ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«بانوی غزل»، سيمين بهبهانی درگذشت

سيمين بهبهانی شاعر و غزلسرای برجسته ایران که به «بانوی غزل» شهره بود، بامداد روز سه‌شنبه ۲۸ مرداد در سن ۸۷ سالگی دیده از جهان فرو بست.

سيمين بهبهانی شاعر و غزلسرای برجسته ایران بامداد روز سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۳/ ۱۹ اوت ۲۰۱۴ در سن ۸۷ سالگی بر اثر ايست قلبی و تنفسی دیده از جهان فرو بست.

سيمين بهبهانی از مدافعان آزادی بیان و عضو هیأت دبیران کانون نویسندگان ایران بود.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، علی بهبهانی، پسر ارشد سيمين بهبهانی گفت: «با همه تلاش پزشکان، متأسفانه ساعت يک بامداد مادرم درگذشت.»

علی بهبهانی گفت حال مادرش روز دوشنبه اندکی بهتر شده بودو چنین به‌نظر می‌رسید که متوجه اتفاق های اطرافش هست، اما ساعت يک بامداد از بيمارستان خبر دادند که او درگذشته است.

پسر سیمین بهبهانی مرگ مادرش را همچون «شعله شمعی که بالا می‌گيرد و بعد خاموش می‌شود» توصیف کرد.

خانواده سیمین بهبهانی در حال تصميم‌گيری برای انتخاب محل آرامگاه وی هستند. در حال حاضر پيکر این شاعر در بيمارستان پارس تهران است. کادر بیمارستان خبر درگذشت سيمين بهبهانی را تأييد کرده است.

این شاعر نامدار از ۱۵ مردادماه به اغما رفت و در بخش مراقبت‌های ويژه بيمارستان بستری بود.

سیمین خلیلی معروف به سیمین بـهبهانی، زاده ۲۸ تیر ۱۳۰۶ در تهران است. او از دوازده‌سالگی به شعر روی آورد و پیش از انقلاب غزل‌های عاشقانه می‌سرود.

سیمین بهبهانی (با عینک مشکی) در یکی از تظاهرات اعتراضی زنان

او را به‌دلیل تسلطی که بر اوزان شعر فارسی داشت و وزن‌های جديدی که خود ايجاد کرده بود «بانوی غزل» فارسی می‌نامیدند.

سه مجموعه‌ شعر «جای پا»، «مرمر» و «چلچراغ» این شاعر که پیش از انقلاب در ایران انتشار یافته، از پرشورترین اشعار تغزلی است که توسط زنان شاعر به فارسی سروده شده است.

پس از انقلاب سیمین بهبهانی در وزن‌های بی‌سابقه با موضوعات اجتماعی غزل‌هایی سرود. «خطی ز سرعت و آتش»، «دشت ارژن»، «کاغذین جامه» و همچنین «کولی و عشق» نمونه‌هایی از مجموعه غزلیات این شاعر سرشناس در سال های پس از انقلاب است.

بهبهانی در سال ۱۳۴۸ به عضويت شورای شعر و موسيقی در آمد.

او از مدافعان آزادی بیان و عضو هیأت دبیران کانون نویسندگان ایران در دوره نخست فعالیتش پس از انقلاب بهمن ۵۷ بود. بهبهانی همچنین از جمله مدافعان حقوق زنان در ایران به‌شمار می‌رفت و در فعالیت‌ها و تجمع‌های اعتراضی مختلف زنان ایرانی در راه دستیابی به خواسته‌هایشان شرکت می‌کرد.

سیمین بهبهانی، مدتی پس از انتخابات بحث‌برانگیز سال ۱۳۸۸ ممنوع‌الخروج شد. او در آن زمان قرار بود به دعوت شهرداری پاریس به مناسبت روز زن در پاریس سخنرانی کند، اما در فرودگاه از سفر او جلوگیری کردند.

گزیده‌ای از غزلیات سیمین بهبهانی توسط فرزانه میلانی، استاد ادبیات در دانشگاه ویرجینیای آمریکا به انگلیسی ترجمه شده است. مبنای داوری جایزه «یانوش پانونیوش» ترجمه خانم میلانی از اشعار سیمین بهبهانی بوده است.

گورم به‌ خاک وطنم، سیمین بهبهانی

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | «بانوی غزل»، سیمین بهبهانی درگذشت

    […] شعر خوانی سیمین بهبهانی را این جا بشنوید […]