ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتخابات رياست جمهوری مصر آغاز شد

انتخابات رياست جمهوری مصر از صبح روز دوشنبه ۲۶ ماه مه آغاز شد. در این انتخابات عبدالفتاح السيسی، وزير دفاع پیشین با حمدين صباحی، سیاستمدار چپگرا رقابت می‌کند.

انتخابات رياست جمهوری مصر روز دوشنبه (۲۶ ماه مه / ۵ خردادماه) در ميان تدابير شديد امنيتی آغاز شد.

یکی از حوزه‌های رأی‌گیری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۴ مصر ـ روز دوشنبه ۲۶ ماه مه (۵ خردادماه)

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، در این انتخابات عبدالفتاح السيسی، وزير دفاع پیشین و فرمانده سابق ارتش مصر و حمدين صباحی، رهبر چپگرای جنبش مردمی کاندیدا و۵۳ ميليون و ۹۰۰ هزار نفر واجد شرايط رأی دادن هستند.

انتخابات رياست جمهوری مصر روز سه‌شنبه (۲۷ ماه مه / ۶ خردادماه) ادامه خواهد داشت.

عدلی منصور، رئيس‌جمهوری موقت مصر پیش از این اطمينان داد که اين انتخابات با موفقيت برگزار خواهد شد.

طبق اعلام کميته عالی انتخابات رياست جمهوری مصر دست‌کم ۱۶ هزار قاضی از دادگاه‌های اين کشور و دادستان کل و هيأت‌های قضايی بر ۱۳ هزار و ۸۹۹ کميته انتخاباتی نظارت خواهند داشت.

همچنین پنج سازمان و هيأت‌ جهانی و ۷۹ سازمان و جمعيت داخلی نیز بر این انتخابات نظارت دارند.

عبدالفتاح عثمان، معاون وزير کشور مصر در امور رسانه‌ها، در مورد امنیت این انتخابات گفت: «۲۲۰ هزار نيروی پليس و گروه‌های ديگر امنيت انتخابات را تأمین خواهند کرد.»

مصری‌هایی که در خارج از این کشور زندگی می‌کنند پیش از این رأی خود را به صندوق‌ها ریخته‌اند. بر اساس آمار منتشرشده در این رأی‌گیری عبدالفتاح السيسی با ۳۱۳ هزار و ۸۳۵ رأی ۵۲ / ۹۴ درصد از آراء را به‌دست آورده و حمدين صباحی نیز با ۱۷ هزار و ۲۰۷ رأی ۴۸ / ۵ درصد از آراء را کسب کرده است.

عبدالفتاح السيسی، وزير دفاع پیشین و حمدين صباحی، سیاستمدار چپگرا، دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۴ در مصر

عبدالفتاح السيسی ۵۹ ساله که برای شرکت در این انتخابات از سمت نظامی خود کناره‌گیری کرده، ۱۱ ماه پیش محمد مرسی، رئیس‌جمهور اسلامگرای مصر را سرنگون کرد. السیسی وعده داده است که آرامش را به کشور باز خواهد گرداند.

حمدين صباحی سياستمدار و روزنامه‌نگار چپگرای ۶۰ ساله در دوران حکومت انور سادات و حسنی مبارک ۱۷ بار زندانی شد و از فعالان انقلاب ۲۰۱۱ مصر بود. صباحی در انتخابات رياست‌جمهوری مصر در سال ۲۰۱۲ در حالی که حزب مهمی از او حمایت نمی‌کرد با ۲۱٫۵ درصد آراء در رتبه سوم قرار گرفت و شگفتی کارشناسان سياسی را برانگيخت. حمدين صباحی نيز از مخالفان سرسخت اخوان‌المسلمين است.

خبرگزاری فرانسه از محبوبیت بالای عبدالفتاح السيسی پس از سرکوب بی‌امان و خونین علیه طرفدار مرسی، از جمله گروه اخوان‌المسلمین، نوشته و افزوده است برای بیشتر مصری‌ها السیسی مرد قدرتمندی است که با گذشت سه سال «هرج‌ومرج» پس از سرنگونی حکومت حسنی مبارک در سال ۲۰۱۱، ثبات را به کشور باز خواهد گرداند.

اما برای مخالفان وی، پس از سرنگونی محمد مرسی و سرکوب اسلامگرایان، ارتش با انتخابات خود قصد دارد قدرت را در سراسر کشور به چنگ آورد.

به‌گفته مدافعان حقوق بشر دولت موقت مصر خودکامه‌تر از حکومت حسنی مبارک عمل کرده است.

از نظر مخالفان عبدالفتاح السيسی، ارتش با انتخابات خود قصد دارد قدرت را در سراسر کشور به چنگ آورد

ائتلاف ملی حمايت از مشروعيت که از محمد مرسی پشتیبانی می‌کند، از طرفداران خود خواسته است تا اعتراض‌های خود را در روزهای انتخابات تشديد کرده و «رياست خون» را تحريم کنند.

جنبش جوانان ۶ آوریل، گروه فیس‌بوکی مصری که در سرنگونی حسنی مبارک نقش داشت و از آزادی بیان دفاع می‌کند نیز این انتخابات را تحریم کرده است.

حزب مصر قدرتمند به رهبری عبدالمنعم ابوالفتوح که از احزاب چپ معتدل به شمار می‌رود و عناصری با گرايش‌های اسلامی و ليبرال را در خود جای داده نيز اعلام کرده است که در انتخابات شرکت نمی‌کند.

ابوالفتوح يکی از کانديداهای انتخابات رياست جمهوری مصر در سال ۲۰۱۲ بود.

عبدالفتاح السيسی صبح روز دوشنبه در ميان تشویق طرفدارنش، رأی خود را در مدرسه خلفای راشدين قاهره به صندوق انداخت.

طرفداران وی حوزه رأی‌گیری مدرسه ملی الجيزه تجمع کرده و شعارهایی در حمايت از السیسی سردادند.

حمدين صباحی، نامزد دیگر انتخابات رياست جمهوری مصر نیز صبح دوشنبه رأی خود را به صندوق انداخت.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.