ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نامه نرگس محمدی به محمدجواد ظریف

نرگس محمدی، نايب رييس کانون مدافعان حقوق بشر با ارسال نامه‌ای به محمدجواد ظريف، در مورد واکنش او به ديدار کاترين اشتون با تعدادی از فعالان حقوق زن، از وی انتقاد کرد.

نرگس محمدی، نايب رئيس کانون مدافعان حقوق بشر با ارسال نامه‌ای به محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی ايران در مورد واکنش او به ديدار کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا با تعدادی از فعالان حقوق زن، توضيحاتی را ارائه کرد.

نرگس محمدی شرکت در گفت‌وگو با مقامات بين المللی و گروه‌های حقوق بشری را حق طبيعی و مسلم خود دانسته است.

نرگس محمدی خطاب به ظريف نوشت که به کار بردن واژه "محکوم فتنه" از سوی وزير امور خارجه دولت يازدهم در مورد وی غيرمنتظره و تعجب انگيز بوده است.

اين فعال حقوق بشر با اشاره به واژه "فتنه" که از سال ۸۸ "بهانه‌ای برای سرکوب، محکوم کردن و تضييع حقوق تعداد زيادی از شهروندان ايرانی" بوده، می‌نويسد "تندروهای حکومت از اين واژه اساسا برای به "سه کنج" راندن مخالفان و منتقدان بهره می‌جويند و کارکردی سرکوبگرانه پيدا کرده است."

پس از ملاقات کاترين اشتون با گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، نرگس محمدی و ۵ فعال ديگر حقوق زن، برخی مسئولان حکومتی و سايت ها و رسانه‌های وابسته به طيف محافظه‌کار در موضع گيری‌هايی با انتقاد از عملکرد دستگاه ديپلماسی، اتهام‌هايی را هم به خانم محمدی نسبت دادند.

نرگس محمدی در نامه خود با انتقاد از عنوان "فتنه" گفته "اينجانب چون هزاران شهروند بی‌گناه ايرانی که با اين عنوان مبهم، حقوق انسانی شان تضييع شده است، «محکوم فتنه» نيستم بلکه محکوم بی‌عدالتی و تبعيض هستم".

محمدجواد ظريف سه روز پيش در پاسخ به اين پرسش که آيا وزارت خارجه از ديدار کاترین اشتون با فعالان زن آگاه بوده است، گفت: "اين طور برنامه‌ها را وزارت خارجه تنظيم نمی‌کند، بنابراين وزارت خارجه نه اطلاعی داشته و نه در اين زمينه گفت‌وگويی با وزارت خارجه شده بود."

وی تأکيد کرده بود: "ما اين کار را مثبت و مفيد نمی‌دانيم و احساس می‌کنيم که سوءظن مردم ايران را نسبت به گرايش غربی‌ها افزايش می‌دهد و اين کارها را هم منبعث از تمايلات سياسی و برخوردهای دوگانه می‌دانيم."

رسانه‌های ايران نيز به‌نقل از ظريف نوشته بودند: "از دیدار اشتون با محکومان فتنه هیچ اطلاعی نداشتیم".

نرگس محمدی خطاب به ظريف نوشت که به کار بردن واژه "محکوم فتنه" از سوی وزير امور خارجه، غير منتظره بوده است.

نرگس محمدی در پاسخ به ظريف افزود: "ای کاش جنابعالی در اين مصاحبه به جای محکوم فتنه حداقل از يک واژه تعريف شده و حقوقی استفاده می‌کرديد".

این فعال حقوق بشر که در دادگاه تجديد نظر به اتهام اقدام عليه امنيت ملی به شش سال حبس محکوم شده بود، دو سال پيش به دليل بيماری جدی با قرار وثيقه، اجازه مرخصی و درمان خارج از زندان دريافت کرد.

در مهرماه ۱۳۹۰ خانم اشتون در بيانيه‌ای با ابراز نگرانی از وضعيت نرگس محمدی، نايب‌رئيس کانون مدافعان حقوق بشر، گفته بود که با توجه به وضعيت سلامتی خانم محمدی، او در زندان به امکانات پزشکی لازم دسترسی نخواهد داشت.

