ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حدود ۵. ۱۴ درصد خانواده‌های ایرانی بی‌فرزند هستند

هم اکنون حدود ۲۱ میلیون خانواده در ایران وجود دارد که حدود ۵. ۱۴ درصد از آن‌ها بدون فرزند و ۱۹ درصد تک فرزند هستند.

هم اکنون حدود ۲۱ میلیون خانواده در ایران وجود دارد که حدود ۵. ۱۴ درصد از آن‌ها بدون فرزند و ۱۹ درصد تک فرزند هستند.

علی‌اکبر محزون، مدیرکل آمار، اطلاعات جمعیت سازمان ثبت احوال کشور با اعلام این خبر، با تاکید بر اینکه در قبل از دهه ۵۰ بیش از ۸۰ درصد خانواده‌ها حداقل سه فرزند داشتند گفت: «در حال حاضر حدود ۳۳ درصد، به عبارت دیگر حدود یک سوم خانواده‌های ایرانی حداکثر یک فرزند دارند.»

به گزارش روابط عمومی سازمان ثبت احوال، علی‌اکبر محزون در همایش تخصصی کاهش جمعیت این آمار را «تهدید جمعیتی» خواند و گفت: «ایران از لحاظ نرخ زاد و ولد در بین کشورهای همسایه، رتبه هشتم را دارد، ولی از حیث میزان جمعیت سومین کشور منطقه است.»

مدیرکل دفتر آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور با بيان اینکه «نرخ موالید در دنیا ۲. ۱۹ و در کشور ما ۵. ۱۸ درصد است»، ادامه داد: «اکنون میانسالان ۴. ۳۹ درصد، جوانان ۵، ۳۱ درصد، کودکان و نوجوانان ۴. ۲۳ درصد و سالمندان ۷. ۵ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.»

این مقام مسئول، با اشاره به سیاست‌های تشدیدکننده کاهش نرخ باروری کشور از دهه ۶۰ به بعد تاکید کرد: «کاهش تعداد افراد خانوار و افزایش زندگی مجردی نیز باعث پایین آمدن رشد جمعیتی کشور شده است.»

 «تغییر سبک زندگی»، «رشد شهرنشینی»، «گسترش فقر و افزایش نرخ تورم»، «هزینه‌های ازدواج و رسم و رسوم‌های محدودکننده»، «بیکاری» و «افزایش سن ازدواج» ازجمله دلایل تغییرات جمعیتی است.

به عقیده محزون تغییر این روند با «ازدواج آسان» و «تشویق به فرزندآوری» ممکن است.

حرکت به سوی سالمندی

جمعیت کشور در سال‌های آینده به سمت سالمندی حرکت می‌کند.

مدیرکل آمار و اطلاعات جمعیت سازمان ثبت احوال کشور، مهم‌ترین وظیفه سازمان ثبت احوال را ارائه آمار و اطلاعات دقیق، درست و به هنگام جمعیتی دانست که می‌تواند نقش پررنگی در تدوین سیاست‌های جمعیتی و افزایش جمعیت داشته باشد.

وی چندی پیش در گفت‌و‌گو با ایرنا گفته بود: «پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد تا حدود ۲۵ تا ۳۰ سال آینده رشد جمعیت ایران متوقف و منفی شود؛ چراکه ساختار جمعیت به سمت سالمندی می‌رود.»

به گفته این مقام مسئول، سهم جمعیت سالمندان در کشور، از سن ۶۵ سال به بالا، ۵/۷ درصد و حدود چهار میلیون و ۲۰۰هزار نفر است. او تاکید کرد: «اگر سن سالمندی را از ۶۰ سال به بالا در نظر بگیریم، سهم سالمندان کشور ۸/۲ درصد جمعیت یعنی معادل شش میلیون و ۲۰۰ هزار نفر می‌شود.»

او براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته و کاهش نرخ باروری در کشور توضیح داده بود که «سهم سالمندان بالای ۶۰ سال در جمعیت ایران در سال ۱۴۳۰ خورشیدی به ۱۷ تا ۱۸ درصد می‌رسد که به عبارت دیگر حدود ۱۷ میلیون نفر فرد سالمند در ایران به‌سر می‌برند. در این سال به ازای هر چهار نفر از جمعیت یک نفر سالمند وجود خواهد داشت.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • احمد

    سلام در این بحران اقتصادی ایران خداییش کی جرأت میکنه ازدواج کنه مگر اینکه شغل ودرامد داشته باشه.یادش بخیر زمان خاتمی شیر های شیشه ای باسر خامه میخوردیم.کرایه تاکسی 50تومان بود.الان چی بگم که اوضاع فمر در عقربه .

  • فرهاد - فریاد

    اما ایشان نفرموده اند که هم اکنون رشد جمعیت سهر تهران منفی ست اما جالبتر اینست که مهاجرین افغان مقیم ایران هم همین شرایط را پیدا کرده اند و حتی مردهای افغانی حاضر نیستند با دخترانی که در ایران متولد شده یا بزرگ شده اند ازدواج کنند .