ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

داعش در مسیر پیشروی: هدف ما بغداد است

درگیری با پیکارجویان داعش در بعقوبه ۵۰ کشته بر جا گذاشت. کرکوک در کنترل پیشمرگه‌های اقلیم کردستان است. تقاضای مالکی از مجلس عراق در برقراری وضعیت ویژه بی‌پاسخ ماند.

درگیری با پیکارجویان داعش در بعقوبه ۵۰ کشته بر جا گذاشت. کرکوک در کنترل نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان است. تقاضای مالکی از مجلس عراق در برقراری وضعیت ویژه بی‌پاسخ ماند.

شبه‌نظامیان داعش، «دولت اسلامی عراق و شام»، در ادامه پیشروی‌های خود، شهر ادهیم را نیز تصرف کردند. ادهیم پس از آن به کنترل داعش درآمد که سربازان دولتی پست‌های خود را رها کرده و به سمت شهر شیعه‌نشین خلیس در ۸۰ کیلومتری بغداد عقب نشستند.

یکی از رهبران قبایل محلی در شهر تصرف شده «علم» در شمال تکریت، از قول فرمانده داعش گفته که هدف نهایی تصرف بغداد است و نبرد تعیین‌کننده آنجا صورت می‌گیرد.

نیروهای داعش روز پنجشنبه (۱۲ ژوئن/۲۲خرداد) به ۶۰ کیلومتری بغداد رسیدند. به گزارش پایگاه خبری «‌سومریه نیوز»، درگیری قوای دولتی و شبه‌نظامیان داعش در بعقوبه با دستکم ۵۰ کشته همراه بوده است.

سخنگوی داعش تهدید کرده که جنگ را به مناطق شیعه‌نشین عراق می‌کشاند. او گفته که داعش پس از سامرا و بغداد به کربلا و نجف خواهد رسید.

در این میان، نیروهای مسلح عراقی در بغداد خود را آماده نبردی سخت می‌کنند. صدها سرباز جوان در دفاتر ثبت نام ارتش جمع شده‌اند تا داوطلبانه به مصاف شبه‌نظامیان داعش بروند.

داعش در آغاز سال جاری نیز برای مدتی کنترل فلوجه و بخشی از استان انبار را به دست گرفته بود. ورود آنها به بغداد اما کاری بس دشوار خواهد بود، زیرا وضعیت امنیتی در پایتخت عراق از همه شهرهای دیگر بیشتر است و شبه نظامیان شیعه نیز به کمک سربازان دولتی خواهند آمد.

شهر نفت‌خیز کرکوک در اقلیم کردستان نیز از کنترل داعش خارج شده است. یکی از سخنگویان نیروهای حافظ امنیت اقلیم «پیشمرگه» اعلام کرده که کرکوک پس از عقب‌نشینی شبه‌نظامیان دوباره زیر کنترل این نیروست. ارتش عراق کنترل کل این شهر را به نیروهای پیشمرگ واگذار کرده است.

فرار مردم موصل به شهرهای امن در اقلیم کردستان

اقلیم کردستان پس از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ و خونریزی‌های روزمره در این کشور، آرامش بیشتری داشته که یکی از دلایل آن سازماندهی مناسب نیروهای پیشمرگ‌ است.

محافل کردی پیش‌تر گفته‌اند که نوری مالکی به مقامات اقلیم وعده کرده که در صورت کمک به راندن داعش، دست آنها را برای صدور نفت باز بگذارد. ارتش عراق هم‌چنین کنترل کامل شهر طوز خرماتو در شمال آن کشور را به نیروهای پیشمرگ سپرده است.

وبسایت «ال‌سومریه» به نقل از پلیس عراق نوشته که تمام شهر تکریت پس از نبردی تن به تن دوباره به تصرف نیروهای ارتش درآمده است. داعش در ادامه پیشروی‌های خود در روز چهارشنبه تا مرز تکریت نیز رسیده بود. تکریت زادگاه صدام حسین، دیکتاتور سرنگون شده عراق، در ۱۵۰ کیلومتری شمال بغداد قرار دارد.

ناکامی مالکی در اعلام وضعیت ویژه

نوری مالکی، نخست وزیر عراق که هم‌زمان سمت وزارت دفاع و وزارت کشور را نیز بر عهده دارد، اعلام کرده که نیروهای مسلح این کشور قربانی یک توطئه شده‌اند. او در توضیح این مسأله گفته که تعداد اندکی از افراد داعش و القاعده قادر نبوده‌اند به تنهایی از عهده پلیس و ارتش عراق بربیایند.

