ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حواشی بازی ایران و آرژانتین پیش از آغاز مسابقه

بعضی رسانه‌های خارجی درباره حضور تیم فوتبال ایران در جام جهانی، از «کودتای روابط عمومی در این ملت مرموز و مخفی» سخن گفته‌ا‌ند.

حضور تيم ملی فوتبال ايران در جام جهانی و بازی اين تيم با آرژانتين، يکی از مدعيان قهرمانی با بازيکنانی چون ليونل مسی و آنخل دی ماريا، ايران و اخبار سياسی مربوط به اين کشور را بار ديگر به مرکز توجه رسانه‌های جهانی کشانده است؛ اما اين بار از زاويه‌ای متفاوت.

کی‌روش، سرمربی ایران در حال صحبت با اعضای تیم

«کودتای روابط عمومی» در ايران؟

برای نمونه، روزنامه انگليسی‌زبان «تلگراف» در گزارش خود درباره حضور تيم فوتبال ايران در جام جهانی، از «کودتای روابط عمومی در اين ملت مرموز و مخفی» سخن گفته است. تلگراف با اشاره به عکس حسن روحانی، رئيس‌جمهوری ايران در لباس ورزشی و حين تماشای مسابقه فوتبال گفته است که اين استراتژی روابط عمومی همراه با سياست آغوش باز دولت جديد در صدد است تا با بهره‌گيری از فرصت حضور تيم ملی در برزيل، تصويری ديگر از ايران ارائه دهد.

اين گزارش همچنين به فضای بسيار آرام و آسوده اردوگاه تيم ايران در برزيل اشاره می‌کند که مملو از شادی، خنده و رفتار گشوده نسبت به خبرنگاران ايرانی و خارجی است. جالب آنکه رسانه‌های انگليسی‌‌زبان همگی در گزارش‌های خود راجع به تيم ايران، از واژه «team melli»، يعنی صورت انگليسی‌شده واژه «تيم ملی» استفاده می‌کنند.

کی‌روش: از ايران خواهم رفت!

بازی ايران با آرژانتين در حالی برگزار خواهد شد که خبر ترک تيم ملی از سوی سرمربی پس از بازی‌های جام‌ جهانی، بازيکنان را در شوک فرو برده است. اگرچه گمانه‌زنی‌هايی برای ترک ايران از سوی کی‌روش منتشر شده بود، اما وی در مصاحبه با روزنامه «پابليکو» چاپ پرتغال از تصميم قطعی خود برای خداحافظی با ايران سخن گفت. وی افزوده بود: «تيم ايران از پشتيبانی دولت برخوردار نيست. و به نظرم واضح است که آنها، به خاطر کمبود منابع مالی، ديگر واقعاً هيچ علاقه‌ای به حفظ روند کاری که در مورد تيم ملی صورت گرفته است، ندارند.»

«واشنگتن‌پست» با اشاره به اين مصاحبه کی‌روش در گزارش خود، وی را بزرگترين نام حاضر در اردوی تيم ملی می‌داند. اين مربی که سابقه کار در منچستريونايتد و رئال مادريد را در کارنامه خود دارد، پس از هدايت آفريقای جنونی (۲۰۰۲) و پرتغال (۲۰۰۶) در جام جهانی، به سراغ ايران آمد و توانست تا اين تيم را به عنوان سرگروه به جام جهانی برساند. اما حالا نبود بودجه کافی برای فوتبال، تحريم‌ها و بازی نکردن تيم‌های خارجی سطح اول با ايران در مسابقات دوستانه، مشکلات مربوط به اردوی تيم ملی و حتی شايعات مبنی بر تأمين لباس، همه و همه کی‌روش را عصبانی کرده است. شايد همين مشکلات باعث شده که تيم ايران، بر اساس گزارش واشنگتن‌پست، بدترين و ضعيف‌ترين تيم حاضر در اين دوره از جام جهانی تلقی شود.

مسی: به ايران حمله کنيد!

ليونل مسی که در کنفرانس خبری پس از بازی با بوسنی هرزگوين، به شدت از تاکتيک‌های دفاعی مربی تيم آرژانتين انتقاد کرده بود، روز گذشته در آستانه بازی با ايران از هم‌تيمی‌های خود خواست تا همه در برابر ايران يک بازی هجومی به نمايش بگذارند. مسی گفته است که آرژانتين بايد در برابر ايران خود را اثبات کند. او گفته بود که هر چه تعداد نيروهای تهاجمی بيشتر باشد، راحت‌تر می‌تواند کار کند و گل بزند.

صحنه‌ای از تمرین تیم ملی آرژانتین

ايران همچون بازی گذشته با تاکتيکی بسيار دفاعی به اين مسابقه قدم می‌گذارد. اما آرژانتين که بازی پيش را با پنج مدافع و يک فوروارد آغاز کرده بود، اين بار بازی خود را با چهار نيروی تهاجمی آغاز خواهد کرد. کارشناس روزنامه تلگراف با اتکا به همين داده‌ها نتيجه را ۴-۰ به نفع آرژانتين پيش‌بينی کرده است.

