ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: کاستی‌های زیادی در زمینه عدالت جنسیتی وجود دارد

جامعه زمانه

به مناسبت روزی که حکومت ایران آن را «روز زن» نامگذاری کرده، سخنان متناقضی از رهبر و رئیس دولت یازدهم جمهوری اسلامی درباره «برابری زن و مرد» مطرح شده است.

هنوز یک روز از سخنان علی خامنه‌ای رهبر حکومت ایران درباره حقوق زنان و اینکه برابری جنسی زن و مرد حرف غلط غربی‌هاست نگذشته که حسن روحانی، رئیس جمهوری این کشور از ضرورت برابری زن و مرد سخن گفته است.

حسن روحانی: «زنان باید دارای فرصت برابر، مصونیت برابر و حقوق اجتماعی برابر باشند»

او با طرح این سئوال که چرا عده‌ای حضور زن در جامعه را تهدید احساس می‌کنند، گفته است: «ما نه فرهنگ خشونت و نه خشونت فرهنگی، نه فرهنگ تبعیض و تبعیض فرهنگی، نه فرهنگ افراط و نه افراطی‌گری فرهنگی را برای جامعه به ویژه زنان نخواهیم پذیرفت.»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، حسن روحانی روز یکشنبه ۳۱ فروردین ماه سال جاری در «همایش ملی زنان، نقش‌آفرینان عرصه اقتصاد و فرهنگ»، حضور فعال زنان در عرصه اجتماع را فرصت خواند و گفت: «ما باید بدانیم حضور زنان در عرصه اجتماع فرصت است و تهدید نیست و اگر اشکالی در گوشه‌ای است به خود بانوان ما واگذار کنید و بگذارید خود آنها حل و فصل کنند. با خشونت و تکبر با زنان عزیز جامعه ما برخورد نکنید.»

رئیس دولت یازدهم با تاکید بر اینکه «نه زن برتر است نه مرد والاتر، نه این فرو دست است و نه آن فرادست» ادامه داد: «برخی فکر می‌کنند به محض اینکه زن از درب خانه خارج شد عرش اخلاق و عفت عمومی به لرزه در آمده است، چرا این‌چنین می‌اندیشند؟»

او تاکید کرد: «آنهایی که از آزادی زن به معنای مشروع اسلامی و از حضور و تعالی زن می‌ترسند و یا اعتقادات دیگری دارند لطفا این اعتقادات غلط را پای دین، اسلام و قرآن ننویسند.»

روحانی با اشاره به اینکه «زنان باید دارای فرصت برابر، مصونیت برابر و حقوق اجتماعی برابر باشند» ‌گفت: «مگر می‌شود پنجاه درصد اعضای جامعه را به گوشه‌ای راند و یا در حاشیه گذاشت؟»

رئیس جمهور ایران با اشاره به دیدگاهی که نقش زن را در جایگاه «مادری» و «همسری» تعریف می‌کند گفت: «مگر پدر وقتی به جامعه می‌آید وظیفه پدری، حق پدری یا مسئولیت پدری را فراموش می‌کند؟ مادر هم اگر به جامعه آمد مسئولیت مادری و وظیفه مادری را فراموش نخواهد کرد. درست است که هیچ رسالتی بالاتر از تربیت فرزندان و انسان‌ها نمی‌توانیم قرار دهیم، اما آیا تربیت فرزندان، رسیدگی به خانه و رئیس خانه بودن با حضور زنان در جامعه در عرصه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در تضاد است؟ آیا تنها خانه مامن زنان است؟ ما باید این امنیت را به اداره، جامعه، خیابان و تمام کشور گسترش بدهیم.»

روحانی با اشاره به نقش رو به افزایش زنان در عرصه‌های مختلف فرهنگی، هنری و اجتماعی گفت: «در کدام دانشگاه، دبیرستان و مدرسه است که شما حضور فرهیخته زنان را نبینید و مشاهده نکنید. در کدام کارخانه و صحنه کاری است که این حضور مشاهده نشود؟»

او  با بیان اینکه «ما نیازی نداریم برای بانوان و راه آینده آنها از غرب تبعیت کنیم و یا الگو بگیریم»، به پیشرفت‌های رخ داده در عرصه تکنولوژی اشاره کرد و گفت: «امروز با پیشرفت دانش، صحنه‌های فراوانی برای حضور زنان فراهم شده است.»

به‌گفته رهبر جمهومری اسلامی، برابری همیشه به معنای عدالت نیست، عدالت همیشه حق است، اما برابری گاه «حق» است و گاه «باطل»

به عقیده روحانی، «ظلم و خشونت نسبت به زنان پایان نیافته است. از روستاها گرفته که زنانی زحمتکش در مزرعه در کنار کار مزرعه با انجام کارهایی چون قالیبافی و هنرهای دستی بار سنگین اقتصاد روستا را بر دوش می‌کشند تا زنان شهری و زنانی که در مرکز کشور هستند. هنوز زنانی هستند که از رفتار ناعادلانه مردان نه تنها در فغان ، بلکه در هراس هستند و این دوران باید پایان پیدا کند».

