ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پایان بی‌نتیجه دور چهارم گفت‌وگوهای اتمی در وین

تلویزیون دولتی ایران ضمن اعلام بی‌نتیجه بودن گفت‌وگوهای اخیر در وین خبر داده است که برای گفت‌وگوهای بعدی تاریخی تعیین نشده است.

شامگاه جمعه ۱۶ مه (۲۶ اردیبهشت) دور چهارم گفت‌وگوهای اتمی ایران با گروه کشورهای  ۵ + ۱ (اعضای دایمی شورای امنیت + آلمان) بدون رسیدن به نتیجه مشخصی پایان یافت.

این گفت‌وگوها از روز چهارشنبه آغاز شده بود و اگر به موفقیت می‌انجامید، دستاورد آن می‌توانست توافق‌نامه نهایی  در مورد محدوده برنامه‌های هسته‌ای ایران باشد.
گفت‌وگوهای اتمی‌ای که از ماه فوریه آغاز شده‌ بود، همه در پایان پیشرفت‌هایی داشتند که دو طرف در مصاحبه‌های مطبوعاتی به آنها اشاره می‌کردند.

این بار گفت‌وگو بدون انتشار بیانیه‌ای از طرف محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران و کاترین اشتون، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، پایان یافت.

پیش‌تر اعلام شده بود که ظریف و اشتون مصاحبه مطبوعاتی خواهند داشت. اما مذاکرات بدون کنفرانس مطبوعاتی پایان یافت و خبرنگاران از خاتمه آن از طریق توییت مایکل مَن، سخنگوی کاترین اشتون، مطلع شدند.

عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران: «مصمم هستیم که مذاکره ادامه داشته باشد.»

تلویزیون دولتی ایران ضمن اعلام بی‌نتیجه بودن گفت‌وگوهای اخیر در وین خبر داده است که برای گفت‌وگوهای بعدی تاریخی تعیین نشده است.
توافق مقدماتی‌ای که راهگشای گفت‌وگوهای اتمی اخیر بوده تا تاریخ ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیر) اعتبار دارد. بر اساس این توافق دولت ایران از غنی‌سازی اورانیوم به میزان بالای ۲۰ درصد دست کشید و قدرت‌های جهانی در عوض بخشی از تحریم‌ها علیه ایران را برداشتند.

کلی‌گویی درباره امید به نتیجه‌بخشی مذاکرات

وندی شرمن، نماینده دولت آمریکا در مذاکرات، در شامگاه جمعه گفت که گفت‌وگوها به کندی پیش می‌روند. او گفت که مذاکره باید با «واقع‌بینی بیشتری» همراه باشد و اظهار امیدواری کرد که مهلت ۲۰ ژوئیه برای رسیدن به نتیجه نهایی رعایت شود.
طبق گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، که خود در مذاکرات وین شرکت داشته نیز گفته است که امید می‌رود تا آخر تیرماه توافق نهایی حاصل شود. او البته افزوده است: « اگر تا آن تاریخ به نتیجه نرسیم فکر می‌کنیم که به چه شکل جلو رویم و اگر به نتیجه نرسیم هنوز شش ماه دیگر فرصت داریم و می‌توان آن را تمدید کرد. امیدواریم تا قبل از آن توافق نهایی صورت گیرد، البته به شرط این‌که تامین‌کننده خواسته‌های ما و حقوق ملت ایران باشد.»

دیپلمات ارشد جمهوری اسلام در مورد کل مذاکرات اخیر این ارزیابی را داده است: «در این دور از مذاکرات بحث های خوبی داشتیم اما پیشرفت خاصی در نگارش متن به وجود نیامد که به نظر من طبیعی است. این دور از مذاکرات، اولین دور رسمی از مذاکرات بود. در سه دور قبلی پیرامون مسائل بحث و تبادل ایده می کردیم اما از این جلسه وارد مذاکره رسمی شدیم.»

موضوعات اختلاف

به گزارش ایلنا عراقچی در مصاحبه مطبوعاتی خود در مورد اینکه گفته می شود اختلافات میان ایران و طرف غربی سیزده مورد است، گفته است: «نمی دانم این مسئله از کجا در آمده است. سری گذشته هم که این مسئله مطرح شد گفتم موارد اختلافی خیلی بیشتر از این موارد است. به هرحال اختلاف وجود دارد چراکه اگر نبود نیازی به مذاکره نبود.»
دیپلمات‌های گروه ۵ + ۱ نیز تا پایان روز جمعه اطلاعی در باره موارد اصلی اختلاف در مذاکره با جمهوری اسلامی نداده‌اند. خبرگزاری‌های رویترز و آسوشیتدپرس موارد اصلی اختلاف را نیروگاه آب سنگین اراک، برنامه غنی‌سازی و برنامه موشکی ایران دانسته‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.