ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمانو در تهران و سیاست دوگانه جمهوری اسلامی

ایرج ادیب‌زاده- از نگاه کارشناسان، سفر آمانو به تهران و ملاقات با مقامات دولتی می‌تواند تاثیر مهمی در چشم‌انداز مذاکرات پیش روی ایران و کشورهای ۱+۵ داشته باشد.

«ابعاد نظامی پرونده هسته‌ای ایران» موضوع محوری گفت‌وگوهای یوکیو آمانو در سفر یک روزه‌اش به تهران بود.

رییس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در دیدارش با حسن روحانی رییس جمهور، محمد جواد ظریف وزیر خارجه و علی‌اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران، در صدد بود آن‌ها را متقاعد کند که به پرسش‌های آژانس و قدرت های بزرگ جهانی به ویژه در مورد «چاشنی‌های انفجاری» پاسخ دهند.

حسن روحانی  به آمانو گفت : «توان موشکی ایران قابل مذاکره با ۱+۵  نیست.» علی‌اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران نیز در کنفرانس خبری مشترک با آمانو گفت :«در این دیدار در باره چاشنی‌های انفجاری صحبت کردیم. امیدواریم آمانو گامی در جهت بسته شدن این پرونده بردارد.»

دولت اوباما روشن شدن ابعاد نظامی پرونده هسته‌ای ایران از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برای رسیدن به توافق پایانی لازم می‌داند. به همین جهت از نگاه کارشناسان، سفر آمانو به تهران و ملاقات با مقام‌های دولت جمهوری اسلامی می‌تواند تاثیر مهمی در چشم‌انداز مذاکرات پیش روی ایران و کشورهای ۱+۵ داشته باشد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، یوکیو آمانو از تعهد تهران برای حل مساله هسته‌ای ابراز خرسندی کرده است.

ایران و گروه ۱+۵ قصد دارند تا ۲۵ نوامبر سال جاری در مورد پرونده هسته‌ای به توافق پایانی برسند. با نظر به سفر آمانو و موضع‌گیری‌ مقامات ایرانی، پرسش‌هایی به قرار زیر مطرح می‌شوند:

● چشم‌انداز همکاری‌های ایران با آژانس و همچنین مذاکرات پیش روی چگونه خواهد بود؟

● موضع‌گیری تازه خامنه‌ای چه هدفی دارد که می‌گوید مذاکرات با آمریکا بی‌فایده است؟

● با وجود این که از آیت‌الله خامنه‌ای تا روحانی و معاونان وزیر خارجه، همه از پیگیری مذاکرات و احتمال موفقیت پایانی می‌گویند اما مواضع دیگری نیز ابراز می‌شوند. سعید قاسمی از فعالان جبهه پایداری گفته: «اگر مذاکرات هسته‌ای به نتیجه برسد باید فاتحه ولایت را خواند.» این مخالفت‌ها چه تاثیری در روند پرونده خواهد داشت ؟

این پرسش ها را رادیو زمانه با دو تحلیل‌گر پرونده هسته‌ای در میان می‌گذارد. مهران مصطفوی استاد دانشگاه در پاریس و مهران براتی تحلیلگر سیاسی در برلین.

برای شنیدن پادکست اینجا را کلیک کنید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    رهبر گفته بود مذاکره خوبست برای لغو تحریمها و حق داشتن غنی سازی و ادامه اتاق انفجارو......و بمب ! در این راه از روشهای پیچیده استفاده کردند: - گرد و خاک داعش - ساخته سوریه برای مبارزه با اکراد و گروههای مخالف اسد- (برادر جاعش ) در عراق و موشک پرانی حماس موقعی شروع شد که حکومت اسلامی نیاز به لغو تحریم و تایید غنی سازی در مذاکرات بمب داشت ! - اجرای پیشنهاد ولایتی - سعی در انداختن اختلاف انداختن بین کشورهای ودر ۵ +۱. - فعال شدن لابی حکومت اسلامی و نوشتن مقالات حتی در سی ان ان که ایران و امریکا میتوانند در عراق همکاری کنند تا داعش را شکست دهند! - دعوت چند باره دلال های رفسنجانی مثل زنگنه و نعمت زاده از کارتلها و برای گرفتن پورسانت مثل قراردادکرسنت هستند. و حتی شرکت وامانده پژو را دعوت به سفره چپاول کردند. اینها سعی اب از دهان انداختن شرکتهای ورشکسته غربی و کارتلها هستند- تا با لغوتحریم ! ٬ سرداران مشغول پرژه بمب باشند و همگی هم مشغول چپاول - مثل زنجانی