این مقام مسئول در سخنان خود همچنین به نقش زنان در دوران مشروطه، نهضت برابری‌خواهی آنان از سال‌های پیش از مشروطه تا به امروز و هم نقش زنان در انقلاب سال ۱۳۵۷ تاکید کرد و با اشاره به کاستی‌های فراوان جامعه در پیوند با رعایت حقوق زنان گفت: «من به عنوان یک حقوقدان و به عنوان مسئول دستگاه اجرایی کشور اعتراف می‌کنم که هنوز کاستی‌های فراوانی در زمینه احقاق حقوق زنان و عدالت جنسیتی وجود دارد.»

رئیس دولت یازدهم تاکید کرد: «برای تبیین و باور جایگاه و حقوق زنان باید اندیشمندان، فرهیختگان، اساتید، فقها و اندیشمندان با فقه پویا به صحنه بیایند و نیاز امروز جامعه را با منابع پویای فقه و منابع عظیم اسلامی منطبق سازند.»

حمله خامنه‌ای به برداشت‌های غرب از حقوق زنان

این سخنان در حالی بیان می‌شود که علی خامنه‌ای روز شنبه۳۰ فروردین‌ماه در دیدار با گروهی از زنان به برداشت‌های غرب از حقوق زنان حمله کرد و گفت: «باید ذهن را از حرف‌های کلیشه‌ای غربی‌ها به کلی خالی کنیم.»

رهبر جمهوری اسلامی، برابری جنسی زن و مرد را «از جمله حرف‌های کاملاً غلط غرب» دانست و تأکید کرد: «باید از افکار غربی در مسائلی نظیر اشتغال و برابری جنسی کاملاً فاصله بگیریم.»

به‌گفته وی برابری همیشه به معنای عدالت نیست، عدالت همیشه حق است، اما برابری گاه «حق» است و گاه «باطل».

خامنه‌ای همچنین به مبانی نظری کنوانسیون‌های بین‌المللی در رابطه با حقوق زنان نیز تاخت و گفت: «اصرار غربی‌ها روی این زیربنای غلط، جامعه بشری را تباه می‌کند به همین دلیل برای دستیابی به نگاه صحیح و متوازن، باید از این مبانی برحذر بود.»

مسئولان حکومت ایران مبانی حقوق بشر و حقوق زنان را که در کنوانسیون‌ها و مجامع بین‌المللی از آن‌ها به‌عنوان دستاورد مشترک مردم جهان نام می‌برند، به عنوان «نگاه غربی» مطرح می‌کنند و ضمن رد آن‌ها مدعی ارائه «نگاهی برتر و انسانی‌تر» می‌شوند.

رهبر جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنان خود مسئله «خانواده» را اصلی‌ترین مسئله زنان دانست و گفت: «هر کس اگر مسأئه زن را جدا از مسئله خانواده مورد بررسی قرار دهد در فهم مسئله و تشخیص علاج آن، دچار اختلال می‌شود.»

آیت‌الله خامنه‌ای درباره «برابری جنسی زن و مرد» نیز گفت: «با کدام منطق باید زنان، که خداوند آنان را از لحاظ جسمی و عاطفی برای منطقه ویژه‌ای از زندگی آفریده است در عرصه‌هایی وارد کنیم که آن‌ها را دچار رنج و سختی می‌کند؟»

وی درباره تبعیض جنسیتی در تحصیل زنان در برخی رشته‌های تحصیلی دانشگاهی گفت: «اگر در این مسأله تفاوتی هم باشد ضدعدالت نیست چرا که نباید رشته‌های تحصیلی و مشاغلی که متناسب با طبیعت زنان نیست به آنان تحمیل شود.»

به‌گفته وی «این‌که زنان برخی مشاغل را برعهده نگیرند هیچ ننگ و نقصی نیست بلکه آن چیزی غلط است که متناسب با طبیعت الهی زن نباشد.»

مسئولان حکومت ایران بارها نقض حقوق زنان، چه در قوانین حقوقی و جزایی کشور، چه در ارائه فرصت‌های برابر تحصیلی و شغلی و چه در نوع پوشش، حق قضاوت یا حق در دست گرفتن مسئولیت‌های بالای حکومتی را پایبندی به قوانین اسلام قلمداد و از آن دفاع کرده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | هفت‌روز نامه حقوق بشری زنان ـ شماره 44

    […] روحانی: کاستی‌های زیادی در زمینه عدالت جنسیتی وجود دار… رادیو زمانه ۲۰ اپریل ۲۰۱۴ هنوز یک روز از سخنان علی خامنه‌ای رهبر حکومت ایران درباره حقوق زنان و اینکه برابری جنسی زن و مرد حرف غلط غربی‌هاست نگذشته که حسن روحانی، رئیس جمهوری این کشور از ضرورت برابری زن و مرد سخن گفته است. او با طرح این سئوال که چرا عده‌ای حضور زن در جامعه را تهدید احساس می‌کنند، گفته است: «ما نه فرهنگ خشونت و نه خشونت فرهنگی، نه فرهنگ تبعیض و تبعیض فرهنگی، نه فرهنگ افراط و نه افراطی‌گری فرهنگی را برای جامعه به ویژه زنان نخواهیم پذیرفت.» […]

  • hamid farah

    اینجا میشه ماهیت افکار عقب مانده خامنه‌ای را در رابطه با زنان دید.