ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بحران کریمه؛ روسیه در سراشیبی انزوا

گروه "هفت"، آمریکا، اتحادیه اروپا و ناتو، پیشروی نظامی روسیه در کریمه را محکوم کرده‌اند. در مسکو نیز ده‌ها تظاهرکننده مخالف جنگ بازداشت شدند.

گروه "هفت"، ناتو، اتحادیه اروپا و آمریکا، پیشروی نظامی روسیه در کریمه را  محکوم کرده‌اند. در مسکو نیز ده‌ها تظاهرکننده مخالف جنگ بازداشت شدند.

سربازان چهره پوشیده و بدون آرم در شهر بالاکلاوا در کریمه

اعتراض یکپارچه غرب به حضور نظامی روسیه در کریمه، کیفیت جدی‌تری یافته است. گروه "هفت" متشکل از آمریکا، کانادا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن، بیانیه‌ای در محکومیت روسیه منتشر کرد. در این بیانیه از روسیه خواسته می‌شود که به حق حاکمیت اوکراین احترام بگذارد و نیروهایش را از کریمه خارج کند.

گروه "هفت" هم‌چنین شرکت در نشست مشورتی "گروه هشت" در سوچی را نیز به حالت تعلیق در آورده است. وزیر خارجه آمریکا روز شنبه اول مارس گفته بود که ممکن است ایالات متحده در اعتراض به رویدادهای کریمه، عضویت روسیه در گروه هشت را پس بگیرد. روسیه در سال ۱۹۹۸ و چند سال پس از پایان جنگ سرد به عضویت رسمی گروه کشورهای بزرگ صنعتی در آمد.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۴ مارس به کی‌یف می‌رود تا پیام همبستگی و حمایت واشنگتن را به دولت موقت اوکراین برساند. او بار دیگر روسیه را به رعایت حق حاکمیت اوکراین فراخواند.

اوباما در گفتگوی تلفنی ۹۰ دقیقه‌ای خود با پوتین،  به سختی از او انتقاد کرد و مداخله نظامی در کریمه را نقض تمامیت ارضی اوکراین خواند. دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا نیز روز یکشنبه دوم مارس با اوباما در باره اوضاع کریمه گفتگو کرد و در توییتر خود نوشت که رفتار روسیه غیرقابل قبول است.

وزیران خارجه اتحادیه اروپا، روز دوشنبه سوم مارس نشست ویژه‌ای در بروکسل با موضوع کریمه برگزار می‌کنند. محافل دیپلماتیک می‌گویند این نشست روسیه را به خروج نیروهایش از سواستوپل و سمفروپل فراخواهد خواند.

دبیرکل ناتو نیز  در صدد است برای تامین ثبات منطقه، ناظران بین‌المللی را به اوکراین اعزام کند. گفته می‌شود این ناظران از سوی سازمان همکاری و امنیت اروپا تعیین خواهند شد.

در تظاهرات ضد جنگ در مسکو دستکم ۴۰ نفر بازداشت شدند

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز در گفتگوی تلفنی با پوتین او را به نقض معاهده بوداپست و نادیده گرفتن حق حاکمیت اوکراین متهم کرد. روسیه، بریتانیا و آمریکا در قرارداد بوداپست در سال ۱۹۹۴ قبول کرده‌اند که استقلال و تمامیمت ارضی اوکراین را در صورت تحویل سلاح‌های اتمی این کشور، محترم بشمارند.

مرکل پیشنهاد کرده که یک "گروه تماس" برای ایجاد دیالوگ بین طرفین بحران اوکراین تشکیل شود. رسانه‌های آلمانی نوشته‌اند که پوتین این پیشنهاد را پذیرفته اما بار دیگر تکرار کرده که اقدامات کنونی روسیه در کریمه برای حفظ شهروندان روس‌تبار و روس‌زبان اوکراین از خطرات احتمالی است.

اوضاع کریمه همچنان متشنج است. دولت انتقالی اوکراین از حضور دستکم ۱۵ هزار سرباز روس در کریمه خبر داده است. ارتش اوکراین در آماده‌باش به سر می‌برد و نیروهای ذخیره نیز به خدمت فراخوانده شده‌اند.

روز یکشنبه در مسکو ده‌ها تظاهرکننده مخالف جنگ بازداشت شدند. خبرگزاری روسی اینترفکس گزارش داد که حدود ۴۰ نفر به دلیل "تلاش برای برهم زدن نظم عمومی" بازداشت شده‌اند. دولت روسیه در مقابل، به طرفداران پوتین که خواستار دخالت نظامی روسیه در اوکراین هستند مجوز گردهمایی داد.

در کی‌یف هم تظاهراتی علیه روسیه و پوتین برگزار شد. پوتین در این تظاهرات به هیتلر تشبیه شد و این در حالی است که مقامات روسیه نیز رویدادهای اوکراین و سقوط یانوکوویچ را به تحرکات گروه‌های"فاشیستی" نسبت می‌دهند و از "انقلاب قهوه‌ای" در اوکراین سخن می‌گویند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.