ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

براهنی: «شعر بهبهانی صلای سربلندی آزادی است»

.رضا براهنی نویسنده و منتقد ادبی در پیامی به مناسبت درگذشت سیمین بهبهانی گفته است صدای رسای او در «آزادی اندیشه و بیان بی هیچ حصر و استثنا»، هرگز فراموش نخواهد شد

 رضا براهنی شاعر، داستان‌نویس و منتقد ادبی، پیامی به بهانه درگذشت سیمین بهبهانی، شاعر نامدار ایرانی نوشته و منتشر کرده است.

رضا براهنی شعر بهبهانی را «صلای سربلندی آزادی» خوانده است. او در این پیام بر «تاثیر عمیق» آثار بهبهانی بر شعر فارسی معاصر اشاره کرده و نوشته است: «صدای رسایش در آزادی اندیشه و بیان بی هیچ حصر و استثنا، هرگز فراموش نخواهد شد.»

رضا براهنی در این پیام که در تاریخ ۲۹ مرداد نوشته شده به این نکته پرداخته است که «بهبهانی تازگی و تجدد خاصی در لحن شعر»، به‌ویژه در شکل «غزل فارسی» و «تغزل معاصر» به وجود آورد که «همراه با حس مسئولیت اجتماعی و تاریخی، زبانزد خاص و عام بوده است».

این نویسنده ساکن کانادا شعر بهبهانی را «صلای سربلندی آزادی» دانسته که «غزل فارسی را به فضاهای جدیدی رهنمون شده که پیش از او شعر سنتی ایران از آنها غافل بود».

«نظم فکری» و «همت» شاعر در «احیای گذشته‌ای به شکل امروزین»، و همچنین نزدیکی «بیان» و «محتوای» شعرهای بهبهانی، ازجمله نکاتی است که از دیدگاه براهنی نام این شاعر را «در شکل سنتی رو به تجدد امروزین، یکتا و بی نظیر» کرده است.

رضا براهنی

براهنی درباره زبان شعرهای بهبهانی نوشته است: «زبانی که به کار گرفت هم از نظر تخیل و اندیشه درون آن و هم از نظر زیبایی و بصیرت آگاه و ناخودآگاه، و آن زنانگی دلنشین بیان بی‌همتا بود.»

او در این پیام سیمین بهبهانی را «خواهر بزرگ و مهربان» و همچنین دوستی خوانده است که از پلیدی و پلشتی و ظلم نفرت داشت: «هرگز در شعر کلاسیک، این همه نوآوری توأم با اعتراض شاعرانه جدی، به جلوه‌ای به این بلندی و رسایی دست نیافته بود.»

به عقیده وی، «خرد» موجود در شعر بهبهانی، «نشانه سلامت نفس او و حس مسئولیت اجتماعی و تاریخی» بود.

براهنی تاکید کرده است که «بردن روح زبان جدید در قالب غزل، در راه ایجاد همبستگی نو بین شکل سنت ادبی فارسی با زبانی نوپرداز»، فرصتی بزرگ فراهم کرد که بی شک «قباله» آن به نام سیمین بهبهانی خواهد ماند.

سیمین بهبهانی بامداد سه‌شنبه ۲۸ مردادماه در ۸۷ سالگی بر اثر ایست قلبی و تنفسی در بیمارستان پارس تهران درگذشت. او از ۱۵ مردادماه به اغما رفته بود و در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری بود.

در پی مخالفت با خاکسپاری سیمین بهبهانی، شاعر و غزلسرای برجسته ایرانی در امام‌زاده طاهر کرج، مراسم تشییع پیکر سیمین بهبهانی صبح روز جمعه ۳۱ مردادماه با حضور جمع زیادی از مردم در محوطه تالار وحدت برگزار و پیکر او برای خاکسپاری راهی بهشت زهرا شد و در مقبره خانوادگی وی که گفته می‌شود در مقابل مزار گروهی از زندانیان سیاسی اعدام‌‌شده در تابستان ۱۳۶۷ قرار دارد، به خاک سپرده شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | هفت‌روز نامه حقوق بشری ایران ـ شماره 60

    […] دیده بر خاک کشید گزارش تصویری تشییع پیکر سیمین بهبهانی براهنی: «شعر بهبهانی صلای سربلندی آزادی است» طلوع طلایی غزل‌ بانوی […]