درخواست يک‌ دقيقه سکوت برای قربانيان آميا

شبکه خبری آمريکايی «سی ان ان» نيز در گزارشی با عنوان «آرژانتين و ايران؛ زمانی برای به يادآوردن؟» به موضوع بمب‌گذاری سال ۱۹۹۴ در مرکز همياری يهوديان (آميا) در آرژانتين می‌پردازد. دولت ايران همواره بزرگترين مظنون اين واقعه معرفی شده است که به کشته‌ شدن ۸۵ نفر و زخمی‌ شدن بيش از ۳۰۰ شهروند يهودی‌تبار آرژانتين انجاميد.

در اين پرونده که به طولانی‌ترين پرونده تاريخ قضائی آرژانتين بدل شد، بيش از ۱۲۰۰ شاهد احضار شده‌اند و دولت آرژانتين در طی آن تا کنون سه بار جمهوری اسلامی ايران را به عامليت در اين انفجار محکوم کرده است. علاوه بر درخواست صدور حکم جلب بين‌المللی هاشمی رفسنجانی و علی اکبر ولايتی، پای حسن روحانی، رئيس‌ جمهوری کنونی نيز در گزارش‌های منتشرشده پس از پيروزی وی در سال ۱۳۹۲ به اين پرونده باز شده است.

اکنون که برای نخستين بار، تيم‌های ملی اين دو کشور به مصاف يکديگر می‌روند، سی‌ ان‌ ان از نامه‌ای خبر می‌دهد که اجتماع يهوديان آمريکای لاتين به سپ بلاتر، رئيس فيفا، ارسال کرده است.

يهوديان آمريکای لاتين در اين نامه از بلاتر خواسته اند تا «در ابتدای مسابقه، به احترام قربانيان و در گرامیداشت بيستمين سالگرد بمب‌گذاری آميا و نيز به دليل سال‌ها فرار عاملان آن از مجازات، يک دقيقه سکوت صورت بگيرد».

عملی‌ شدن این پیشنهاد بسیار بعید به نظر می‌رسد، آن هم با توجه به اینکه فدراسیون فوتبال آرژانتین هیچ درخواست رسمی‌ای برای برگزاری یک‌ دقیقه سکوت به فیفا ارائه نداده است. با این حال، به گزارش سی ان ان، جامعه یهودیان آرژانتینی می‌خواهند با فعالیت در حواشی بازی، همچون جشن‌های طرفداران پیش و پس از بازی، درخواست خود را برای معرفی عاملان بمب‌گذاری به نمایش بگذارند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سکوپرت

    واقعا که موندم ؟؟؟این آرژانتین که می گن این بود ؟؟؟؟؟؟متشکریم بچه ها با اینکه باختیم ولی واقعا پوزشونو به خاک مالیدید. و روی هر چی مسی . و..... بود کم کردین ما به شما جوان مردان خوش غیرت ایرانی افتخار می کنیم که پرچم ایران را بر سر قله های بلند به احتزاز در می اورید واقعا خسته نباشین

  • حسین

    یک دقیقه سکوت به احترام قربانیا هیچ اشکالی نداره. خیلی از مردم ایران هم سکوت می کنن و کلاه از سرشون برمیدارن. کاش قبل بازیهای امریکا هم به احترام سرخپوستا و عراقیا و افغان ها و ویتنامی ها، قبل بازی المان هم به احترام قربانی های آشوویتیس از همجنسبازها گرفته تا کمونیستها و یهودیها، قبل بازی استرالیا در احترام به قربانی شدن اون همه بومی، قبل بازی فرانسه به احترام انبوهی کشور آفریقایی از جمله الجزایر، قبل بازی ایتالیا به احترام قربانی های دوران موسیلینی، قبل بازی آرژانتین و ایران به احترام قربانیهای دیکتاتوری نظامی، قبل بازی برزیل به احترام معترضایی که همین الان توخیابونا دارن کتک می خورن و کشته می شن و به احترام همه فقرایی که به خاطر جام جهانی فرستاده شدن به بیرون شهرها، قبل بازی پرتغال به احترام قربانی های استعمار تو همین برزیل و خیلی جاهای دیگه، قبل بازی ایران به احترام کشته های 67، قبل بازی ژاپن به احترام کشته های چینی، قبل بازی بوسنی و هرزگویین به احترام نسل کشی بوسنیاک ها، قبل بازی ... اما مگه کارکرد فوتبال الان چیه جز پوشوندن همه این چیزا؟ مخفی کردن همه ی اینا؟ فراموشی؟ فرار؟ اگه دکتر سوکراتز اتحادیه درست می کرد و مبارزه می کرد، حالا نیمار و مسی و رونالدو کاری به سیاست ندارن. بازیکن حرفه ای ان. فوتبال و پول و سرمایه داری و تبلیغات. اصلا چرا به احترام کارگرای بنگلادشی و توپ دوزای پاکستانی و ... قبل شروع هر بازی یه دقیقه سکوت نمی کنیم؟