ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترجمه «نوآوری، تحریم و تحول» از نصر حامد ابوزید رونمایی شد

از کتاب «نوآوری، تحریم و تحول» نوشته نصر حامد ابوزید، اندیشمند مصری رونمایی شد. این کتاب را مهدی خلجی به فارسی ترجمه کرده است.

از کتاب «نوآوری، تحریم و تحول» نوشته نصر حامد ابوزید، اندیشمند مصری رونمایی شد. این کتاب را مهدی خلجی به فارسی ترجمه کرده است.

«نوآوری، تحریم و تحول» نوشته نصر حامد ابوزید به ترجمه مهدی خلجی

در نشستی که شامگاه امروز، سه‌شنبه ۶ اسفند (۲۵ فوریه) در مؤسسه توانا برگزار شد، مهدی خلجی، نویسنده و مترجم و یاسر میردامادی، پژوهشگر شرکت داشتند و سخنانی را درباره اهمیت این کتاب و اندیشه‌های نویسنده‌اش بیان کردند.

نشست رونمایی از کتاب «نوآوری، تحریم و تحول» را مؤسسه توانا از طریق یوتیوب و شبکه‌های اجتماعی در اختیار علاقمندان قرار داده است.

از نصر حامد ابوزید (۱۹۴۳-۲۰۱۰) قرآن‌پژوه مصری و یکی از اندیشمندان لیبرال جهان اسلام آثار متعددی منتشر شده است. «مفهوم نص» یکی از مهم‌ترین آثار اوست. ابو نصر حامد ابوزید در این اثر قرآن را به شیوه علمی که برای تفسیر متن‌های ادبی به کار می‌رود، تأویل و تفسیر کرده است.

نصر حامد ابوزید، اندیشمند مصری

سیما راستین پیرامون اندیشه نصر حامد ابوزید در مقاله‌ای که در بخش اندیشه زمانه انتشار یافت می‌نویسد: «نصر حامد ابوزید فیلسوف و ادیب مصری از زمره اندیشمندانی است که به دلیل مطالعه نقادانه و تفسیر نوین از متن‌های اسلامی در دهه ۱۹۹۰خشم اسلام‌گرایان افراطی مصر را برانگیخت و در دادگاه مدنی مصر به اتهام کفرگویی محکوم به طلاق اجباری از همسرش شد. در حقیقت جرم ابو زید کاربرد متدهای زبان‌شناسی و تفسیر مدرن بر متن‌های مذهبی است. ابوزید به این نکته اشاره می‌کند که زبان‌ها تاریخمند و منعکس‌کننده وضعیت‌های اجتماعی متفاوت هستند. حذف و تخریب بُعد اجتماعی در زبان، به تخریب مفهوم می‌انجامد. انتقاد به متن‌پرستی به این معناست که بایستی متن مذهبی را دربطن وضعیت‌های اجتماعی و سیاسی در تاریخ بررسی کرده و سپس موضوعیت و انطباق آن را با وضعیت کنونی سنجید. ابوزید برآن است که از این راه محتوا و هسته انسانگرایانه متن را از تحریف و منافعی که در پشت آن تفاسیر وجود دارند، نجات دهد و آن‌ها را برای انطباق با وضعیت کنونی به‌روز کند. اساس هرمنوتیک نصر حامد ابوزید آگاهی بر این نکته است که متن‌های مذهبی در وضعیتی مشخص به وجود آمد‌ه و در بستر اجتماعی- فرهنگی دچار دگرگونی و تحول می‌شوند. در نتیجه تفسیر حکم‌هایی که متناسب با زمان خود جاری شده‌اند، ضرورت دارد. حکم‌های دینی در پی انطباق با دگرگونی‌های اجتماعی فرهنگی در مقاطع مختلف تاریخی، خصلتی نسبی پیدا می‌کنند.»

مهدی خلجی، نویسنده و مترجم

در ماه مه ۱۹۹۲ ابوزید که در آن زمان استادیار دانشگاه قاهره بود، تقاضای کرسی استادی دانشگاه را کرد، اما یکی از همکارانش به نام عبد الصبور شاهین او را به توهین به مقدسات متهم کرد و نظرش را هم انتشار داد. پس از مدتی ابوزید به ارتداد متهم شد و این امر در رسانه‌های جهان غرب بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد. سپس دادگاهی در مصر دستور داد که حتی همسرش هم باید از او جدا شود و گروه جهاد اسلامی مصر به رهبری ایمن ظواهری اعلام کرد که نصر حامد ابوزید را به قتل خواهد رساند. او آنگاه ناگزیر به تبعید هلند آمد. او که  مدتی در دانشگاه لایدن و اتورخت اسلام‌شناسی درس می‌داد، در جون ۲۰۱۰ در اثر بیماری خونی درگذشت.

نصر حامد ابوزید در سال ۲۰۰۵ جایزه ابن‌رشد را به خاطر آزاداندیشی به دست آورد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.