ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

امضای پیمان‌نامه بین‌المللی پیشگیری از ایدز در جام جهانی فوتبال

پیمان‌نامه بین‌المللی پیشگیری از ایدز از سوی حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کارلوس کی‌روش سرمربی و جواد نکونام کاپیتان تیم فوتبال ایران به امضا رسیده است.

سه تن از نمایندگان دولت ایران، پیمان‌نامه بین‌المللی «بزن به هدف» را در زمینه پیشگیری از ایدز و افزایش سطح آگاهی مردم درباره این بیماری، در مراسم جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ برزیل امضا کردند.

بر اساس تخمین‌های سازمان جهانی بهداشت، بیش از صد هزار مورد ابتلا به ایدز در ایران وجود دارد

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران، این پیمان‌نامه از سوی حسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کارلوس کی‌روش سرمربی و جواد نکونام کاپیتان تیم فوتبال ایران به امضا رسیده است.

به گفته هولکی اوز، نماینده دفتر صندوق جمعیت ملل متحد در ایران، تاکنون سفرا و نمایندگان کشورهای بوسنی هرزگوین، نیجریه، برزیل، آرژانتین و ایران این پیمان‌نامه را در جام جهانی فوتبال امضا کرده‌اند.

فرداد درودی، هماهنگ‌کننده کشوری برنامه مشترک ایدز سازمان ملل متحد گفته است: «این پیمان‌نامه مردم را به عنوان یک تیم تشویق می‌کند تا به اهداف برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز برسند؛ ازجمله به صفر رساندن تبعیض و به صفر رساندن مرگ‌های ناشی از ایدز.»

گفته می‌شود شمار مبتلایان به  ایدز در ایران، ظرف ۱۲ سال، ۱۳ برابر شده است.

چندی پیش حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی کشور در روز جهانی مبارزه با ایدز (دهم آذرماه) گفته بود: «در سال ۱۳۸۰، ۴۰۳ نفر به ایدز مبتلا بودند؛ این درحالی است که در سال ۱۳۹۲، تعداد افرادی که وارد مرحله بیماری شده‌اند، به پنج هزار و ۴۱۱ نفر رسیده است.»

این آمار رسمی است و بسیاری از کارشناسان، شمار مبتلایان به ایدز در ایران را بسیار بالاتر ارزیابی می‌کنند.

گفته می‌شود شمار مبتلایان به ایدز در ایران، ظرف ۱۲ سال، ۱۳ برابر شده است

در یک آمار کلی‌تر، در حالی که شمار مبتلایان به ویروس ایدز در ایران تا پایان فروردین ماه سال ۱۳۹۲، ۲۶ هزار و ۱۲۵ نفر اعلام شده بود، عباس صداقت، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پنجم آذر ماه به خبرگزاری فارس گفت که این آمار تا اول مهر ماه این سال، از مرز ۲۷ هزار نفر گذشته است.

این در حالی است که خبرگزاری ایرنا در گزارشی به تاریخ یازدهم تیرماه ۱۳۹۲، برآورد کارشناسان از تعداد مبتلایان به ایدز را بیش از ۹۳ هزار نفر اعلام کرده بود. این یعنی حدود ۷۰ هزار نفر از ابتلای خود به بیماری ایدز آگاه نیستند.

بر اساس تخمین‌های سازمان جهانی بهداشت نیز بیش از صد هزار مورد ابتلا به ایدز در ایران وجود دارد. یعنی حدود ۷۳ درصد از مبتلایان به این ویروس در ایران، نمی‌دانند که بیمار هستند و ناخواسته عفونت را به همسر، فرزندان یا شریک جنسی خود منتقل می‌کنند. در صورتی که در کشورهای دیگر و به عنوان مثال در آمریکا، ۹۵ درصد از افراد مبتلا از وضعیت خود اطلاع دارند.

مبارزه با ایدز در ایران دشواری‌های خاص خود را دارد و به نظر می‌رسد برای فرهنگ‌سازی و کنترل این بیماری، راه درازی پیش روی فعالان این عرصه باشد.

در ایران سال‌ها درباره بیماری ایدز اطلاعات دقیق و جامعی به مردم داده نشده است. افرادی که در معرض خطر ایدز هستند، به خاطر تابویی که از این بیماری ایجاد شده، کمتر تمایلی برای مراجعه به کلینیک‌های ویژه (کلینیک‌های مثلثی) دارند.

بدنه کارشناسی وزارت بهداشت و دیگر سازمان‌های دولتی و غیر دولتی نیز که سال‌هاست برای مبارزه با ایدز فعالیت می‌کنند، در چند سال گذشته به علت سیاست‌های محافظه‌کارانه، بودجه مناسب و شرایط مطلوبی نداشته‌اند.

به دلیل موانع اجتماعی و سیاسی، فعالان اجتماعی نیز در زمینه افزایش آگاهی‌ جامعه نسبت به این بیماری با مشکلات جدی روبه‌رو هستند.

در سال ۱۳۸۷، آرش علایی، متخصص ایدز و اعتیاد و یکی از بنیانگذاران کلینیک‌های مثلثی برای درمان ایدز، اعتیاد و هپاتیت در ایران که همراه برادرش کامیار علایی، در سال ۲۰۰۴ (۱۳۸۳ خورشیدی)، مؤسسه غیر دولتی پارس را راه‌اندازی کرده بودند و در زمینه پژوهش‌های ایدز و اعتیاد فعال بودند، بازداشت شدند.

این دو پزشک به اتهام «براندازی نرم» به ترتیب به شش و سه سال حبس محکوم شدند. کامیار علایی دو سال و نیم در حبس بود. آرش علایی هم شهریور ماه ۱۳۹۰ آزاد شد.

این دو متخصص در حال حاضر در خارج از ایران به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند.

در آخرین روزهای سال ۱۳۹۰، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و تائید رئیس‌جمهوری وقت، «روز جهانی ایدز» از متن تقویم رسمی ایران حذف شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.