ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تحقیر ورزشی برزیل و شورش‌های احتمالی

شکست تحقیرآمیز برزیل در خانه‌اش برابر آلمان، نگرانی‌های بسیاری نسبت به انفجارهای سیاسی - اجتماعی در این کشور ۲۰۰ میلیونی ایجاد کرده است.

رویای برزیل برای رفتن به بازی نهایی، با شکست تاریخی هفت بر یک برابر آلمان به کابوس مبدل شد. این شکست در زمین خودی، ورزش‌دوستان برزیلی را در بهت فرو برد و دریافت ۴ گل در ۶ دقیقه همه را شوکه کرد.

در نیمه دوم ورزشگاه « بلو هوریزونته » نیمه خالی شد و تنها صدای تشویق آلمانی‌ها به گوش می‌رسید . در ساحل مشهور کوپاکابانا در ریو هم که هزاران تماشاگر برزیلی از طریق دو پرده  تلویزیونی بسیار بزرگ دیدار نیمه پایانی آلمان و برزیل را تماشا می کردند، اکثر تماشاچیان اشگ می ریختند.

این شکست در تاریخ به عنوان «می نیه رازو» ورزشگاه شهر بلو هوریزونته باقی خواهد ماند. «سله سائو» در سال ۱۹۵۰هم در ورزشگاه افسانه‌ای ماراکانا در نخستین میزبانی جام جهانی‌اش برابر اوروگووئه با یک گل شکست خورد.

از آن پس برزیل به موفق‌ترین تیم جهان در سیاره فوتبال مبدل شد با بیشترین عنوان قهرمانی و با بردن پنج جام جهانی.

اما این بار دفاع غرق شده برزیل در نبود کاپیتان دیاگو سیلوا  که محروم بود و نبود نابغه گلزن‌اش نیمار، این موقعیت تاریخی را به تیم آلمان داد که با پیروزی باورنکردنی ۱-۷ برای هشتمین بار در تاریخش به فینال جام جهانی برسد؛ کشوری که سه بار در سال های ۱۹۵۴-۱۹۷۴و ۱۹۹۰ قهرمان جهان شده و حالا باید روز یکشنبه با برنده نیمه پایانی دیگر هلند یا آرژانتین - که چهارشنبه شب در سائوپولو  برگزار می‌شود - در ورزشگاه ماراکانا بازی کند.

از همین حالا «کلوزه» گلزن سی و شش ساله آلمان وارد تاریخ جام جهانی شد که شانزدهمین گل  خود را در چهارمین جام جهانی اش زد و رکورددار بهترین گلزن جام جهانی شد.

لوییس فلیپه اسکولاری مربی برزیل مسئولیت شکست را به عهده گرفت. او از ملت برزیل پوزش خواست و گفت: «این بدترین شکست دوران حرفه‌ای من بود.»

شکست تحقیرآمیز برزیل در خانه‌اش برابر آلمان، نگرانی‌های بسیاری نسبت به انفجارهای سیاسی - اجتماعی در این کشور ۲۰۰ میلیونی ایجاد کرده است. منتقدانی که به دلیل هزینه بسیار بالای برگزاری جام جهانی، دولت را با اعتصاب‌ها و نافرمانی‌ها به تنگ آورده بودند، در فردای شکست تیم ملی انتقادها را از سر گرفته‌اند.

پلیس ضد شورش به خیابان‌ها آمد و احزاب مخالف دولت با اتکاء به شکست  تحقیرآمیز تیم برزیل، صدای خود را بالا برده‌اند.

رادیو زمانه از جمشید اسدی استاد اقتصاد در فرانسه پرسیده است آیا عتراض‌ها به هزینه‌های جام جهانی توجیه اقتصادی دارد و آیا شکست برزیل می‌تواند به انفجارهای اجتماعی منجر شود؟

سری هم به تهران زده‌ایم  تا ببینیم وضعیت تیم ملی پس از بازگشت از جام جهانی چگونه است و آیا سرانجام کی‌روش مربی پرتقالی تیم ملی قراردادش را تمدید کرد؟ در این زمینه پای صحبت مهدی نوری، روزنامه‌نگار و کارشناس فوتبال در تهران نشسته‌ایم.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.