ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«سونامی کشتار جانوران در سال ۹۲»

پيرمؤذن، نماینده مجلس، از «سونامی» کشتار جانوران در ایران انتقاد کرد. دست‌کم ۷۴ گونه از رده‌های مختلف جانوری در کشور در فهرست قرمز «اتحاديه جهانی حفاظت از طبيعت» قرار دارند.

عباسعلی پيرمؤذن، نماينده مجلس شواری اسلامی از «سونامی» کشتار جانوران در سال ۹۲ انتقاد کرد.

حداقل ۷۴ گونه از رده‌های مختلف جانوری در ایران در فهرست قرمز «اتحاديه جهانی حفاظت از طبيعت» قرار دارند.

عضو هيأت رئيسه فراکسيون محيط زيست و توسعه پايدار مجلس از کشتار «بی‌رحمانه» گونه‌های نادر جانوری انتقاد کرد و گفت: «مسئولان بايد با انجام اقدامات دور از شعار هر چه سريع‌تر به توقف سونامی مرگ گونه‌های جانوری در حال انقراض بشتابند.»

به گزارش خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)، پير مؤذن گفته که بايد اشد مجازات را برای متخلفان و متجاوزان به حريم حيوانات درنظر گرفت. پير مؤذن ادامه داده که بايد قوانين کيفری را برای برخورد با شکارچيان غيرمجاز بازنگری و اصلاح کرد.

علی‌رغم تنوع زيستی فراوان و وجود جانوران گوناگون در ايران، حداقل ۷۴ گونه از رده‌های مختلف جانوری در کشور در فهرست قرمز «اتحاديه جهانی حفاظت از طبيعت» قرار دارند.

در کمتر از صد سال گذشته، برخی از ارزشمند‌ترين گونه‌های جانوری در ايران مانند شير ايرانی و ببر مازندران به کلی منقرض شده‌اند.

اين نماينده مجلس همچنين از آمادگی فراکسيون محيط زيست وتوسعه پايدار مجلس برای همکاری با دولت در تدوين و تنظيم لايحه‌ای برای حمايت از محيط‌‌بانان خبر داد. او افزود: «مجلس به جد پيگير حفاظت از محيط زيست و همچنين حمايت از محيط‌‌بانان است.»

به گفته مقامات سازمان محيط زيست تا سال ۱۳۹۰، طی ۳۰‌ سال بيش از ۱۱۰ محيط‌بان در ايران کشته‌شده‌اند

پيش از اين عليرضا خليلی، مدير کل پيشين دفتر حفاظت و نظارت بر شکار و صيد سازمان محيط زيست، گفته بود که تا سال ۱۳۹۰، طی ۳۰‌ سال بيش از ۱۱۰ محيط‌بان ايرانی کشته شده‌اند.

پيرمؤذن در ادامه تاکيد کرد: «دولت بايد هر چه سريع‌تر با ارايه لايحه‌ای کارشناسانه در خصوص قوانين حمايتی از محيط بانان به مجلس به افزايش انگيزه آنان در مقابله با کشتار گونه‌های جانوری اقدام کند.»

حدود ۱۷ ميليون هکتاردر قالب ۲۷۲ منطقه در سطح ايران با عناوين پارک ملی، منطقه حفاظت شده، اثر طبيعی ملی و پناهگاه حيات‌ وحش به منظور حفظ ذخاير ژنتيک کشور تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست هستند.

با اين حال برای حفاظت از اين عرصه‌های وسيع وحساس، فقط ۲۶۱۷محيط‌بان (سرانه ۶۵۰۰هکتار) و ۴۳۰ واحد محيط‌بانی مشغول انجام وظيفه حفاظت هستند.

دی‌ماه امسال نيز با تجويز مرگ بدون درد از سوی دامپزشکان برای پلنگی که در منطقه تنکابن مجروح شده بود، وضعيت پلنگ ايرانی، اين جاندار کمياب، يک قدم ديگر به انقراض نزديک شد. به اين ترتيب مرگ پلنگ تنکابن يازدهمين مورد مرگ این حیوان نادر در سال ۱۳۹۲ در ايران بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | هفت‌روز نامه حقوق بشری ایران ـ شماره 38

    […]  «سونامی کشتار جانوران در سال ۹۲» رادیو زمانه ۲ فروردین ۱۳۹۳ عباسعلی پیرمؤذن، نماینده مجلس شواری اسلامی از «سونامی» کشتار جانوران در سال ۹۲ انتقاد کرد. […]

  • Mani

    محیط زیست ایران در سالی که گذشت، ویرانگری بیشتر٬ جلال ایجادی http://news.gooya.com/politics/archives/2014/03/177156.php