ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وجود «۲۸ هزار معتاد بی‌خانمان» در تهران

به گفته معاون کاهش تقاضا و مشارکت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، ۴۹ درصد معتادان بی‌خانمان در استان تهران زندگی می‌کنند و شمارشان به ۲۸ هزار نفر می‌رسد.

به گفته بابک دین‌پرست معاون کاهش تقاضا و مشارکت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، ۴۹ درصد از معتادان بی‌خانمان در استان تهران زندگی می‌کنند و شمارشان به ۲۸ هزار نفر می‌رسد.

«در هر شبانه‌روز هشت جوان به علت پیامدهای اعتیاد می‌میرند»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، بابک دین‌پرست در همایش بزرگ «صیانت از رهایافتگان» با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲، ۵۱ هزار و ۸۰۰ نفر معتاد بی‌خانمان در مراکز ماده ۱۶ پذیرفته شدند، گفت: «از این تعداد ۲۵ هزار و ۶۰۰ نفر مربوط به استان تهران بوده است.»

در سال ۱۳۹۳، ۱۵۰۰ معتاد بی‌خانمان به رقم ۲۵ هزار و ۶۰۰ نفر افزوده شد. معتادان بی‌خانمان استان تهران در حال حاضر و در سال جاری حدود ۲۸ هزار نفر تخمین زده می شود.

وی با ارائه گزارشی درباره قانون مبارزه با مواد مخدر از سال ۱۳۶۷ خورشیدی تا به امروز، تاکید کرد که در آن زمان به مقامات قضائی اجازه داده شد تا معتادانی که اقدام به درمان نمی‌کنند را تا ۱۲ سال روانه زندان کنند.

به گفته این مقام مسئول، تا سال ۱۳۸۹ تقریبا تمام راهکارهایی را که تصور می‌شد در حوزه کاهش اعتیاد تاثیرگذار باشد از جمله ایجاد راه‌اندازی اردوگاه کاردرمانی، حرفه‌آموزی، توسعه مراکز بازپروری، جمع‌آوری و انتقال معتادان به جزایر متروک و غیره به اجرا گذاشتیم، اما هیچ‌یک اثربخش نبود.

دین پرست عدم شناخت جنبه‌های پنهان اعتیاد و نادیده گرفتن برخی ضرورت‌های لازم برای تکمیل چرخه اعتیاد را از دلایل اصلی عدم کاهش اعتیاد در جامعه عنوان کرد.

مرگ هشت معتاد جوان در هر شبانه‌روز

محمداسماعیل مطلق مدیر کل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت روز گذشته سوم تیرماه سال جاری در نشست آموزشی رویکردهای دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس در کرمان گفت: «در هر شبانه‌روز هشت جوانی که می‌توانند ازدواج کنند و دارای فرزند شوند و شاداب و سرحال باشند، به علت اعتیاد فوت می‌کنند.»

در سال ۱۳۹۲، دوهزار و ۹۵۷ نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست دادند. از این تعداد دو هزار و ۷۲۷ نفر مرد و ۲۳۰ نفر زن بودند.

به گفته مدیر کل دفتر سلامت، شش میلیون نفر در کشور به نوعی درگیر با مسأله اعتیاد هستند و «به جای اینکه به فکر برنامه‌ریزی، شادابی و نشاط خود باشد درگیر مسائل اعتیاد یکی از اعضای خانواده خود هستند».

در سال ۱۳۹۲، دوهزار و ۹۵۷ نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست دادند

دولت برای کاهش میزان اعتیاد در جامعه قصد دارد سیاست اجتماعی کردن مبارزه با اعتیاد را در پیش بگیرد.

عبدالرضا رحمانی فضلی در همایش صیانت از رهایافتگان اعتیاد که قریب به هزار تن از کسانی که موفق به ترک اعتیاد شده‌اند در آن حضور داشتند وعده داد که دولت تمام هزینه‌های مربوط به اجتماعی کردن مبارزه با اعتیاد را پرداخت می‌کند که البته درباره جزئیات آن توضیحی نداده است: «اکنون دولت بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان به طور مستقیم برای کمک به مسأله اعتیاد اختصاص داده است.»

بر اساس این گزارش، مبلغ ۳۰ میلیارد تومان نیز از سوی وزارت کشور به سازمان بیمه سلامت برای خدمات بیمه پایه و نیز بهبود معتادان اختصاص داده شده است. پنج درصد از بودجه اشتغال کشور نیز به اشتغال بهبود یافتگان اختصاص یافته است.

مواد مخدر صنعتی

در چند سال اخیر میزان اعتیاد جوانان به مصرف مواد مخدر صنعتی همواره رو به افزایش بوده است.

رحمانی فضلی چندی پیش گفته بود: «تنوع در مواد مخدر بالا رفته و جوانان برای کمبود استرس، لاغری، ناتوانی جنسی، تمرکز حواس از این گونه مواد استفاده می‌کنند.»

آمار و اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر، حاکی است که ۲۱ درصد معتادان در ایران دارای تحصیلاتی بالاتر از لیسانس هستند و ۶۳ درصد آنان قبل از اعتیاد دارای شغل بوده‌اند.

بر اساس این گزارش، ۸۰ درصد مصرف‌کنندگان مواد مخدر، «خرده‌فروشی» این مواد را نیز برعهده دارند تا بتوانند برای ادامه زندگی، کسب درآمد داشته باشند.

در حال حاضر۷۰ درصد زندانیان را نیز محکومان مواد مخدر تشکیل می‌دهند. از این تعداد ۴۵ درصد مستقیم و ۲۵ درصد نیز غیر مستقیم در پیوند با مواد مخدر محکوم شده‌اند.

گزارش پلیس ایران نشان می‌دهد ۷۰۰ هزار مصرف‌کننده تفننی مواد مخدر در ایران وجود دارد که میانگین سنی آنان ۲۱ سال است. به این ترتیب، دست‌کم دو میلیون مصرف‌کننده مواد مخدر در ایران زندگی می‌کنند.

بر اساس نتایج یک نظرسنجی مردمی در ستاد مبارزه با مواد مخدر، در سال گذشته، اولین محور نگرانی مردم حوزه مواد مخدر و اعتیاد بوده است.  

این مرکز، «کراک»، «شیشه»، «هروئین» و «تریاک» را از مهم‌ترین مواد اعتیادآور در ایران اعلام کرده، اما الگوی مصرف‌کنندگان هر روز در حال تغییر است و علاقه به مصرف مواد روان‌گردان و صنعتی روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شهروند درجه سه

    با افزایش جمعیت درست می شود. اکنون در فکر سوریه و عراق باشید. روزی دو هواپیما سلاح و ... برای حکومت نوری مالکی برود گنبدهای طلا و ... در عراق و سوریه ساخته شود حکومت بشار اسد ضد ایرانی بماند مردم ایران مهم نیستند. بالاتر از همه حفظ حکومت ( و ثروت آقایان آقازادگان ) اوجب واجبات است