستان نگران نزدیکی غرب به ایران است. تهران به آرامی از انزوا خارج می‌شود و در این رابطه ریاض از تعامل واشینگتن با تهران خشمگین است. - به ویژه از مذاکرات محرمانه‌ی تهران−واشنگتن که از دو سال پیش جریان داشته. این برای عربستان که در راه سلطه بر خاورمیانه با ایران رقابت دارد، وضعیتی پیش آورده که با فاصله گرفتن از آمریکا- بهترین دوست و متحدش -در جست و جوی محکم کردن رابطه با متحدان غربی مطمئن تر برآید.

فرانسه یکی از شریک‌های مطمئن ریاض در غرب است. هم از دیدگاه اقتصادی، هم جهانی و منطقه‌ای. در مورد توافق غربی‌ها با ایران در ژنو، این فرانسه بود که با رو کردن مذاکرات محرمانه‌ی واشینگتن - تهران، رسیدن به موفقیت امضای توافق را به عقب انداخت. وحالا هم برای رسیدن به توافق پایانی با تهران ابراز تردید کرده است.

پاریس در رویارویی با رژیم اسد در سوریه هم، با ریاض دیدگاه مشترکی دارد: هردو خواستار سقوط رژیم دمشق‌اند. فرانسه از این نظر از مشی رو به احتیاط گذاشته آمریکا فاصله دارد و همچون عربستان و قطر خواستار برخورد سخت تر با رژیم سوریه است.

تحلیل‌های حسن هاشمیان، مهران مصطفوی و جمشید اسدی

سفر رئیس جمهوری فرانسه به عربستان انگیزه گفت‌وگوی ما با سه کارشناس است: حسن هاشمیان، تحلیلگر مسایل سیاسی خاورمیانه، جمشید اسدی استاد اقتصاد در فرانسه و مهران مصطفوی، استاد فیزیک و کارشناس هسته‌ای در پاریس. آنان نقش فرانسه در خاورمیانه و اهمیت کنونی سفر فرانسوا اولاند و هیئت همراه او به ریاض را بررسی می‌کنند.

بشنوید

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • روزبه

    تحلیل نداره، رفتن رهبران داهر منطقه رو خر کنند تا تنور گرم بیشترخرت وپرتو شکلات و توپ وتانک های آب کنند.

  • داوری

    روابط دیپلماسی دولتها براساس منافع ملی آنها تعریف میشود. این دولتمرد اروپایی تسلیحات نظامی به حاکم دیکتاتور عربی میفروشد تا از قبل آن منافع اقتصادی خود را تضمین کند و آن پادشاه دیکتاتور تسلیحات کشتار جمعی میخرد تا مردم کشور خود و یا همسایگان ضعیف خود(بحرین و یمن) را سرکوب کند. ، تا چند صباحی بیشتر خود و فرزندانش حکومت کنند. حقوق بشر هم مطابق منافع غرب تنظیم و تعریف میشود.