ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مین‌ها هنوز قربانی می‌گیرند

بر پایه برآوردهای رسمی، در طول جنگ ایران با عراق، دست‌کم ۱۶ میلیون مین ضد نفر در ایران کار گذاشته شده است

در روزهای گذشته، انفجار چند مین در مناطق مختلف ایران، موجب کشته شدن سه شهروند و معلولیت دست‌کم یک تن دیگر شده است.

به گزارش آژانس خبررسانی کردپا، در روزهای دهم و دوازدهم دی‌، انفجار مین در اهواز و خراستان جنوبی، جان سه شهروند را گرفت که یکی از آن‌ها، امیرطالبی‌گل، پژوهش‌گر عکاس و کویرنورد بود.

به گزارش همین تارنمای خبری، روز جمعه نیز در یکی از مناطق مرزی استان ایلام، انفجار مین به معلولیت و قطع پای یک شهروند دیگر انجامید.

هفته‌ی پیش، سرپرست فرمان‌داری قصرشیرین در استان کرمانشاه، درباره وضعیت در این شهرستان مرزی گفته بود: "از سال ۱۳۹۰ تاکنون در این شهرستان، ۸۴ مورد انفجار مین و مواد منفجره در اراضی و مناطق آلوده به مین رخ داده که بر اثر این انفجارها ۱۰ نفر جان باخته و ۶۷ نفر نیز مجروح شدند و ۲۱ دستگاه خودرو نیز از بین رفته است."

بر پایه برآوردهای رسمی، در طول جنگ ایران با عراق، دست‌کم ۱۶میلیون مین ضد نفر در ایران کار گذاشته شده است.

برابر گزارش‌های منتشر شده، بیشتر مین‌های ضد نفر در پنج استان خوزستان، کردستان، آذربایجان غربی، ایلام و کرمانشاه قرار دارد که به طور میانگین از شمار ساکنان این مناطق بیشتر است.

بیشتر مین‌های ضد نفر در پنج استان خوزستان، کردستان، آذربایجان غربی، ایلام و کرمانشاه قرار دارد که به طور میانگین، از شمار ساکنان این مناطق بیشتر است.

بر اساس پیمان اتاوا، دولت‌ها موظف‌ هستند پس از گذشت ۱۰ سال از پایان جنگ، کلیه کشتزارها و مزارع خود را از مین‌های موجود پاک‌سازی کنند.

از سویی دیگر، برخی از گروه‌های سیاسی اپوزیسیون به ویژه در منطقه کردستان، جمهوری اسلامی را عامل مین‌گذاری تازه در این مناطق می‌‌کنند.

جمهوری اسلامی ایران تاکنون از امضای  پیمان اتاوا خودداری کرده است و متقابلا گروه‌های سیاسی مسلح، نظیر "پژاک" را عامل مین‌گذاری‌ها تازه معرفی می‌کند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.