قرار بود پارلمان عراق روز پنجشنبه به درخواست مالکی تشکیل جلسه بدهد تا طرح برقراری وضعیت اضطراری و مقررات منع رفت و آمد در شهرهای عراق را بررسی کند. اما فراکسیون صدر، کردها و سنی‌ها‌ در مجلس که با گسترش اختیارات مالکی مخالف هستند، شرکت در جلسه رای‌گیری را بایکوت کردند. طرح مالکی به دلیل شمار اندک نمایندگان حاضر بی نتیجه ماند.

آوارگان موصل در اربیل چادر زده‌اند

آمریکا در این میان و نظر به تشدید نبرد در عراق، حمایت خود از دولت این کشور را اعلام کرده است. کاخ سفید می‌گوید، دولت آمریکا با همراهی کنگره در حال بررسی طرحی برای کمک به عراق در راندن اسلامگرایان است. در محافل دولتی آمریکا صحبت از ماموریت پهپادها شده است.

رویترز پیش‌تر نوشته بود که سفیر عراق در فرانسه قصد دارد از شورای امنیت سازمان ملل متحد برای کمک ویژه از جمله عملیات هواپیماهای تجسسی بی‌سرنشین در این کشور درخواست بدهد.

دولت عراق روز چهارشنبه از آمریکا خواسته بود مواضع داعش در موصل را بمباران هوایی کند، اما ایالات متحده این تقاضا را رد کرد. بریتانیا و ناتو نیز اعلام کرده‌اند که در عراق دخالت نظامی نخواهند کرد.

جمهوری اسلامی اما به مالکی اطمینان خاطر داده که دولت عراق را در این بحران تنها نخواهد گذاشت. این در حالی است که مرزبانی غرب ایران پس از پیشروی‌های داعش در عراق و تصرف موصل، به حالت آماده‌باش هستند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    دبی-العربیه.نت فارسی علامه دکتر رافع الرفاعی، معروف به مفتی دیار عراق روز جمعه 13-6-2014 در یک پیام تلویزیونی در باره رویدادهای اخیر عراق گفت: "جای تعجب و شگفتی است "انقلابیون آزاده " را به وابستگی به گروههای تروریستی مثل داعش متهم کنند". وی افزود :" اینها داعش نیستند اینها آزاده مردانی هستند که از ظلم و ستم مالکی به ستوه آمدند اما حکومت مالکی و همپیمانانش برای ایجاد اختلاف میان فرزندان شهرهای آزاد شده و انقلابیون تهمت وابستگی به "داعش" و تروریسم را به آنها می زنند". مفتی دیار عراق، آزاد سازی موصل، تکریت و محاصره کرکوک، را مبارزه برای رهایی ملت عراق بویژه سنی ها از ظلم وستمی مالکی توصیف کرد. علامه رافعی "داعش" را یک گروه تروریستی خواند اما در عین حال از جوانان شهرهای عراق خواست که به مبارزان مسلح عشایر کمک کنند تا کشور را از "ظلم مالکی " رها سازند. مفتی عراق از کسانی که اسلحه شان را تسلیم انقلابیون کردند تشکر کرد. وی خطاب به آنها گفت:" این انقلابیون برادران شما هستند و هیچگونه گرایش فرقه ای ندارند و به هیچ یک از اماکن مقدس شیعه یا سنی و یا مسیحی تعدی نخواهند کرد".

  • omid

    سازمان دیدبان حقوق بشر، عفو بین‌الملل و چندین نهاد دیگر حقوق بشری با امضای بیانیه‌ای از ایران خواسته‌اند اجرای حکم اعدام ۳۳ نفر از زندانیان اهل سنت را متوقف کند. بنا بر این بیانیه، جرم اکثر این افراد تبلیغ علیه نظام، افساد فی‌الارض و محاربه اعلام شده است. در این بیانیه که روز پنجشنبه (۱۲ ژوئن - ۲۲ خرداد) انتشار یافته آمده است که اکثر این افراد در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ در کردستان ایران بازداشت شده‌اند و پیش از محاکمه ماه‌ها در زندان‌های انفرادی و بدون دسترسی به وکیل مدافع نگهداری شده و احتمالا یا شکنجه شده و یا در شرایط بدی قرار داده شده‌اند. همچنین در مورد شعب رسیدگی به پرونده‌های این زندانیان بیانیه می افزاید: ۳۰ نفر از این افراد در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران محاکمه شده اند؛ یکی آنها در شعبه ۱۵ این دادگاه و دیگری در دادگاه انقلاب شهر سنندج محاکمه شده است. در اکثر احکام صادره برای آنها جرایمی چون "اقدام علیه امنیت ملی"، "تبلیغ علیه نظام"، "عضویت در گروه‌های سلفی"، "افساد فی الارض" و "محاربه" ذکر شده است که دو جرم آخر می تواند حکم اعدام در پی داشته باشد. نهادهای حقوق بشری تهیه کننده این بیانیه می‌گویند اطلاعات جمع آوری شده توسط آنها نشان می دهد که این افراد هرگونه مشارکت در اقدامی مسلحانه را تکذیب می‌کنند و مدعی‌اند که علت بازداشت آنها عقیده مذهبی‌شان بوده است و این که در مجامع مذهبی اهل سنت شرکت کرده و یا جزوات مربوط به مذهب خود را توزیع کرده‌اند

