ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بمب‌گذاری در عراق يک روز پس از حمله به مسجد اهل سنت

در انفجارهای بغداد و کرکوک حداقل ۴۲ نفر کشته‌اند.انفجار دیگری، اربیل، پایتخت امن اقلیم کردستان را نیز متشنج کرد.

بمب‌گذاری‌های روزشنبه ۲۳ اوت در شهرهای بغداد و کرکوک به مرگ حداقل ۴۲ نفر منجر شده است. گمان می‌رود این حملات انتقامی عليه حمله به مسجد اهل سنت در روز جمعه ۲۲ اوت باشد و نشانه‌ای از بالا گرفتن نزاع‌های قومی و مذهبی در عراق.

انفجار بمب در کرکوک

همچنین به گزارش خبرگزاری «رويترز»، روز شنبه يک بمب‌ نیز که به خودرویی متصل شده بود در اربيل منفجر شد. با انفجار این بمب وضعيت نسبتاً با ثبات پايتخت منطقه کردستان نیز دچار تنش شده است. به گزارش «فایننشال تایمز» در این بمب‌گذاری کسی کشته نشده اما دو نفر زخمی شده‌اند.

در شهر نفتی کرکوک سه بمب در يک منطقه پر ازدحام تجاری منفجر شد. به گزارش خبرگزاری «آسوشيتد پرس» و به نقل از رييس پليس کرکوک، در اين انفجارها ۳۱ نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند. به گفته يکی از شاهدان، انفجارها بين ماشين‌ها رخ داد و بسياری از مردم در ماشين‌ها و مغازه‌های اطراف اين محل در آتش سوختند.

همزمان در بغداد نیز يک حمله انتحاری با خودروی بمبگذاری شده صورت گرفت. فرد حمله کننده خودرو خود را به سمت در ورودی دفتر روسای سازمان اطلاعات هدايت کرد. طی اين حمله نيز شش غيرنظامی و پنج مامور پليس کشته شدند. به گفته يکی از شاهدان ۲۴ نفر ديگر زخمی شده‌اند.

تعویق در روند انتقال قدرت

اين حملات بعد از آن رخ داد که سليم جبوری، رییس مجلس عراق، گفت که کميته‌ای از مقامات امنيتی و حقوق‌دانان مسئول بررسی حادثه  کشتار در مسجد اهل سنت شده‌اند.

گفته می‌شود در اين حادثه که شبه‌نظاميان شيعه در آن دست داشته‌اند، ده‌ها نفر در مسجدی در استان دياله کشته شده‌اند. انتظار می‌رود نتايج تفحص‌های صورت گرفته طی دو روز آينده اعلام شود. بمب‌گذاری‌های اخير می‌تواند فرايند انتقال قدرت سياسی در عراق را به تعويق بيندازد.

بعد از حمله روز جمعه دو تن از سياستمداران با نفوذ اهل سنت از شرکت در گفتگو‌ها برای انتقال قدرت و تشکيل دولت جديد سر باز زدند.

جبوری که خود يک سياستمدار معتدل اهل سنت است، نه تنها «دولت اسلامی» (داعش)، بلکه همچنين شبه‌نظاميان شيعه را ــ که گفته می‌شود توسط ايران آموزش ديده‌اندــ مسئول عدم امنيت در عراق دانست و طی کنفرانسی خبری در روز شنبه اعلام کرد «ما به آنها اجازه نخواهيم داد که با به آشوب کشيدن اوضاع امنيتی فرايند انتقال قدرت سياسی را به تعويق بيندازند.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.