ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رهبران ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک تهران مشخص شدند

دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهاد فخرالدینی را به عنوان رهبر ارکستر ملی و منوچهر صهبایی را به عنوان رهبر ارکستر سمفونیک تهران برگزید.

دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهاد فخرالدینی را به عنوان رهبر ارکستر ملی و منوچهر صهبایی را به عنوان رهبر ارکستر سمفونیک تهران برگزید.

فرهاد فخرالدینی، موسیقی‌دان برجسته کشورمان و رهبر ارکستر ملی

خبرگزاری مهر، بامداد دوشنبه، ۱۸ فروردین (۷ آوریل) گزارش داد که سرانجام رهبران ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک تهران مشخص شدند. بر اساس توافق بین دفتر موسیقی وزارت ارشاد با دو تن از موسیقی‌دانان ایران، فرهاد فخرالدینی به عنوان رهبر ارکستر ملی و منوچهر صهبایی به عنوان رهبر ارکستر سمفونیک معرفی شدند.

فرهاد فخرالدینی که پیش از این به مدت ۱۱ سال رهبری ارکستر ملی را به عهده داشته، این خبر را تأیید کرده. او به خبرگزاری مهر گفته است: «از چندی قبل مذاکراتی با من برای پذیرش رهبری ارکستر ملی شده بود و من هم در جریان کم و کیف ماجرا قرار گرفتم و پذیرش ضمنی هم برای رهبری ارکستر داشتم.»

پس از چهار سال سکوت

آقای فخرالدینی تحصیلاتش را در هنرستان عالی موسیقی ملی گذرانده و نزد ابوالحسن صبا، علی تجویدی و امانوئل ملیک اصلانیان موسیقی را فراگرفته است.

او پس از چهار سال سکوت در در روزهای ۱۳ و ۱۵ اسفند ماه در سالن همایش‌های برج میلاد ارکستر «مهرنوازان» را رهبری کرد. او در نشست خبری این کنسرت که ۴ اسفند (۲۳ فوریه) در تالار وحدت برگزار شد، درباره انحلال ارکستر ملی ایران گفته بود: «من بنا به نارضایتی از دولت کناره‌گیری کردم. ارکستر ملی یک کشور نباید بر اساس ندانم‌کاری آدم‌ها تعطیل می‌شد و کسی متوجه نبود که چه اتفاقی افتاده است.»

آقای فخرالدینی همچنین در بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر در سال ۱۳۹۲ هم شرکت نکرد. او در نشست خبری تالار وحدت در این‌باره گفته بود: «آرزوی روزی را دارم که هنرمندان با عشق کارشان را ادامه دهند. حرف‌ها خیلی قشنگ هستند اما هنوز از عمل فاصله دارند من منتظر عمل هستم.»

صهبایی و دردسرهای رهبری ارکستر سمفونیک

منوچهر صهبایی، رهبر ارکستر سمفونیک تهران

منوچهر صهبایی هم که پیش از این به عنوان رهبر ارکستر سمفونیک فعالیت کرده بود بار دیگر به عنوان رهبر جدید ارکستر سمفونیک تهران انتخاب شد.

آقای صهبایی دانش‌آموخته هنرستان عالی موسیقی (کنسرواتوار تهران) است. او در سال ۱۳۵۴ برای ادامه تحصیل به اروپا رفت و زیر نظر هاینتس هولیگر، پی‌یر پی‌یرلو، هوروات، فرانکو فرارا و سرجو چلیبیداکه رهبری ارکستر را فراگرفت. او پایان‌نامه دکتری موسیقی‌شناسی خود را در سال ۱۹۹۵ به دست آورد.

منوچهر صهبایی پیش از این، در ۶ بهمن ۱۳۸۶به رهبری موقت ارکستر سمفونیک تهران گمارده شده بود. اما نتوانست مشکلات را برطرف کند. او در سال ۱۳۸۸، در ناآرامی‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، کنسرت «سمفونی صلح» ساخته مجید انتظامی را در چند شهر اروپایی اجرا کرد، اما این اجراها در شرایط آن زمان حاشیه‌ساز شد.

مشکلات بی‌پایان ارکسترهای ایران

فعالیت‌های ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک تهران از سه سال پیش تاکنون متوقف شده است. مقامات وقت وزارت ارشاد اما تعطیل کردن این دو ارکستر را تکذیب کردند و اعلام کردند که در نظر دارند اقداماتی برای سازماندهی اداری آن انجام دهند. با این‌حال برخی از اعضای ارکستر سمفونیک تهران به رسانه‌ها گفته بودند که کمک مالی دولت به این ارکستر قطع شده و بدین ترتیب عملاً فعالیتی ندارد.

منوچهر صهبایی در گفت‌وگویی که در سال ۱۳۸۸ انجام داد، به پاره‌ای از این مشکلات اشاره کرده است: «از راه بلیت‌فروشی کنسرت‌ها به هیچ‌وجه نمی‌توان دخل و خرج را به هم نزدیک کرد. برای همین در اروپا، دولت‌ها و شهرداری‌ها بودجه ارکسترهای سمفونیک را تأمین می‌کنند. آنان ارکسترهای سمفونیک را در رده تزئینات که بود و نبودشان مهم نیست، قرار نمی‌دهند. بلکه آن را از جمله ضروریات جامعه می‌دانند. اگر از ارکستر سمفونیک حمایت مالی صورت نگیرد، در حقیقت روی آن خط کشیده شده است. حمایت از ارکسترهای سمفونیک و فعالیت‌های هنری مثل نان‌شب واجب است.»

حسن روحانی، رییس جمهور ایران در دیدارش با هنرمندان در تالار وحدت، دی ماه سال گذشته وعده داده بود که حتی اگر از مجلس شورای اسلامی «کارت زرد» بگیرد، ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی را احیا خواهد کرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.