ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فواد معصوم به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید عراق انتخاب شد

فواد معصوم، سياستمدار کرد و از رهبران حزب «اتحادیه میهنی کردستان» با کسب ۲۱۱ رأی از پارلمان عراق، رئیس‌جمهور جدید این کشور شد. او از دوستان دوران کودکی جلال طالبانی است.

مجلس نمایندگان عراق روز پنجشنبه ۲۴ ژوییه برابر با دوم مردادماه، فواد معصوم، سیاستمدار کرد را به عنوان رئیس‌جمهور جدید این کشور انتخاب کرد.

فواد معصوم سياستمدار کرد و رئیس‌جمهور جدید عراق

فواد معصوم از مجموع ۲۶۹ رأی، توانست ۲۱۱ رأی را کسب کند. وی جانشین جلال طالبانی شده است. طالبانی مدت‌ها با مشکل سلامت جسمی روبه‌رو بود و در آلمان تحت مداوا قرار داشت.

رئیس‌جمهور جدید عراق از رهبران اصلی حزب «اتحادیه میهنی کردستان»، از احزاب اصلی کردستان عراق است.

هفته گذشته، نمایندگان مجلس عراق سلیم جبوری را به عنوان رئیس جدید مجلس انتخاب کرده بودند. جبوری از سیاستمداران میانه‌رو و سنی مذهب است.

با این‌‌حال همچنان دشوارترین انتخاب پیش روی نمایندگان مجلس، برگزیدن نخست‌وزير عراق است.  نوری مالکی، نخست‌وزير شیعه عراق، اعلام کرده است از سمت خود کناره‌گیری نخواهد کرد و می‌خواهد برای بار سوم در این سمت باقی بماند.

طبق توافقات سیاسی در عراق، رئیس‌جمهور باید از میان سیاسمتداران کرد و نخست‌وزير باید از میان سیاستمداران شیعه توسط مجلس انتخاب شود. رئیس مجلس نیز باید یک سیاسمتدار سنی مذهب باشد.

به‌تازگی حتی مهمترين گروه‌های شيعه، مجلس اعلاء، جريان صدر و ائتلاف الوطنيه، ضمن مخالفت خود با نخست‌وزيری مجدد مالکی هشدار داده‌اند که انتخاب دوباره او به تجزيه عراق منجر می‌شود و به تشديد بحران‌های اين کشور دامن می‌زند.

ناظران با توجه به انتقادها از عملکرد مالکی و افزايش بحران‌های عراق امکان پيروزی او را بسيار کم برآورد می‌کنند.

با اين حال مالکی تا اين لحظه از تصميم خود برای ماندن در پست نخست‌وزيری تجديد نظر نکرده است.

دوست دوران کودکی طالبانی

محمد فواد بن الشيخ ملا معصوم، دوست دوران کودکی جلال طالبانی، رئيس‌جمهور پيشين عراق، در سال ۱۹۳۸ ميلادی در شهر کويه متولد شد.

جلال طالبانی، رئیس‌جمهور پیشین عراق

خانواده او در اصل اهل روستای «خراپان» منطقه اورامان کردستان عراق هستند.

در آن زمان خانواده طالبانی و معصوم از خانواده‌های شناخته‌شده دينی در شهر کويه به‌شمار می‌رفتند و به دليل ارتباط خانوادگی، دو رئيس‌جمهور عراق در دوران کودکی نيز با هم دوست بودند.

فواد معصوم تا سن ۱۸ سالگی در مدارس دينی کردستان درس خواند. سپس در سال ۱۹۵۸ برای ادامه تحصيل به مصر رفت و در دانشگاه الازهر دکترای فلسفه اسلامی گرفت.

فواد معصوم در دوران دانشجويی در قاهره به فعاليت‌ دانشجويی مشغول بود و سال‌های نخست فعاليت سياسی خود را با عضويت در حزب کمونيست عراق آغاز کرد.

در سال ۱۹۶۴ به عضويت حزب دمکرات کردستان در آمد و در سال‌های بعد در دانشگاه بصره مشغول به تدريس شد.

در سال ۱۹۷۶ همراه با طالبانی و چند تن ديگر حزب «اتحاديه ميهنی کردستان» را بنیان گذاشت.

فواد معصوم رياست نخستين کابينه حکومت اقليم کردستان را در کارنامه خود دارد و از زمان تأسيس اتحاديه مهينی تاکنون عضو دفتر سياسی و از رهبران بلندپایه اين حزب بوده است.

وی همچنین پس از سقوط صدام حسين و در سال ۲۰۰۴ نخستين رئيس پارلمان عراق و اولین رئيس کميته تدوين قانون اساسی این کشور بود.

معصوم ۷۶ ساله در دو دوره ریاست فراکسيون کردها در پارلمان را نیز به عهده داشته است.

وی در سال‌های ۶۰ ميلادی با روناک عبدالواحد مصطفی ازدواج کرده و دارای پنج دختر است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • س.

    من تبریک میگویم به مردم uvhr توافقات سیاسی اخیرا را این سیستم تقسیم نشان دموکراتیک بودن اجزاب شعی است. شعیان اعم از عرب زبان و کرد و فیلی... همگی این قدر دموکرات هستند علی رغم داشتن اکثریت مطلق رایف دیگران در قدرت سیاسی شریک کرده اند و دو پست مهم ریاست مجلس و ریاست جمهوری به اقلیتهای غیر شعی داده اند! شیعیان پس از صدام همچنان رفتار دموکراتیک دارند علی رغم برخی انتقادها به مالکی. این را مقایسه کنید به صدها سال دیکتاتوری سنیان نسبت به اکثریت شیعه عراق از جمله دوران عثمانی و حکومتهای عراقی تا صدام! اگر سنیها هم این فدر روحیه دموکرات منش داشته باشند از جمله در بحرین و عربستان و دیگر جاها مشکلات فرقه یی پیش نخواهد آمد. امیدوارم مالکی به انتقادات واکنش مثبت نشان بدهد و یک دولت آشتی ملی ایجاد شود. ولی به هر حال سیستم فدرالی عراق بایست اصلاح شود و سنیها هم از مزایای فدرالی برخودار شوند که میتواند به شکلهای مختلی مثل استانی اجرا شود.