ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مجيد مجيدی: سينمای قبل از انقلاب هويت ايرانی نداشت، حجاب محدوديت نيست

مجيد مجيدی، فيلمساز ايرانی که اين روزها برای تدوين فيلم جديدش "محمد" در آلمان به‌سر می‌برد در گفت‌و‌گو با خبرگزاری الميادين از هويت سينمای ايران پيش از انقلاب انتقاد کرد و سانسور کنونی در سينمای کنونی ايران را امری طبيعی دانست.

مجيد مجيدی، فيلمساز ايرانی که اين روزها برای تدوين فيلم جديدش "محمد" در آلمان به‌سر می‌برد در گفت‌و‌گو با خبرگزاری الميادين از هويت سينمای ايران پيش از انقلاب انتقاد کرد و سانسور در سينمای کنونی ايران را امری طبيعی دانست.

مجيد مجيدی و آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران

مجيد مجيدی در اين گفت‌و‌گو که خبرگزاری فارس آن را منتشر کرده فيلم‌های پيش از انقلاب تاريخ سينمای ايران را "سطحی" و "کاملاً تبليغاتی" خواند و گفت: "سينما در تاريخ ايران دارای يک قدمت صدساله است و ايران از بدو شروع سينما صاحب سينما شد و در طول ۶۷ سالی که متعلق به قبل از انقلاب است فيلم‌های زيادی ساخته شد که هيچ‌گونه هويت، فرهنگ و اعتقاد ايرانی نداشت. فيلم‌هايی خيلی سطحی و کاملاً تبليغاتی برای گيشه ساخته می‌شد. سينمای سطحی و مبتذل و فيلم‌هايی با صحنه‌هايی که با فرهنگ ايران همخوانی نداشت."

مجيدی در توضيح سينمای "غيرسطحی" دوران پيش از انقلاب تنها به اين جمله بسنده کرد که "اندک فیلم‌هایی از فیلمسازان شاخص بود که در آن دوران ساخته شد."

مجيدی در ادامه به آتش زدن سينماها در انقلاب ايران اشاره کرد و گفت: "وقتی [در انقلاب] مردم به خيابان‌ها ريختند با بانک‌ها که متعلق به حکومت بود، با مراکز اداری و دولتی و با شکنجه‌گاه‌های ساواک مقابله کردند و به مشروب‌فروشی‌ها و به سينما‌ها حمله کردند و نشان دادند که اين سينما متعلق به آن‌ها نيست."

کارگردان فيلم "بچه‌های آسمان" و "آواز گنجشک‌ها"  در مورد سانسور در سينمای کنونی ايران گفت: "اساسا برای هنر در همه‌ جای دنیا یک خط قرمزی وجود دارد."

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار در مورد سانسور "صحنه‌های جنسی، مشروبات الکلی، و صحنه‌های خشن" در سينمای ايران گفت: "محدودیت‌هایی که شما نام می‌برید از منظر نوع نگاه غربی محدودیت است؛ ولی در واقع محدودیت نبود و چیزی بود که مردم ایران می‌خواستند."

مجيد مجيدی افزود: "مثلا در مورد حجاب، این مسئله یک امر تثبیت‌شده و پذیرفته‌شده در حکومت ماست. حکومت ما یک حکومت اسلامی است و حجاب به‌عنوان امر پسندیده‌ای است... حجاب در ایران یک اصل است و به‌عنوان یک فرهنگ پذیرفته می‌شود."

اين فيلمساز در بخش ديگری از سخنان خود در مورد "عبور از خطوط قرمز" گفت: "من روی لبه حرکت کردم چون معتقد بودم که اثرم باید دیده شود و خیلی در آن طرف خط قدم برندارم."

وی با بيان اين‌که دوست دارد فيلم‌های اجتماعی بسازد اما "سياه‌نمايی" نکند، افزود: "معتقدم انسان و روح انسان خیلی بزرگتر از وضعیت اجتماعی است. من حرفم این است که انسان می‌تواند در همه‌ سختی‌ها و با همه‌ مشکلات عزت انسانی خود را حفظ کند و آن هم در سایه نگاه معرفتی و وجه الهی حاصل می‌شود."

