ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ویژه‎خواران بودجه ایران

حمید مافی- در ایران فرقی نمی‌کند که چه کسی بر راس قوه مجریه باشد و که لایحه بودجه را بنویسد. مهم این است که سهم نهادها و بنیادهای مذهبی و انقلابی رعایت شود.

تفاوتی ندارد محمود احمدی‎نژاد بر راس قوه مجریه نشسته باشد یا حسن روحانی، لایحه بودجه سالانه را کارشناسان و مقام‎های دولتی اصول‎گرا بنویسند یا اعتدال‎گرایان؛ مهم این است که در لایحه بودجه پیشنهادی دولت، سهم نهادها و بنیادهای مذهبی و انقلابی رعایت شود.

در قانون بودجه ایران یک ردیف ویژه با عنوان کمک به شخصیت‎های حقیقی و حقوقی وجود دارد و دولت تحت همین عنوان، به بنیادهای مذهبی و انقلابی، نهادهای غیردولتی و عمومی اعتبار اختصاص می‎دهد.

امسال نیز دولت در لایحه بودجه، سهم این نهادها را رعایت کرده ‎است. اگر چه از تعداد اشخاص حقیقی و حقوقی که در ردیف بودجه اعتبار می‎گیرند کاسته شده، اما اعتبار این بخش افزایش یافته و همانند سال‎های گذشته، نهادهای مذهبی، سهم ویژه‎ای دارند.

دولت در لایحه بودجه سال ۹۳ نام ۵۱ نهاد را در فهرست کمک‎بگیران حقیقی و حقوقی قرار داده‎ است و از مجموع این اشخاص، ۴۴ نهاد مذهبی و دینی هستند. علاوه بر این دولت در سایر ردیف‎های بودجه، اعتبارهایی برای نهادهای دینی و انقلابی در نظر گرفته است.

بودجه ۱۱ هزار میلیارد تومانی سپاه

مجموع اعتبار امور دفاعی و امنیتی پیش‎بینی شده در لایحه بودجه پیشنهادی دولت، ۲۶ هزار میلیارد تومان است و سپاه به تنهایی ۱۱ هزار میلیارد از این اعتبار را به خود اختصاص داده ‎است. بر اساس جداول منتشر شده در لایحه بودجه، سهم سپاه پاسداران از بودجه سال آینده تنها ۴هزار میلیارد و پانصد میلیون تومان است، اما بررسی اعتبارهای مرتبط با این نهاد در سایر بخش‎های بودجه بیانگر سهم ۱۱ هزار میلیارد تومانی سپاه پاسداران از لایحه بودجه است.

جدول زیر را خبرگزاری مهر منتشر کرده‎ است. بر اساس این جدول، بودجه سپاه پاسداران در مقایسه با ارتش و نیروی انتظامی، کمتر است. در جدول دیگری، اعتبارهای مرتبط با سپاه پاسداران در ردیف‎های مختلف بودجه نشان می‎دهد که علاوه بر آن‎چه که به عنوان اعتبار نظامی به سپاه پاسداران اختصاص یافته، این نهاد برای طرح‎های مختلف نیز اعتبار دریافت کرده است.

در همین جدول که خبرگزاری مهر به نقل از لایحه بودجه دولت منتشر کرده‎، سهم نهادهای نظامی در مقایسه با ارقام پیشنهادی دولت قبل افزایش یافته است.

سیری ناپذیری حوزه‎های علمیه

بر اساس آن‎چه که در لایحه بودجه دولت آمده ‎است، حوزه‎های علمیه نزدیک به هزار میلیارد تومان از بودجه سالانه سهم دارند. دفتر تبلیغات حوزه علمیه ۷۵ میلیارد تومان، شورای عالی حوزه علمیه ۲۷۶ میلیارد تومان، شورای سیاست‎گذاری حوزه علمیه خواهران ۱۳۵ میلیارد و ستاد برنامه‎ریزی حوزه علمیه خراسان ۳۶ میلیارد و نهصد میلیون تومان اعتبار دارند.

دولت همچنین ۲۶۵ میلیارد تومان اعتبار به ستاد خدمات حوزه علمیه اختصاص داده و ۱۵۳ میلیارد تومان نیز برای حق بیمه طلاب در نظر گرفته‎ است. شورای هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی و شورای سیاست‎گذاری ائمه جمعه نیز به ترتیب ۲۵ و ۳۰ میلیارد تومان از بودجه سال آینده سهم برده‎اند.

