ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

توکلی به روحانی: چرا چنین تحقیری را پذیرفتید؟

احمد توکلی، نماینده مردم تهران

احمد توکلی، نماینده مردم تهران نامه‌ای به حسن روحانی نوشته و از او پرسیده که چرا ایران در چارچوب توافق ژنو، باید شرکت‌هایی را که می‌خواهد از آنها خرید کند، به تایید آمریکا برساند.

او هم‌چنین پرسیده چرا در مذاکرات از حریف پذیرفته شده که بانک‌های داخلی و خارجی دخیل در معاملات نفتی و ارزی با توافق او معلوم شوند.

آن گونه که توکلی نوشته است، وزارت خارجه ایران هشت شرکت خارجی را برای خرید کالاهای اساسی به ۱+۵ معرفی کرده اما آنها تنها ۴ شرکت را پذیرفته‌اند.  او از روحانی سوال کرده که «آیا جنابعالی اطلاع دارید که مالکان هر ۴ شرکت آمریکایی هستند؟ آیا می‌دانید این ۴ شرکت در دوران دفاع مقدس به ما کالاهای اساسی نمی‌فروختند؟»

توکلی در نامه خود آورده که وقتی انتقال ارز زیر نظر آنها انجام می‌شود چه نگرانی هست که ما از کدام شرکت خرید می‌کنیم: «چرا آمریکا اصرار دارد چنین امری را بر ما تحمیل کند؟ جز این است که قصد تحقیر دارد؟»

نماینده اصولگرای تهران عنوان کرده که شاید آمریکا می‌خواهد مبادی خرید و واردات ایران آن هم در کالای اساسی را به خودش منحصر سازد و به این وسیله اهرم فشار دیگری به دست آورد یا انحصارات داخلی را تقویت کند.

توکلی نوشته که این تازه اول کار است و هنوز خیلی مانده تا مذاکرات به نتیجه نهایی برسد: «اگر سقف استیفای حقوق خود را کوتاه بگیریم قدرت چانه زنی ما در مسائل مهمتر کم نخواهد شد؟»

نامه توکلی هم‌زمان با ورود کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سرپرست هیئت مذاکره کننده ۱+۵  به تهران منتشر شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • محمد صمیم

    متاسفانه اخلاقی نه تنها در سیاسیون ایرانی بلکه در جامعه ایرا ن هم رواج دارد که همیشه به کشورهای منطقه ای دید از بالا و تحقیرآمیز دارند، حتی اگر کشورهای اثرگذار عربی باشند...بماند که به ترک ها به دلیل غربی شدن آنها حالا با احترام نگاه میکنند. ولی از سوی دیگر در مقابل آمریکا و اروپایی ها بسیار حقیرانه برخورد میکنند. بنده در کل صحبت میکنم و نه تنها در مورد سیاست های ایران بارها و بارها دیده ام که حتی مردم عادی ایران چگونه در مقابل یک اروپایی یا آمریکایی تمام آنچه را تاریخ چندهزارساله و ... می گویند نقض میکنند و تن به متاسفانه برخی حقارت ها میدهند. کافی است یک اروپایی یا آمریکایی باشید و در یکی از خیابان های تهران شروع به قدم زدن کنید و ببیند که نه تنها دختران ایرانی که حتی پسران ایرانی هم برای شما دل و قلوه میروند...بنابراین فکر نمی کنم در این قسمت فرقی میان راست و چپ، یا مذهبی و غیر مذهبی باشد. موضوع این است که چه کسی این افتخار را نصیب خود میکند.... لطفا نشر کنید.

  • samad

    چیزهایی که گفته فقط به درد دعواهای جناحی می خورد: - اگر از قیمت فروش شکایتی کرده بود باز هم جای حرفی بود ولی گویا با قیمت مشکلی ندارد و منصفانه است - یعنی هنوز کسی اون بالا هست که نداند ایران پرچم تسلیم بالا کرده و اکنون باید به ساز آمریکا یی ها رقصها بکند تا از این فلاکت بیرون بیاید؟ تحقیر در موردی معنی می دهد که عزتی در کار باشد و زیر پا گذاشته شود. کسی که برای خرید کالاهای اساسی مردمش به دیگران آویزان است دارای چنین عزتی نیست. جشن خودکفایی گندم و دارو هم مبارک ! - مالک خیلی از شرکتهای اسماً ژاپنی، اروپایی، کانادایی و ... هم آمریکاییان هستند. سالهاست اقتصاد قوی آمریکا دنیا را بلعیده و این استاد مسلم اقتصاد خبر ندارد - در جنگ ایران و عراق روسیه هم پیمان و فروشنده ی سلاح به عراق بود. کمپانی های زیادی در غرب و شرق با عراق مبادله می کردند. که چه؟ اگر با همه ی اینها می توانیم کار کنیم با 4 تا شرکت آمریکایی هم می توانیم. وقتی صدام کافر ظرف یک شب تبدیل به "برادر صدام حسین" شد و ما الان با تمام عراقی هایی که دست به خون سربازان ما آلودند در تماس و معامله هستیم این دعواهای مسخره تاریخی دیگر چیست؟ - بوزینگانی که برای خودشیرینی در انتهای کار دولت اصلاحات رای بر تثبیت نرخ ها دادند و سپس در عرض دو سال چنان پشتک زدند که ماجرای یارانه ها و تغییر وحشتناک قیمت ها را به مردم تحمیل کردند نباید در مورد اموراقتصاد اظهار نظر کنند چه برسد به بعد سیاسی آن - همه ی دعواهایی از این قبیل بر سر از دست دادن رانت و پورسانت است. هر یک از این سرداران سنگ یک کمپانی را به سینه می زنند تا پورسانتی بگیرند. الان هم 4 تا کمپانی معلوم نیست با کی ها ساخت و پاخت کرده اند و به کی پورسانت خواهند داد. فقط معلوم است که آن یک نفر آقای توکلی نیست - آقای روحانی که از اول انقلاب اجازه ی انحصاری واردات چای کشور را در دست داشته خود بهتر می داند چگونه و با چه کسی معامله کند. به راهنمایی خرده خواران نیازی ندارد