ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران، بزرگترین زندان روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران زن

به گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، با وجود ده زن خبرنگار و وب‌نگار در زندان های ایران، این کشور بزرگترین زندان جهان برای زنان روزنامه‌نگار به شمار می‌رود.

با وجود ده زن خبرنگار و وب‌نگار در زندان های ایران، این کشور بزرگترین زندان جهان برای زنان روزنامه‌نگار به شمار می‌رود.

سازمان گزارشگران بدون مرز

سازمان گزارشگران بدون مرز در اطلاعیه‌ای نوشته است: «با بازداشت سه روزنامه‌نگار آمریکایی و ایرانی در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۳، شمار روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران زندانی در ایران به ٦٥ تن افزایش یافته است.»

ده‌ نفر از  این روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران،  زن هستند که سه تن از آنان نیز تابعیت دوگانه هستند و از شهروندان خارجی محسوب می شوند.

هفت تن از این ده نفر، به شش ماه تا ٢٠ سال زندان محکوم شده‌اند.

در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۳ سه روزنامه‌نگار آمریکایی - ایرانی در تهران‌ بازداشت شدند: جیسون رضاییان (روزنامه‌نگار سی وهفت ساله ایرانی - آمریکایی که از سال ٢٠١٢/ ۱۳۹۱ همکار روزنامه‌‌ واشنگتن پست در ایران بوده است)، همسرش یگانه صالحی (دارای تابعیت ایرانی و  همکار نشریه انگلیسی زبان نشنال در امارات متحده عربی) و یک عکاس - خبرنگار مستقل (دارای ملیت آمریکایی که با بسیاری از رسانه‌ها همکاری داشته است و خانواده‌ وی خواهان انتشار نامش در رسانه ها نیست).

علل بازداشت، نهاد بازداشت کننده و همچنین محل بازداشت آن‌ها هنوز به طور رسمی اعلام نشده است.

علاوه بر این زندانیان، ساجده عرب سرخی، روزنامه‌نگار و وب‌نگار در پی احضار از سوی دادسرای مستقر در زندان اوین،  ۲۷ تیرماه برای سپری کردن مدت محکومیت یک ساله خود روانه زندان اوین شد. وی پس از بازگشت به کشور در شهریورماه ١٣٩٢ بارها از سوی اطلاعات سپاه پاسدران احضار و بازجویی شده بود.

ساجده، فرزند فضل‌الله عرب سرخی یکی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب است که پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری بازداشت و زندانی شده بود.

پیش از این زندانی، مرضیه رسولی در تاریخ ١٧ تیرماه برای پشت سر گذاشتن دو سال زندان و ٥٠ ضربه شلاق به زندان اوین فراخوانده شده بود.

در تاریخ ٢٩ خرداد، ریحانه طباطبایی، روزنامه‌نگار، برای سپری کردن شش ماه حبس و در تاریخ ١٧ خرداد، مهنازمحمدی خبرنگار و مستندساز برای سپری کردن پنج سال محکومیت قطعی روانه زندان اوین شدند.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز، همچنین نگرانی خود را نسبت به وضعیت صبا آذرپیک اعلام کرده است. وی از تاریخ هفتم خرداد ١٣٩٣ در بازداشت به‌سر می‌برد و تا امروز محل بازداشت و نهاد بازداشت کننده‌ وی اعلام نشده است.

بر اساس اطلاعات گردآوری شده از سوی گزارشگران بدون مرز، صبا آذرپیک در پیوند با تهیه گزارش تحقیقی درباره رسانه‌های حمایت شده از سوی سپاه پاسداران و ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده است.

شهروندان خارجی زندانی

سه تن از ده روزنامه‌نگار و وب‌نگار زن زندانی، دارای تابعیت کشورهای غربی و در نتیجه شهروند خارجی هستند.

یگانه صالحی و جیسون رضاییان

خبرنگار- عکاسی که به همراه یگانه صالحی و جیسون رضاییان در تاریخ ۳۰ تیرماه بازداشت شده، دارای تابعیت آمریکایی است.

