ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس کل دادگستری استان تهران:

«درباره پرونده‌های مربوط به منافی عفت نباید اطلاع‌رسانی شود»

رئیس کل دادگستری استان تهران درباره پرونده‌ آزار جنسی دانش‌آموزان دو مدارس پسرانه در تهران گفت: «قرار بر این است که در پرونده‌های مربوط به منافی عفت، اطلاع‌رسانی نشود.»

به گفته غلامحسین اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران، سیاست دستگاه قضائی ایران در رسیدگی به آن دسته از پرونده‌هایی که در ایران «پرونده‌های غیر اخلاقی و منافی عفت» خوانده می‌شود، عدم اطلاع‌رسانی درباره «جزئیات» است.

اسماعیلی در پاسخ به پرسشی از سوی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پیرامون پرونده آزار جنسی چندتن از دانش‌آموزان دو مدرسه پسرانه در تهران گفت: «قرار بر این است که در پرونده‌های مربوط به منافی عفت، اطلاع‌رسانی نشود.»

این مقام مسئول با اشاره به اینکه «تبیین این موضوع خود اشاعه منکرات را به دنبال دارد»، گفت: «موضع ما در رسیدگی به این پرونده‌ها روشن است و حتی صراحت داریم که اگر چنین پرونده‌هایی در دادگاه مطرح شد دادگاه باید غیرعلنی برگزار شود.»

اسماعیلی درباره پرونده‌های مربوط به تجاوز جنسی به ویژه هنگامی که برای آنها شاکی خصوصی وجود دارد توضیح داد: «در پرونده‌های این‌چنینی که مجازات اعدام را دارد، حکم اعدام صادر و اجرا هم می‌شود، اما قرار بر این نیست که محتویات پرونده اطلاع‌رسانی شود؛ زیرا در تعالیم دین و مقررات کشور ما در ارتباط با اعمال منافی عفت اصل بر غیرعلنی برگزار شدن دادگاه و جلوگیری از اشاعه این قبیل اخبار است.»

پیش از این همزمان با رسانه‌ای شدن خبر تجاوز در دو مدرسه تهران، حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش ‌و پرورش دولت یازدهم، گستردگی و شیوع آزار جنسی در مدارس ایران را رد کرده و گفته بود: «من این موضوع را به‌عنوان یک پدیده اجتماعی نمی‌بینم و آن را یک پدیده موردی می‌دانم.»

این مقام مسئول تاکید کرده بود: «خانواده‌ها نباید این موضوع را به هیچ‌وجه بیش از این رسانه‌ای کنند و باید برای حل مشکلات بچه‌ها پیگیری حقوقی و مشورت روان‌شناسی کنند. اگر این بچه‌ها در معرض رسانه‌ها قرار گیرند، دردشان رفع نمی‌شود و دیگر قابل علاج نیستند.»

خبر آزار جنسی به چند تن از دانش‌آموزان پسر در تهران در نیمه نخست خردادماه سال جاری توسط رسانه های داخل ایران منتشر شد.

روز ۱۳خرداد خبرگزاری مهر نوشت: ناظم یک مدرسه ابتدایی در غرب تهران به اتهام «آزار و اذیت» [آزار و تجاوز جنسی] دانش‌آموزان به‌صورت غیرعلنی در در شعبه ۷۹دادگاه کیفری استان تهران محاکمه و سپس روانه زندان شد.

تجاوز جنسی در دو مدرسه پسرانه،  زمانی علنی شد که والدین یکی از دانش‌آموزان، از نوع رفتار فرزندش به مشکل جسمی و روانی وی پی برد و مشکل را با مدرسه در میان گذاشت. در پی این اقدام، جمعی از اولیای دانش آموزان با حضور در آموزش و پرورش، خواستار رسیدگی به این موضوع شدند و مسئله تجاوز در مدرسه ابعاد رسانه‌ای پیدا کرد.

روز بیستم خردادماه، روزنامه «شهروند» نوشت در بررسی‌ها مشخص شده در یکی از دو مدارس یادشده، ناظم مدرسه به شش دانش‌آموز تجاوز کرده، اما از مدرسه دیگر آماری اعلام نشده است.

در شرایطی که مسئولان رسمی معتقدند باید از رسانه‌ای شدن این موضوع به دلایل اخلاقی خودداری کرد، برخی کارشناسان حوزه اجتماعی معتقدند داستان تجاوز به کودکان پسر - ازجمله در مدارس - تازگی ندارد، اما همواره از سوی مردم و مسئولان حکومت پنهان شده است.

خانواده‌ها نیز اغلب در کنار «سیاست انکار نهادهای رسمی»، به دلایلی چون «عدم آگاهی»، «تسلط فرهنگ محافظه‌کار» و «باورهای سنتی» از کودکانی که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند، نه تنها حمایت نمی‌کنند، بلکه آنان را تحقیر و سرزنش می کنند. در چنین شرایطی «پنهانکاری»، «احساس ناامنی روانی»، «افت تحصیلی»، «بی‌اعتمادی»، «ناتوانی در برقراری رابطه جنسی» و «خطر ابتلا به بیماری‌های جنسی» کسانی را که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند، تهدید می کند.

متولدان دهه ۶۰ که امروز در سنین جوانی هستند و به واسطه گسترش وب‌سایت‌های اینترنتی شانس بیان غیرعلنی مشکلات خود را دارند، یکی از بزرگ‌ترین گروه‌هایی هستند که تجربه این نوع رفتارها و پیامدهای روانی آن را تا حدی بیان کرده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Samad

    مشکل نه مختص ایران است نه احتمالا در ایران بیشتر یا کمتر از جاهای دیگر. اگر مسئولین راه را برای روشنگری و پیگیری قضایی باز کنند این ترس قربانیان از اقرار و پیگیری موضوع فرو می ریزد و شیوع و آثار سوء مشکل بسیار تقلیل پیدا می کند. در کشورهای غربی والدین مثل عقاب روی سر فرزندانشان می پرند که از این آسیب ها نبینند چون رفتار بچه بازی را جز با کنترل نمی توان کم کرد

  • بهنام

    پس شما که مکررآ از احکام اعدام دفاع کرده و اجرای آنرا بازدارنده و پیشگیرانه تلقی میکنید . حال چه شده است که از خبر علنی شدن جنایتهای جنسی در سیستم فاسد آموزش و پرورش قرون وسطایی خود سخت به وحشت افتاده اید و وقوع اینگونه جرایم را کتمان کرده و وقتی هم رسوا شدید با این توجیهات غیر منطقی سعی در پاک کردن صورت مسئله دارید ؟ اشکال بر میگردد به سیستمی که سی و پنج سال از ظهور ننگین آن میگذرد و هنوز که هنوز است نتوانسته است بر مدار منطق و قانون حرکت کند و نتیجه آن همین آثار و تبعاتیست که اکنون همگان شاهد آن هستند .