نهادهای حوزوی در مجموع بالغ بر هزار میلیارد و سیصد میلیون تومان از بودجه سالانه ایران را به خود اختصاص می‎دهند. همچنین مجموعه نهادهای مذهبی هزار میلیارد و ۹۰۰ میلیون هزار میلیارد تومان اعتبار دارند.

تنخواه‎گردان نهادهای حکومتی

در لایحه پیشنهادی بودجه برای سال ۹۳،  ۳۰۳ میلیارد تومان اعتبار به عنوان کمک به کمیته ‎امداد در نظر گرفته شده‎است. دولت هزار میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار نیز به سازمان بهزیستی کشور به عنوان یک سازمان حمایتی دیگر اختصاص داده است. ۱۰۰میلیارد تومان از اعتبار وزارت کار برای تامین اعتبار اقشار تحت پوشش ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام شده‎است.

دولت در لایحه بودجه امسال برای اولین بار ردیف اعتبارهای ویژه‎ای برای نهاد ریاست‎جمهوری، مجلس، معاونت ریاست جمهوری و شورای نگهبان با عنوان کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی در نظر گرفته است. اعتبار کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی نهاد ریاست‎جمهوری ۷۰ میلیارد تومان برآورد شده‎است.

۳۶ میلیارد تومان اعتبار با این عنوان به مجلس شورای اسلامی تخصیص داده شده‎ و دومیلیارد و پانصد میلیون تومان نیز به شورای نگهبان اختصاص یافته است. همچنین اعتبار کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی معاونت برنامه‎ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری هفت میلیارد تومان در نظر گرفته شده‎است.

مجموع اعتبار این نهادها برای کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی بیشتر از اعتبار اختصاص یافته به وزارت کار برای افراد تحت پوشش است. ۱۱۵ میلیارد و پانصد میلیون تومان از بودجه امسال، علاوه بر ردیف ویژه کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی، به منظور کمک به اشخاص در اختیار نهادهای حکومتی قرار گرفته است.

نهادهای دوگانه‎خور

نگاهی به جدول شماره ۱۷ لایحه پیشنهادی دولت‌ و فهرست اشخاص حقیقی و حقوقی کمک‎بگیر نشان می‎دهد که برخی از نهادها علاوه بر این که در لایحه بودجه دارای اعتبار اختصاصی هستند، در این فهرست نیز قرار گرفته‎اند. سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات حوزه علمیه، شورای سیاست‎گذاری ائمه ۱۸۹ میلیارد تومان اعتبار برای این نهادها در نظر گرفته ‎که ۳۷ میلیارد تومان آن به سازمان تبلیغات اسلامی و موسسه‎های وابسته به آن اختصاص یافته و ۹ میلیارد تومان از این اعتبار هم به حوزه علیمه تخصیص یافته است. برای حمایت از فیلم‎های فاخر نیز در این ردیف پنج میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده‎است.

در این بخش همچنین، هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون نیز برای کمک به موسسات فرهنگی و دینی استان‌ها، یک میلیارد برای کمک به مرکز تربیت مدارس دینی مناطق محروم، یک میلیارد برای کمک به هیات رزمندگان اسلام و ۲.‌۵ میلیارد تومان برای کمک به اقلیت‌های دینی در نظر گرفته شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • علی

    دریافت بودجه توسط اشخاص حقیقی نوعی باجگیری و ایضا برداشت نان از سر سفره مردم است. تمام نهادهایی که بودجه دریافت و ریخت و پاش می کنند باعث گرسنگی مردم فقیر می شوند . این مال خوردن ندارد.

  • فرهاد - فریاد

    این باج نهادهای سنتی ست که شما بودجه ی قوه ی قضائیه مجلس خبرگان و ... را نیز بدانها اضافه کنید مشاهده خواهید کرد که سهم باجگیران سنتی چگونه است و این مردم هستند که باید آثار تورمی اینها را نیز پرداخت نمایند . بودجه ی دولت نشان میدهد که الغای نهادهای سنتی برای کاهش بار دولت یک ضرورت بلاواسطه است . و جامعه برای خذف این ردیفها اجبارا و باید با این نهادها سرشاخ شود با موعظه و ارشاد نمی توان دست آنان را قطع کرد .