رویا صابری‌نژاد نیکبخت، ملیت بریتانیایی و فریده شاهگلی، ملیت آلمانی دارد. این دو برای فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و نوشتن در صفحه شخصی خود در فیس‌بوک، بازداشت و به زندان محکوم شده‌اند. تا امروز دو دولت بریتانیا و آلمان درباره این دو به شکل رسمی ابراز نظر نکرده‌اند.

صابری‌نژاد نوبخت که برای دیدار با خانواده‌اش به ایران سفر کرده بود، از مهرماه ١٣٩٢ در زندان به‌سر می‌برد. او در تاریخ ششم خرداد ١٣٩٣، از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به بیست سال زندان محکوم شده است.

این زندانی تنها به خاطر نوشتن جمله «همه چیز اینجا مذهبی است» در فیس‌بوک، به «اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مقدسات اسلامی» محکوم شده است.

در همان روز، از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران هفت وب‌نگار دیگر نیز به حبس‌های سنگین زندان محکوم شدند.

فریده شاهگلی در تاریخ ٣١ اردیبهشت ماه ١٣٩٣ برای سپری کردن سه سال حبس روانه زندان اوین شد. وی نیز به دلیل طرح  دیدگاه‌هایش در صفحه فیس‌بوک با اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبر نظام» روبه‌رو شده است.

شاهگلی پس از بیست و پنج سال اقامت در آلمان، در سال ١٣٩١ برای دیدار با خانواده‌اش به ایران می رود و در همان زمان بازداشت و ممنوع ‌الخروج می شود.

ایران با ٦٥ روزنامه‌نگار و شهروند وب‌نگار زندانی، یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانه‌ای و بزرگترین زندان جهان برای روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران زن به شمار می‌رود.

این کشور همچنین در رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ٢٠١٤، از میان ۱۸۰ کشور در رده ۱۷۳ قرار دارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مجله علمی سرگرمی » :: ایران، بزرگترین زندان روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران زن

    […] […]

  • قوچ پرور

    یکی ازدلایل مهم وجود اینهمه زندانی در ایران وجود شرکتهای کاملا خصوصی با نامها کاملا مشتری گول زن و اغوا کننده و شدیدا اغفال گر چون "گزارشگران بدون مرز" میباشد ! در کشوری چون آلمان اصولا کسی که دید انتقادی به لابی های دیکتاتورها با سیاستمداران مقتدر داشته باشند صاحب کارت روزنامه نگاری نمیشود تا اگر بازداشت شد به عنوان روزبامه نگار بازداشت شده باشد ! اینجانب همین جا اعلام میکنم که حکومت آلمان با وجود نهادهای ظاهرا مدنی به هیچ روزنامه نگاری اجازه نمیدهد از کودک ربایی هایی که در این کشور اتفاق می افتاد و مستقیم یا غیر مستقیم حکومت هم در آن دست دارد , جایی خبری درزکند ! این خبر را شنیده اید که سالانه حدود پنجاه هزار نفر در آلمان بدون هیچ اثری ناپدید میشوند . شاید این "گزارشگران بدون مرز" اعتقاد به حمله نامحسوس موجودات فضایی داشته باشند که این خود متوهمانه تر از اعتقاد به "تئوری توطعه" میباشد ! بهر حال این سازمان باید مسوولی داشته باشد که به وضعیت روزنامه نگاران در آلمان هم نظری داشته باشد اما نمیدانم دقیقا که در بین آن پنجاه هزار نفر ناپدید شده یا با روشی دیگر اثری از خود در دست نگذاشته است . درغیراین صورت آدرس شعبه آلمان را بالای همین کامنت مرقوم بفرمایید تا با مراجعه به آن یک گزارش به گزارشات خوب این سازمان اضافه گردد . مخالفتی که ندارید ؟

  • بیدارزنی ایران، بزرگترین زندان روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران زن | بیدارزنی

    […] دویچه وله: با وجود ده زن خبرنگار و وب‌نگار در زندان های ایران، این کشور بزرگترین زندان جهان برای زنان روزنامه‌نگار به شمار می‌رود. […]