نرگس محمدی در نامه‌اش ضمن اشاره به انتخاب حسن روحانی به‌عنوان رییس‌جمهور به‌واسطه حمایت و شرکت گسترده مردم و اصلاح‌‌خواهان، نوشت “تصور و توقع این است که گفتمان غالب دولت و سیاست‌های چنین کابینه‌ای اگر نه کاملا منطبق با آرای اصلاح‌خواهان، عدالت‌طلبان و آزادی‌طلبان جامعه، حداقل می‌بایست همسو با چنین جریانات و تفکرهای ملی و مردمی باشد.”

او ضمن معرفی خود به‌عنوان نايب رئيس کانون مدافعان حقوق بشر و از فعالان زنان، شرکت در چنين ملاقات‌ها و گفت‌وگو با مقامات بين‌المللی و گروه‌های حقوق بشری را حق طبيعی و مسلم خود دانسته است.

نرگس محمدی ملاقات با کاترين اشتون را نه يک ديدار حاشيه‌ای بلکه برنامه‌هايی دانست که هدف جامعه جهانی است.

نايب رييس کانون مدافعان حقوق بشر ملاقات با کاترين اشتون را نه يک ديدار حاشيه‌ای بلکه برنامه‌هايی دانست که هدف جامعه جهانی است.

او در پايان نامه خود می‌آورد "دولت‌ها نمی‌توانند و نبايد به تنهايی مخاطب و تصميم‌گير در گفت‌و‌گوهای بين‌المللی به ويژه در عرصه حقوق بشر باشند و نقش نهادهای مدنی بسيار تعيين کننده است."

کاترين اشتون اولين سفر خود به تهران را با ديدار با هفت نفر از فعالان حقوق زن آغاز کرد. مادر ستار بهشتی، وبلاگ‌نويس کشته شده در اثر بدرفتاری در بازداشتگاه پليس يکی از اين هفت نفر بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    ظاهرا رنگ بنفش به کبود وسیاه تبدیل شده و هیچ شباهتی به سبز ندارد؟!

  • hasani

    ساعتها با خانم اشتون در شام خصوصی سفارت گپ میزنند و عکس میاندازند و لی نیم ساعت ملاقات نمایندگان واقعی  زنان ایران را بر نمی تابند و فتنه می نامند.  واقعا که .....

  • عبداله

    با سلام در طول تاریخ این ثابت شده وقتی فردی بیسواد و دارای عقده ی روانی که شدیدا کمبود شخصیت داره برای بقای خود دست بهر جنایتی میزنه / چه خود فروختگان مجلس / چه سفلگان مطبوعاتی مثل شریعتمداری خبیث / چه جنتی که اندازه یه موش صحرایی هم ارزشی نداره / وسیعلمو الذین ظلمو ای منقلبون ینقلبون

  • بهنام

    برای اینکه از قافله عقب نمانند دهان خود را باز میکنند و بدون تفکر و تعقل واژه هایی را بکار میبرند که خودشان هم نمیدانند معنای آن چیست . نمونه بارز آن هم این جواد ظریف بود که همگان در ابتدا به او دل بسته بودند ولی کم کم دارند متوجه میشوند که او هم مثل بقیه عوامل حکومتی دقلبازی بیش نیست .

  • سعید

    به راستی تاسف و تامل برانگیز است !!!من به نوبه خویش از خانم محمدی پوزش میخواهم

  • داریوش

    آفرین بر شما شیر زنان. شما که ضحاکیان را غافلگیر کردید و چنان زلزلمه یی به تاج و تخت این نامردمان انداختید که عربده همه آنها به هوا رفته است. رژیم سرکوبگر بداند که دخترات ایران زمین را نمی تواند با زندان و شکنجه به سکوت وادارند. فریاد حق طلبی این زنان در نهایت سقب را بر سر ظالمان خراب خواهد کرد. دور نیست آن روز

  • ana

    Well Done ,nice answer to them I hope one day the darkness is away and the light come back in Iran like in time of Shah I hope one day Second Reza Shah come back and we have the first queen instead of King in our country The country like Iran, Iraq and Afganestan needs the kingdom to solve the problems like Swed,England and Holland.