ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

درباره نسیم خاکسار؛ فیلم، مقاله و گفت‌و‌گو

نسیم خاکسار نیمی از زندگی‌اش

نسیم خاکسار نیمی از زندگی‌اش را در تبعید گذرانده و بسیاری از آثار او از حال و هوای تبعید و دل‌مشغولی‌های و آرزوهای انسان تبعیدی نشان دارد. خاکسار در عرصه تلاش برای آزادی بیان هم همواره فعال بوده و از اعضای تأثیرگذار کانون نویسندگان ایران بوده است. در هفتادمین زادروز او رادیو زمانه یک پرونده چندرسانه‌ای تدارک دیده است. در این پرونده مقالاتی در نقد آثار خاکسار، مستندی از او، داستانخوانی او و گفت‌و‌گوهایی با ناصر پاکدامن، اسماعیل خویی و رضا علامه‌زاده آمده است:

نسیم خاکسار، نویسنده

نسیم خاکسار: نویسنده اقلیم جنوب؛ نویسنده اقلیم تبعید

حسین نوش‌آذر - نسیم خاکسار از التهاب و شرجی جنوب به التهاب سرد و بارانی تبعید درغلتید و در همه حال در اندیشه معناهای متعالی برای زندگی انسان‌ها بود. اما در میان درغلتیدن از جنوب به شمال جهان اتفاقی برای او افتاد: نگاه خاکسار در جوانی اگر به بیرون از خودش دوخته شده بود، در تبعید، آرام آرام به درون گرایش پیدا کرد. (ادامه)

پنجره‌ای به جهان نسیم خاکسار

مسعود کدخدایی - نسیم خاکسار با رهایی از زندان، از نوشتن درباره آن رهایی نمی‌یابد، و پس از سال‌ها زندگی در تبعید، باز چنان از کشور دوم می‌نویسد که غربت و بیگانگی تار و پود نوشته‌هایش را می‌سازد. اما یک نویسنده تا چه اندازه‌‌ همان است که می‌بینیم و می‌شناسیم، و تا چه اندازه آنی است که در نوشته‌هایش می‌خوانیم؟ (ادامه)

دیداری با نسیم خاکسار

شهزاده نظروا به دیدار نسیم خاکسار رفته است، در شهر اترخت در هلند.

دیداری با نسیم خاکسار. فیلم و تدوین از شهزاده سمرقندی

تاراج تن، جراحت جان

بهروز شیدا - «مرایی کافر است»، نوشته نسیم خاکسار روایت تبانی‌ قربانیان و جلاد است تا نقش جراحتِ جسم در ویرانی‌ «روح» انکار شود. راوی‌ «مرایی کافر است» چیزی را به ما می‌گوید که باید ناگفته بماند تا نمایش در چشم بیننده هم ناتمام جلوه کند هم هراس بیافریند. راوی‌ «مرایی کافر است» با ما سخن می‌گوید تا هراسِ برخاسته از یک پرسش بی‌پاسخ جای خویش را به هراسِ برخاسته از عریان‌شدن پشت صحنه بدهد. «مرایی کافر است» راز چرایی‌ نمایش را فاش می‌کند. (ادامه)

نسیم خاکسار؛ تأملی بر یک زندگی

شهزاده نظروا در برنامه رادیویی ویژه هفتادمین زادروز نسیم خاکسار با رضا علامه‌زاده، از فیلمسازان شناخته‌شده ایران و ناصر پاکدامن، از همکاران نسیم خاکسار در کانون نویسندگان ایران گفت‌و‌گو کرده‌ است. رضا علامکه‌زاده بردباری، صمیمت و بلندنظری را به عنوان ویژگی‌های شخصیتی نسیم خاکسار برمی‌شمارد و از او به عنوان تکیه‌گاهی در زندگی یاد می‌کند و ناصر پاکدامن هم می‌گوید تجربه تبعید، تجربه تازه‌ای در ادبیات معاصر ایران است و نسیم خاکسار در نشان دادن این تجربه به زبان ادبی به اوج تازه‌ای رسیده است. (ادامه)

«بادنماها و شلاق‌ها»؛ داستانخوانی نسیم خاکسار

«بادنما‌ها و شلاق‌ها» که از آن به عنوان یکی از آثار نمونه نسیم خاکسار یاد کرده‌اند، نخستین بار در سال ۱۹۹۵ انتشار یافت و یک سال بعدش هم به ترجمه یوهان ترهار و میکه استرو به زبان هلندی منتشر شد.

دو فصل از «بادنماها و شلاق‌ها» با صدای نسیم خاکسار. فیلم و تدوین از شهزاده سمرقندی

نسیم خاکسار در فیلمی که می‌بینید، به اهمیت تجربه نویسنده در داستان‌نویسی اشاره می‌کند و از تجربه «تبعید» در مفهوم دوری انسان از وطنش و دیدن جهان سخن می‌گوید و سپس دو فثل از رمان «بادنماها و شلاق‌ها» را می‌خواند. (ادامه)

شعرخوانی اسماعیل خویی برای نسیم خاکسار

شهزاده نظروا- در هفتادمین زادروز نسیم خاکسار سراغ یکی از یاران دیرین او رفتیم: اسماعیل خویی.

آقای خویی می‌گوید: «در هفتادمین زادروز او سالیان درازی که با هم بوده‌ایم پیش چشمم آمد و یادهایی از چشم جانم گذشت. برآیند این همه شعری است که در من جوشید. در این شعر بیشترین سخنان را گفته‌ام.» (ادامه)

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.