"محمد"، فيلم جديد مجيد مجيدی درباره زندگی پيامبر اسلام تاکنون حاشيه‌های زيادی داشته است. اين فيلم يکی از عظيم‌ترين پروژه‌های سينمايی در ايران است، اما بودجه آن مشخص نيست.

برخی از رسانه‌ها بودجه اين فيلم را بيش از ۲۵۰ ميليون دلار ارزيابی کرده‌اند. مجيد مجيدی اما در‌اين‌باره تاکنون با صراحت سخن نگفته و فقط وعده داده که پس از نمايش عمومی فيلم در يک نشست خبری بودجه اين فيلم را اعلام کند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Matin

    قانون کلی: همه فروشی هستند، قیمتها فرق می کند. اشتباه عام: یک هنرمند آدم فرهیخته ای است که می تواند راه را به مردم نشان بدهد.

  • سيروس ميم

    منكه خارج زندگى ميكنم فهميدم حجاب تو ايران امرى پذيرفته و تصويب شده نيست. آقاى محمدى مگه از خونشون بيرون نميرن تا ببينن حجاب اصلاً تثبيت شده نيست و مدتهاست فرو ريخته.

  • محمود تجلی مهر

    جدا کسی که اینها را گقته نامش مجید مجیدی است یا مسعود ده نمگی یا سید علی خامنه ای؟ این همه پریشان گویی و پرداختن به مسایل اجتماعی از دید انتزاعی و مجرد تنها نشان گر پریشان گری است، اگر نخواهیم بغض و منافع شخصی بلاواسطه را به ایشان نسبت دهیم. چگونگی "حفظ عزت انسانی" مورد ادعا را می توان در همین گفته های خودش دید.

  • فرهاد

    کاسه لیسی و مجیز گویی از صاحبان قدرت همیشه با دروغ گویی, جعل واقعیت و مزخرف گویی همراهه. این آقا مجید هم چیزی به گفتار دیگر خود فروشان اضافه نکرد. خودش بهتر از هر کس دیگه ای میدونه که داره چرند میگه. لطفآ به اخبار مربوط به این دست دلقک ها بها ندین. در همین حد که مردم در حد لزوم با چهره واقعی این قابل اوباش آشنا بشن کافیه.

  • بهنام

    باید از آقای مجیدی پرسید مگر الان سینمای ایران هویت به قول خودشان ایرانی دارد ؟ ضمنآ اگر حجاب محدودیت نیست پیشنهاد میشود یک روز خودشان با چادر و روسری به خیابان بیایند تا بیشتر لذت ببرند .

  • سارا

    برای من هم خیلی عجیب هست که این مطالب رو از مجید مجیدی می خونم.

  • مهتاب

    ای بابا جناب شما هنوز متوچه نشدید که اتش کشیدن سینماها به دستور خودشان بود! تعجبم از اینه که شما چقدر گرفته اید که اینطور میتازید. حجاب پذیرفته شده که قیافه های عجیب تو خیابانهای کشور دیده میشود! عجیب است که شما که باید ظریفتر به مسایل نگاه کنید تا این حد بی پروا از همه چیزچشم پوشی میکنید. اتفاقا این قضیه حجاب در فیلمها حتی در خانه و موقع خواب باعث کمدی شدن فیلمها شده و واقعا جای بسی تامل هست. در ضمن من جای شما بودم چند روزی برای تفریح هم شده از این حجاب بی محدودیت استفاده میکردم. حرف از عزت انسانی میزنیدچون هنوز به درجه ای نرسیدیدکه محتاج نان شب برای فرزندتان باشید . شما صلاحیت این گفتار را ندارید . فکرمیکنم اینگفتار ازحضرت علی شما مسلمانان هست که وقتی فقر از دری وارد میشود ایمان از در دیگر خارج میشود. اقای محترم حیف که شما از مردمت سواستفاده میکنید تا جیبهای خودتان راپر پول کنید. کاش حداقل کمتر خودفروشی میکردید . من بوسه بر دستان زنی میزنم که به خاطر تامین معاش بدنش را میفروشد اما مثل شما وطنش رادر رسانه عمومی به تاراج نمیگذارد.