ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شهرداری تهران وزارت کار را «بی‌غیرت دینی» خواند

شهرداری تهران در پی اعتراض وزارت کار به سیاست «محروم سازی زنان از برخی مشاغل»، با ارسال جوابیه‌ای، این وزارتخانه را «بی‌غیرت دینی» و «همنوا با رسانه‌های دشمن» خواند.

در حالی که در روزهای اخیر، مسئولان مختلف حکومت اسلامی و همچنین نمایندگان مجلس، به بهانه‌های مختلف از اجرای سیاست تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران سخن گفته‌اند، اینک شهرداری در پاسخ به مخالفت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با «محرومیت زنان از دسترسی به برخی مشاغل»، مسئله تفکیک جنسیتی در این مجموعه را انکار کرده است.

شهرداری تهران تاکید کرده است در فرهنگ اسلامی زنان به عنوان محور خانواده و خانواده، محور جامعه قابل تعریف و تبیین است

به گزارش وب‌سایت شهرنوشت، شهرداری تهران در واکنش به نامه قائم مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین‌الملل مبنی بر لغو بخشنامه‌ای که باعث محرومیت زنان از دسترسی به برخی مشاغل می شود، با انتشار جوابیه‌ای اعلام کرده است: «شهرداری تهران هیچگونه دستورا‌لعمل یا بخشنامه‌ای مبنی بر تفکیک جنسیتی و امثال آن در خصوص نیروی انسانی نداشته است و ندارد.»

این سازمان، انتشار نامه اداری معاونت بین‌الملل وزارت کار در مخالفت با سیاست تفکیک جنسیتی شهرداری تهران در رسانه‌ها را «مصداق همنوایی با رسانه‌های معاند بیگانه چون بی‌بی‌سی و صدای آمریکا» و «وادادگی و مرعوب شدن در جنگ رسانه‌ای دشمن و تکرار مواضع آنها» دانسته است.

در نامه رسمی وزارت کار تاکید شده بود که این بخشنامه بر خلاف کنوانسیون‌های بین‌المللی کار از جمله کنوانسیون عدم‌ تبعیض در اشتغال و حرفه است. حال شهرداری تهران، ضمن ابراز تاسف از اینکه چنین نامه‌ای از سوی یکی از دستگاه‌های رسمی نظام جمهوری اسلامی ایران نوشته شده، تاکید کرده است: «به ادعای وزارت کار و تحلیل مکتوبه این وزارتخانه، تکریم مقام زن و تحکیم بنیان خانواده در ایران اسلامی باید با کنوانسیون‌های جهانی هماهنگ باشد که این خود جز بی‌غیرتی دینی، چیز دیگری نیست.»

شهرداری تهران، ضمن آنکه مسئول بخش بین‌الملل وزارت کار را «ملعبه رسانه‌های بیگانه» خوانده، با زبان کنایی خطاب به وزارت کار نوشته است: «انتظار می رود مسئولان وزارت کار به جای ملعبه رسانه‌های بیگانه شدن به مشکلات کارگران و کارکنان عزیز توجه کنند و در رفع آن کوشش کنند.»

در این جوابیه با اشاره به اشتغال هزاران کارمند زن در سطوح مختلف مدیریت و کارشناسی شهرداری تهران تاکید شده است: «بر خلاف ادعاهای واهی برخی از رسانه‌های مغرض داخلی و رسانه‌های بیگانه، هیچکدام از بانوان شاغل در شهرداری نه تنها اخراج نشده‌اند بلکه ارتقای شغلی نیز یافته‌اند.»

در این نامه، بر نقش مادری و همسری زن در اسلام که مصداق تفکیک جنسیتی است تاکید شده است: «بی‌تردید امنیت شغلی و اخلاقی بانوان در جامعه در کنار نقش همسری و مادری آنها در حوزه خانواده برای مدیریت شهری حائز اهمیت است و این اقدامات تکریم مقام زن و خانواده بوده و استقبال بانوان شاغل در شهرداری خود گواهی روشن است.»

در جوابیه شهرداری خطاب به بخش بین الملل وزارت کار، همچنین درباره محرومیت زنان از برخی شغل‌ها در شهرداری نوشته شده است: «به‌کارگیری مردان در محدوده برخی مشاغل سخت و زمان‌بر، نه تنها محروم کردن بانوان نیست، بلکه تکریم منزلت و مقام آنهاست چرا که در فرهنگ اسلامی و ایرانی ما زنان به عنوان محور خانواده و خانواده، محور جامعه قابل تعریف و تبیین است.»

غیرتمندی مسئولان

حدود دو ماه پیش شهرداری تهران در بخشنامه‌ای داخلی و محرمانه از شهرداری‌های مناطق و سایر سازمان‌های زیرمجموعه‌اش خواست تا در راستای اجرای طرحی که شهرداری تهران آن را «ارتقای مقام زنان» نامیده، نسبت به جدا کردن فضای فیزیکی فعالیت کارمندان زن و مرد در شهرداری اقدام و از به‌کارگیری زنان در پست‌هایی مثل منشی، مسئول دفتر، تایپیست و … خودداری کنند.

با تصمیم «شورای معاونین، شهرداران و سازمان‌ها»، وابسته به دبیرخانه شورای شهرداران، کارمندان مرد و زن در شهرداری تهران تفکیک شده و از مدیران شهرداری خواسته شده است ظرف ماه آینده (مرداد) این موضوع را با جدیت توسط سازمان بازرسی و حراست کل پیگیری و اجرایی کنند.

محدباقر قالیباف: «ما غیرت دینی داریم و نباید اجازه دهیم زنان در ادارات بیش از همسر خود با نامحرمان معاشرت داشته باشند.»

