ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتصاب غذای شهرام امیری، متخصص هسته‌ای، در بازداشتگاه «پادگان جی»

خانواده شهرام امیری که از او با عنوان «قهرمان ملی» یاد شده بود، خبر داده‌اند که او حدود یک ماه است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد و دو سال را بدون ملاقات گذرانده.

شهرام اميری، متخصص هسته‌ای که در پی بازگشت از آمريکا به ايران در سال ۱۳۸۹از وی به عنوان «قهرمان ملی» تجليل شد، بيش از يک‌ ماه است که در «بازداشت‌گاه پادگان جی» در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

حسن قشقاوی معاون کنسولی وزارت خارجه، در هنگام بازگشت شهرام امیری به استقبال رسمی او آمد

به گزارش وب‌سايت «سحام نيوز» منسوب به نزديکان مهدی کروبی، خانواده شهرام اميری پيش از بازگشت او به ايران يک‌ماه را در بازداشت گذرانده‌اند. آنها دليل اين بازداشت را تحت فشار قرار دادن اين متخصص راديو ايزوتوپ‌های پزشکیِ دانشگاه صنعتیِ مالک اشتر (وابسته به وزارت دفاع و پشتيبانی نيروهای مسلح) برای بازگشت به ايران دانسته‌اند.

بر اساس این گزارش شهرام امیری اکنون در بازداشتگاه پادگان جی که گفته می‌شود متعلق به وزارت دفاع ایران است، محبوس است.

در اوايل تابستان ۱۳۸۹انتشار چندين ويدئوی متناقض منجر شد تا نام شهرام اميری در رسانه‌ها مطرح شود.

او ابتدا در يک ويدئو اعلام کرده بود که برای تحصيل به آمريکا پناهنده شده و پس از آن در ويدئو ديگری اعلام کرده بود طی سفر حج در عربستان ربوده شده است.

شهرام اميری پس از بازگشت به ايران با حضور در چند برنامه تلويزيونی با بيان جزئيات چگونگی ربايش خود از عربستان توسط سرويس‌های اطلاعاتی آمريکا ، اعلام کرد که به «مدد الهی و ياری چند دوست معتمد از ايران»، توانسته از دست سازمان سيا و اف بی‌ آی بگريزد و به دفتر حفاظت منافع ايران در واشنگتن پناه ببرد.

اين درحالی‌ است که در زمان بازگشت اميری به ايران هيلاری کلينتون، وزير خارجه پيشين آمريکا گفته بود که او «ميهمان دولت آمريکا» بوده و بنابر درخواست خود به آمريکا رفته و از آنجا خارج شده است.

بنابر روايت خانواده اين متخصص، از چهار ماه پس از بازگشت به ايران، «ابتدا مقام‌های قضايی او را در يک خانه امن در شرق تهران نگهداری می‌ کردند که دو بار نيز به وی اجازه داده بودند در آخر هفته با خانواده اش در يک مجتمع تفريحی – فرهنگی به نام «طلاييه» در شمال شرق تهران ديدار داشته باشد.»

اين گزارش می‌افزايد يک ماه پس از اين ملاقات‌های خانواده اميری قطع شد. پس از آن خانواده اين پژوهش‌گر متوجه می‌شوند که شهرام اميری در بازداشت و تحت بازجويی در يک سلول انفرادی است.

به روايت اين خانواده، با وجود مراجعه به دفتر رهبر ايران و رئيس مجلس آنها نزديک به دوسال است که هيچ ملاقاتی با او نداشته‌اند.

به روايت اين يک عضو خانواده اميری که در اين مصاحبه نخواسته نامش فاش شود، همسر وی در يکی از پيگيری‌هايش در دادگاه شهرام اميری را به طور اتفاقی درحالی می‌بيند که او توان حرکت نداشته و دونفر زير بغل او را گرفته بودند. شهرام اميری فرياد می‌زده يک ماه است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

همچنين خانواده او در مصاحبه با «سحام نيوز» گفته‌اند که نامه از محمود احمدی‌نژاد در اختيار دارند که در تيرماه ۱۳۹۱خطاب به سازمان قضايی نيروهای مسلح قول آزادی شهرام امیری را ظرف يک هفته داده بود.

بنابر گزارش‌ها شهرام اميری در زندان حشمتيه تهران، مورد شکنجه‌های روحی و جسمی قرار گرفت و در اين دوران يک‌بار نيز به مدت يک هفته، در بيمارستان ۵۰۴ارتش در تهران بستری بود.

زندان «حشمتیه» یکی از زندانی‌های امنیتی متعلق به ارتش ایران است که با درجه بالای امنیتی طبقه‌بندی می‌شود.

همان زمان روزنامه واشنگتن پست از قول مقام‌های آمريکايی نقل کرده که سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا، سيا، بيش از پنج ميليون دلار به اين متخصص هسته‌ای پيشنهاد کرده بود تا او در ازای آن، اطلاعاتی در مورد برنامه هسته‌ای ايران را در اختيار اين سازمان قرار دهد.

رسانه‌های آمريکايی اين اطلاعات را مربوط به احداث يک مرکز جديد غنی‌سازی اورانيوم در نزديکی قم دانسته‌‌ بودند که توسط شهرام اميری به آمريکا و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی منتقل شده بود.

اين درحالی است که در سال ۱۳۹۱خانواده اميری از محکوميتش به ده سال زندان و پنج سال تبعيد به شهرستان خاش، به اتهام «تماس و برقراری ارتباط مجرمانه با کشورهای متخاصم و اقدام عليه امنيت ملی و در اختيار گذاردن اطلاعات طبقه بندی شده به دشمن» خبر داده بودند.

حکم او توسط شعبه هفتم دادگاه نظامی‌‌ تهران صادر شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.