ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتقاد ۵۰ نماینده ادوار اقوام از علی یونسی

خبرگزاری فارس از انتقاد «۵۰ نماینده ادوار اقوام حامی روحانی» از عملکرد علی یونسی دستیار ویژه حسن روحانی در امور اقوام و اقلیت‌های دینی خبر داده است.

خبرگزاری فارس از انتقاد «۵۰ نماینده ادوار اقوام حامی روحانی» از عملکرد علی یونسی دستیار ویژه حسن روحانی در امور اقوام و اقلیت‌های دینی خبر داده است. این نمایندگان گفته‌اند علی یونسی توانایی‌های لازم را در پیشبرد امور اقوام و اقلیت‌های دینی ندارد.

یکی از نمایندگان ادوار که نام وی در گزارش خبرگزاری فارسی عنوان نشده گفته است: «آقای روحانی قبل از انتخابات با صدور بیانیه ۱۰ ماده‌ای اقوام توانستند نظر مساعد اقوام و مذاهب مختلف در کشور را جلب کنند و از آرای آن‌ها بهره‌مند شود اما متاسفانه با گذشت چندین ماه از دولت هنوز نتوانستند بخش اندکی را از آن وعده‌ها را عملیاتی کنند و این موضوع به شدت به اعتبار آقای روحانی در بین اقوام مختلف لطمه زده است.»

حسن روحانی در سه استان اقلیت‌نشین مانند کردستان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی بیشترین درصد آرا را در انتخابات ریاست جمهوری ایران به خود اختصاص داد.

به گفته این نماینده ادوار مجلس پیش از نوروز مراتب انتقاد‌ها با علی یونسی مطرح شده است.

به گزارش فارس تعدادی از نمایندگان ادوار اهل سنت در روزهای پایانی سال گذشته در دیدار با اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس تشخیص مصلحت نظام از ناکارآمدی یونسی در امور اقلیت‌ها گلایه کرده بودند.

به اعتقاد این نمایندگان دولت یازدهم «نتوانسته است ذره‌ای از بیانیه ۱۰ ماده‌ای اقوام و اقلیت‌های دینی که رئیس دولت آن در زمان انتخابات ریاست جمهوری به عنوان منشوری از آن یاد کرده بود، اجرایی کند».

اقلیت‌ها و بیانیه شماره ۳ روحانی

حسن روحانی در کارزار انتخاباتی بیانیه شماره سه خود که در ده بند جداگانه تنظیم شده بود، به مسئله اقلیت‌ها در ایران اختصاص داد.

به نظر می‌رسد استقبال از او در استان‌هایی که محل سکونت بخشی از اقلیت‌هاست به وعده‌هایی ربط دارد که به مردم این مناطق داده بود.

رفع تبعیض یکی از بندهای بیانیه شماره سه بود که بر «تدوین قوانین لازم برای اجرای کامل قانون اساسی به‌ویژه اصول ٣، ١٢، ١۵، ١٩، ٢٢ … به منظور رفع تبعیض» تاکید داشت.

حسن روحانی در بند ۹ این بیانیه گفته بود: «تغییر نگاه امنیتی نسبت به اقوام و فرهنگ‌های ایرانی و تبدیل ساختار و روش‌های سیاسی- امنیتی به نظام مدیریت علمی و کارآمد، به منظور استفاده بهینه از منابع بکر و سرشار مادی و انسانی این مناطق.»

در طول سال‌های گذشته فعالان حقوق اقلیت‌ها در ایران همواره از نگاه امنیتی به موضوع اقلیت‌ها انتقاد کرده‌اند.

حسن روحانی، نخستین رئیس‌جمهوری ایران محسوب می‌شود که دستیار ویژه برای خود در امور اقوام و اقلیت‌ها تعیین کرده‌ است.

علی یونسی، وزیر اطلاعات دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، پیشتر اعلام کرده بود می‌خواسته مسئولیت کاری را بپذیرد که از عهده دیگران برنیاید. چون او پیشنهاد حسن روحانی را برای پست وزیری اطلاعات نپذیرفته بود.

پس از روی کار آمدن حسن روحانی مسئله زبان مادری، تقریباً بیش از هر دوره دیگری در محافل مختلف ایران بحث‌برانگیز شد.

علی یونسی در طول ماه‌های گذشته بار‌ها بر آموزش زبان‌های غیر فارسی در ایران تاکید کرده، اما تاکنون آموزش این زبان‌ها به مرحله اجرا درنیامده است.

افزایش اعدام‌‌ها

اگر چه دولت یازدهم بر رفع تبعیض‌ها و برداشتن نگاه امنیتی در مناطق اقلیتی در سال ۱۳۹۲ تاکید کرد، اما پس از روی کار آمدن حسن روحانی ۲۵ زندانی عرب، کرد و بلوچ به دار آویخته شدند.

احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل، در آخرین گزارش خود از اعدام و نقض حقوق اقلیت‌های قومی (اتنیکلی) در ایران انتقاد کرده بود.

پیشتر علی یونسی در پاسخ به پرسش خبرگزاری ایسنا در پیوند با مسئله زندانیان در مناطق اقلیتی گفته بود: «اگر چنین زندانیانی باشند، ما حتماً پیگیر احوالات آن‌ها خواهیم بود.»

همچنین دستیار روحانی در حوزه اقلیت‌ها گفته بود: «خیلی چیز‌ها در دست آقای روحانی نیست. بالاخره قوه قضائیه تشکیلاتی است که کار خودش را انجام می‌‪‌دهد. یعنی بخش زیادی از این مسائل در اختیار دولت نیست. بنابراین حل این مسائل زمان می‌‪‌برد. اقدام دولت تنها می‌‪‌تواند بخشی از مسائل را حل کند. خیلی از مسائل به دولت مربوط نیست.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.