در این تصمیم تأکید شده است که به‌ منظور آرامش و آسایش بیشتر کارکنان با تغییرات مناسب در حد امکان، محل استقرار کارکنان زن و مرد مورد بازنگری و به‌شکل جداگانه طراحی و اجرا شود.

این سیاست در روزهای اخیر از سوی فعالان اجتماعی و شمار معدودی از مسئولان دولتی ازجمله در وزارت کار با مخالفت رو‌به‌رو شده است.

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، روز ۲۷ تیرماه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، از تفکیک جنسیتی در مجموعه تحت مدیریت خود دفاع کرد. او گفت: «ما غیرت دینی داریم و نباید اجازه دهیم زنان در ادارات بیش از همسر خود با نامحرمان معاشرت و تماس داشته باشند.»

افزون بر این، شهرداری تهران اعلام کرده که اتاق‌های زنان و مردان در ادارات شهرداری جدا خواهند شد. قالیباف با دفاع از این اقدام گفته است: «معاشرت بیشتر زنان با نامحرمان نسبت به همسر و فرزندان، کانون خانواده را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد.»

پیش از آن در روز یکم مردادماه بیش از ۱۸۳ نفر از نمایندگان مجلس ایران با جمع‌آوری امضا از اقدامات محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، برای «تفکیک جنسیتی» شهرداری قدردانی کردند.

مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران نیز روز چهارشنبه یکم مرداد ماه در حاشیه جلسه هیئت دولت گفته بود: «جدا کردن محل کار خانم‌ها با ارزش‌ها همخوان است و بهره‌بری را بالا می‌برد.»

سیاست تفکیک جنسیتی در ایران، همواره مورد اعتراض فعالان مدنی و همچنین فعالان حقوق زنان بوده است. بسیاری از کسانی که به این جداسازی جنسیتی در برخی از حوزه‌های عمومی و به‌ویژه مدارس و دانشگاه‌های ایران معترض هستند، معتقدند که این مسأله کوششی برای حذف زن از عرصه عمومی است و افزون بر این روابط معمولی و پذیرفته شده زن و مرد را پیچیده و متشنج می‌کند.

این مشکل در چند سال اخیر با اصرار بخش‌هایی از حکومت ایران بر گسترش دایره تفکیک جنسیتی پیچیده‌تر نیز شده است.

در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، سیاست تفکیک جنسیتی با شدت کم‌سابقه‌ای گسترش یافت و بیشتر فضاهای آموزشی و حتی رشته‌های تحصیلی را در بر گرفت. در این دوران بود که حتی طرح تفکیک جنسیتی مهدهای کودک نیز مطرح شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهنام

    قالیباف پس از آنکه با هزار ضرب و زور نتوانست چهره ای معتدل از خود نشان دهد به افراط قبلی خود برگشت ، البته به قول یکی از رسانه ها ی ایران با تاخیری نه ساله ( کنایه از اینکه چرا در دوران احمدی نژاد رگ غیرت ایشون بالا نزده بود ) همه این جنگولک بازیها به خاطر عقده ریاست و شکست در انتخابات قبلی و همسو با افراطیون و اصولگرایان بهانه ای برای حمله به دولت و تضعیف آن است و از اتاقهای خبیث فکری سپاه و دلواپسان وابسته به آن تراوش میکند . این جوابیه هم با این لحن و ادبیات بی ادبانه حکایت از سطح فرهنگی و لمپن گونه نظامی سابق سپاه به وزارتخانه مهم دولت ، تاییدی بر این مدعاست و نشان میدهد که ( این قصه سر دراز دارد )

  • Samrad

    چطور هموطنان عزیز موقع رای دادن و تبلیغات انتخاباتی متوجه نیستن که این فرد با سابقه ی آنارشیستی-روستایی خود نمی تواند حتی با ضریب هوش متوسط به بالا فردی مناسب برای تصدی شئون ملت گزینه ای مناسب باشد. رنگ چشم مرغی و برچسب خلبان و دکتر برای فریب شما کافیست؟ حالا که آن رو سکه رو شده همه فهمیدند طرف خیلی پرت تر از آن حرفهایی است که می زند و فقط فرصت طلبی اوست که گاه صوتی خارج صادر می کند. بابا تمام این عناصر جمهوری اسلامی عین هم هستند . حتی خاتمی هم پیس آو شتی است مثل بقیه. زمان و مکان خود را می طلبد تا آن رویش بروز کند. راه حل: تنها در نا امیدی است که بسی امید است. اگر به یکی از این مهره ها امید داشته باشید کار با کرام الکاتبین است. اساس را بر خراب بودن همه ی اینها بگذارید، خود راه بگویدت که چون باید رفت!

  • hasani

     غیرت دین و مذهب چه ربطی به اداره یک شهر دارد؟  کجای دنیا  اینگونه مسایل مطرح میشود؟!

  • فریبرز

    مقصودایشان ازغیرت دینی همان غیرت چپاول و حیف و میل اموال عمومی است زیرا نام دینداری در واقع مترادف با کلیه خبائث است. دینداری یعنی تهمت ، قتل ، غارت ، و نمونه بارز دینداری بو کو حرام ، داعش ؛ القاعده ، جمهوری اسلامی است . هر زمان در دنیا دین حاکم شده بر مردم تحت سلطه حکومت های دین مدار بیشترین ستم ر فته و دلالان دین یعنی روحانیون و جیره خوارنشان بیشترین منفعت را برده اند. شخص قالیباف نیز از خدمتکاران وجیره بگیران رهبر است واز این قاعده استثناء نیست.