ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اجرای سمفونی شماره ۹ شوستاکوویچ در تالار وحدت

ارکستر سمفونیک ایران و اتریش که به آن «آیسو» هم گفته می‌شود، در شهریور ماه ۹۳ سمفونی شماره ۹ شوستاکوویچ را در تالار وحدت اجرا می‌کند.

ارکستر سمفونیک ایران و اتریش که به آن «آیسو» هم گفته می‌شود، در شهریور ماه ۹۳ سمفونی شماره ۹ شوستاکوویچ را در تالار وحدت اجرا می‌کند. این نخستین بار است که پس از انقلاب، سمفونی یادشده در ایران اجرا می‌شود.

رهبری ارکستر سمفونیک ایران و اتریش را مازیار یونسی به عهده دارد. به گفته او برای اجرای فنی سمفونی شماره ۹ شوستاکوویچ چند نوازنده مهمان به ایران دعوت شده‌اند. قرار است که نوازندگان ارکستر سمفونیک «آیسو» از هفته آینده تمرین‌هایشان را آغاز کنند.

همچنین از آذین موحد، نادر مشایخی و محمدرضا تفضلی که از موسیقی‌دانان ایران‌اند، دعوت شده که به عنوان اعضای شورای فنی ارکستر در تمرین‌ها حضور داشته باشند و قطعات را تجزیه و تحلیل کنند.

ارکستر سمفونیک ایران و اتریش (آیسو) به رهبری مازیار یونسی در اولین روز برگزاری بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر

مازیار یونسی می‌گوید: «آنچه برای ما پیش از هر موضوع دیگری اهمیت دارد، اجرای درست و علمی از سمفونی شماره ۹ دمیتری شوستاکوویچ است.»

شوستاکوویچ؛ طنز و شوخ‌طبعی درونگرایانه

دمیتری شوستاکوویچ یکی از آهنگسازان برجسته روس و یکی از چهره‌های موسیقی کلاسیک در قرن بیستم است. او در سال ۱۹۲۵، هنگامی که فقط ۱۹ سال داشت، نخستین سمفونی‌اش را ساخت و در روسیه به شهرت رسید. از سمفونی شماره ۲ و ۳ او که به مناسبت دهمین سالگرد انقلاب اکتبر ساخته شده، به عنوان نوآوارنه‌ترین آثار او یاد می‌شود. سمفونی هفتم او که در طی محاصره سن‌پترزبورگ (لنینگراد) در جنگ جهانی دوم نوشته شده، بر ضد فاشیسم و از آثار ماندگار اوست.  پس از پایان جنگ جهانی دوم اما شوستاکوویچ مغضوب واقع شد و او را در برابر مردم شلاق زدند.

سمفونی شماره ۹ دمیتری شوستاکوویچ از آثار متأخر اوست و به خاطر طنز و شوخ‌طبعی درونگرایانه‌اش شهرت دارد. طنز و درونگرایی از مهم‌ترین ویژگی‌های آثار متأخر شوستاکوویچ است.

همکاری موسیقی‌دانان ایران و اتریش

ارکستر سمفونیک ایران و اتریش در سال ۲۰۰۶ توسط «انجمن فرهنگی اتریش»‌ در تهران تأسیس شد و در زمینه موسیقی باروک اروپا و اتریش و همچنین آثار ایرانی قرن بیستم کار می‌کند.

از تابستان سال ۲۰۱۱ گروه کُر کودکان انجمن فرهنگی اتریش در تهران به نام «گل یخ» که از ۸۰ کودک و نوجوان ایرانی علاقمند به موسیقی تشکیل شده، به آیسو ملحق شده است. رهبری ارکستر سمفونیک ایران و اتریش را کریستیان شولتس، موسیقی‌دان اتریشی به عهده دارد و مازیار یونسی جانشین اوست.

کریستیان شولتس رهبر اول «کولگیوم موتسارت وین»، مؤسس و مدیر هنری «ارکستر آمباساده وین» و همچنین رئیس موسیقیایی مجموعه کنسرت‌های «شوینگونگن» تالار طلایی انجمن موسیقی وین است.

در دوران تصدی محمد حسین صفار هرندی بر وزارت ارشاد تلاش می‌شد موسیقی‌دانان ایرانی با همکاران اتریشی‌شان همکاری نکنند. فعالیت‌های ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک تهران هم به بهانه تجدید سازمان آن‌ها عملاً متوقف شد. اما حسن روحانی پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری وعده داد که ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک را احیا کند. دوشنبه، ۵ خرداد (۲۶ مه) خبرگزاری جمهوری اسلامی خبر داد که دولت هزینه‌های ارکستر ملی را تأمین کرده است.

ویدئو: سمفونی شماره ۹ دمیتری شوستاکوویچ به رهبری لنارد برنستاین

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهمن

    " پس از پایان جنگ جهانی دوم اما شوستاکوویچ مغضوب واقع شد و او را در برابر مردم شلاق زدند" این قضیه‌ی شلاق خوردن شوستاکوویچ-آن هم در برابر مردم_ مطلب مضحک و جعلی است که فقط در سایتهای فارسی زبان آمده است و در هیچ منبعی ردی از آن دیده نمی‌شود.شوستاکوویچ در مقاطعی البته مورد غضب حزب و رهبری شوروی قرار گرفت که اتفاقاً اولین مورد آن هم به سال‌ها قبل از جنگ جهانی دوم بر‌می‌گردد اما شلاق خوردن در ملأ عام را معلوم نیست هموطنان نابغه‌ی ما در ترجمه و بیوگرافی نویسی، از کجا درآورده‌اند