  • hasani

    ابومحمد العدنانی سخنگوی داعش خطاب به نوری مالکی نخست وزیر عراق هم گفت: با قوم خود چه کردی ای احمق؟ و چه احمقی است کسی که ریاست و فرماندهی تو را بپذیرد... ما و شما تسویه حسابی را در پیش داریم . تسویه حساب سنگین و طولانی. تسویه حساب در سامرا و بغداد نخواهد بود بلکه در کربلا و نجف است. منتظر ما باشید.

  • بهنام

    سناریو سیاسی قدرت مطلق دادن به نوری المالکی ( نوکر ایران ) به بهانه وضعیت فوق العاده که قبلآ و به احتمال زیاد توسط ایران طرح ریزی شده بود ، سیاستی شکست خورده از آب در آمده است و اینکه خود مالکی هم گفته است توطئه ای در کار بوده است که نیروهای ارتش به راحتی موصل را واگذار کرده اند ، چندان دور از ذهن نیست و آنطور که از شواهد و قرائن بر می آید ، سخنی گزافه نیست . از طرفی دیگر و همانطور که بنده قبلآ پیش بینی کرده بودم ، با دخالتهای بیجای تهران در سوریه و شراکت با اسد جنایتکار و کشتار مردم سوریه ، به زودی آثار و عوارض آن به ایران میرسد و نظام ننگین باید بهای سنگینی برای این مشارکت جنایتکارانه بپردازد و در روزهای آینده و چنانچه عراق وارد یک جنگ داخلی و فرا گیر شود ، ایران هیچ چاره ای جز این ندارد که در عراق دخالت نظامی انجام دهد و شاید با بروز خشونت بیشتر علیه داعش ، نیروهای آنها نیز در صدد انتقام بر آمده ، طی عملیاتهای محدود ، دست به حملات ایذائی به خاک ایران بزنند . البته ورود نیروهای به شدت افراطی و انتحاری آنها به ایران و عملیات انتحاری در پایتخت و شهر های بزرگ ایران را نیز باید بسیار محتمل دانست . به احتمال زیاد و غریب به یقین نقشه استراتژیک خاورمیانه در حال تغییرات بنیادین می باشد و احتمال زیادی دارد که عراق کنونی را دیگر هرگز نتوان به شکل امروز دید و خطر تجزیه و فروپاشی عراق از هم اکنون به خوبی دیده و احساس میشود . در همین اواخر بود که کردستان عراق تقریبآ هیچ تبعیتی از دولت مرکزی نداشت و مستقلآ به فروش نفت میپرداخت ، بدون اینکه هیچ نفعی به دولت مرکزی شیعه عراق بپردازد و در ادامه نیز شاید دیگر هرگز تبعیتی از دولت مرکزی را نپذیرد و به زودی رسمآ اعلام استقلال نماید و در این حالت کشور عراق و در بهترین حالت به سه بخش تقسیم میگردد که بخشی از آن یا همان کردستان ( منطقه کرد نشین ) و بخشی دیگر به شیعیان و بخشهایی که در گیریها از آنجا آعاز گردیده بود مانند استان انبار و فلوجه و سامرا ، تحت سیطره سنی ها قرار میگیرد . در این میان مدیریت نوری المالکی به شدت ضعیف و جناحی ارز یابی میگردد و ممکن است خود نیز نتواند جان سالمی از وقوع این تحولات بزرگ در عراق به در برد و نهایتآ این سرنوشت شوم دیکتاتوریست که صدای مردم خود را بدرستی نشنید و یا اگر هم شنید ، آن را نادیده گرفت و تن به نوکری ایران و جناح های دیگر داخلی صرفآ شیعه داد و اکنون خود در بن بستی عظیم و گردابی مخوف غوطه ور گردیده است و تازه دارد از خواب غفلت بیدار میشود .

  • Samad

    الان علمای اعلام و مراجع شیعه نجف که در شجاعت شهره ی آفاق هستند دقیقاً کجا تشریف دارند؟ چرا از آن فتوا هایی که دنیا را کن فیکن می کند نمی دهند؟ مطمئن هستم همگی به اتفاق هم برای فرصت مطالعاتی ناگهان به لندن رفته اند