ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آژانس کاهش ذخیره اورانیوم ۲۰ درصدی ایران را تایید کرد

دو روز پس از بازدید معاون آژانس انرژی اتمی از تهران، گزارشی منتشر شده که کاهش ذخیره اورانیوم ۲۰ درصد‌ غنی‌شده ایران را از ۲۰۹ کیلوگرم به ۳۸ کیلوگرم تایید می‌کند.

دو روز پس از بازدید معاون آژانس از تهران، گزارشی منتشر شده که کاهش ذخیره اورانیوم ۲۰ درصد غنی‌شده ایران از ۲۰۹ کیلو به ۳۸ کیلو را تایید می‌کند.

گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر روز جمعه (۲۳ مه/ ۲ خرداد) از سوی یوکیا آمانو، مدیرکل آن، منتشر شد. در بخشی از این گزارش آمده که ساخت‌و‌سازهایی در سایت «پارچین» مشاهده شده‌اند که درخواست بازرسی از آنها به مقامات ایرانی ارائه شده‌ است.

این گزارش تایید می‌کند که ایران به توافق هسته‌ای با گروه ۱+۵ پایبند بوده و ذخیره اورانیوم ۲۰ درصد غنی‌شده خود را نیز ۱۷۱ کیلوگرم کم کرده است.

گزارش می‌افزاید: «از زمانی که توافق ژنو انجام شده، ایران هگزا کلرید اورانیوم بالای ۵ درصد را در هیچیک از تاسیسات اعلام شده خود غنی‌سازی نکرده و ذخایر هگزا فلوراید اورانیوم ۲۰ درصدی در نتیجه رقیق سازی و تبدیل، از ۲۰۹/۱ کیلوگرم به ۳۸/۴ کیلوگرم تقلیل یافته‌اند.»

در بخش دیگری از این گزارش آمده که هیچ سانتریفوژ ‌«آی آر-۲» یا «آی آر- ۱» در تاسیسات نظنز یا فوردو نصب نشده‌اند و مقدار ماده هسته‌ای موجود به صورت هگزافلوراید اورانیوم ۵ درصد باقیمانده ۸۴۷۵ کیلوگرم است.

این نکته نیز قید شده که تجهیزات بزرگ دیگری در رآکتور آب سنگین اراک نصب نشده‌اند.

مدیرکل آژانس اعلام کرده که ایران هفت گام عملی مورد توافق در فوریه ۲۰۱۴ را اجرایی کرده و همکاران این نهاد در حال بررسی اطلاعات ارائه شده هستند.

گزارش یاد شده، دو روز پس از بازگشت معاون مدیرکل آژانس از تهران منتشر شده است.

ترو واریورانتا (سمت راست) در کنار رضا نجفی (سمت چپ)

نشست ترو واریورانتا، معاون آمانو در امور پادمان‌ها، با رضا نجفی، نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با توافق بر سر اجرای ۵ گام عملی تا سوم شهریور (۲۵ اوت) همراه شد.

طبق این توافق، ایران باید اطلاعات لازم را به مقامات آژانس در مورد انجام انفجارهای قدرتمند در مقیاس بزرگ ارائه کند.

آژانس خواستار مدارک و پاسخگویی به سوالاتی در خصوص چاشنی‌های (EBW) موسوم به «چاشنی‌های ایمن» است.

این چاشنی‌ها در زمینه‌های غیراتمی کاربرد دارند اما در عین حال می‌توانند در تنظیمات سلاح اتمی نیز به کار روند.

ادعا شده که این چاشنی‌‌ها در سایت نظامی پارچین مورد آزمایش قرار گرفته‌اند و این موضوع در گزارش اخیر آژانس نیز قید شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • jamal

    ساخت ماشه بمب اتمی شليک زمانبندی شده نوترنی به توده قابل انفجار(اورانيوم غنی شده با غلظت بالاتر از ۹۰ در صد و يا پلوتونيوم ۲۳۹)، برای آغاز واکنش زنجيره‌ای و انفجار هسته‌ای يک فرايند متعارفی و لازم است. وسيله شليک نوترونی را چاشنی انفجاری و يا در حالت تکميل شده ماشه اتمی می‌خوانند. جمهوری اسلامی ایران بعد از سال‌ها مقاومت و انکار تلاش برای ساختن ماشه بمب اتمی، بر اساس تازه ترين گزارش ماهانه آژانس، برای نخستين بار به دادن اطلاعاتی در اين مورد اقدام کرده است. در بند (بی) گزارش آژانس، و بخش مربوط به «همکاری های انجام نشده»، قيد شده که «ايران اطلاعات و توضيحاتی پيرامون نياز و يا کاربری و ساخت چاشنی‌های انفجاری به آژانس ارائه کرده است.» در بند های ۵۵ تا ۵۹ گزارش،‌ توضيحات بيشتری در اين زمينه داده شده و در بند ۵۵ گزارش به توافق هفت بندی ماه فوريه ايران و آژانس در مورد دادن توضيحات پيرامون «نيازايران به توليد ماشه انفجاری ( بريج واير) اشاره شده است. پارچين در بخش‌های انتهايی گزارش، موضوع قديمی و همچنان مورد درخواست آژانس برای بازرسی محل به‌خصوصی در مهمات‌سازی پارچين مورد تاکيد قرار گرفته است. به علاوه در بند ۵۹ گزارش ضرورت دريافت اطلاعات در مورد کارشناسان خارجی (از جمله وياچسلاو دانيلنکو ، طراح و سازنده اوکراينی کپسولی که در انتهای دهه نود به منظور انجام آزمايش نوترونی در ماشين سازی ساخته و به پارچين حمل شده) اشاره شده است.

  • nima

    میلیاردها دلار  پول مردم هزینه بادهوا شد!