ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سودای قدرت در سر حزب یک‌شبه

مهدی تاجیک-جبهه متحد اعتدالگرایان را می‌توان یکی از ده‌ها تشکل قارچ‌مانندی دانست که با شروع رقابت‌های انتخاباتی و به امید تصاحب برخی کرسی‌ها پیدا می‌شوند..

هنوز زمان زیادی تا برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی است اما گروهی از حامیان دولت با راه‌اندازی « جبهه متحد اعتدالگرایان» تلاش برای کسب بخشی از کرسی‌های مجلس را از همین حالا آغاز کرده‌اند.

ریاست این تشکل تازه با «محمد ارشدی» است که در سال گذشته مسئولیت ستاد حمایت‌های مردمی حسن روحانی را به عهده داشت. محمد ارشدی می‌گوید که از ۱۹ سالگی  فعالیت سیاسی دارد اما هیچ اطلاعی درباره سابقه‌ وی و چگونگی آن در دست نیست.

برگزیدن عنوان « جبهه متحد اعتدالگرایان» برای تشکلی که به گفته رییس آن هنوز هیات موسس‌اش هم مشخص نشده‌ است٬ بیشتر از آن که بازتاب دهنده یک تحرک سیاسی باشد به یک اقدام نمایشی شبیه است. تنها فعالیت‌هایی که این تشکل تاکنون انجام داده است راه اندازی یک وبسایت٬ صدور یک بیانیه اعلام موجودیت و برگزاری یک نشست خبری بوده است.

در وبسایت این گروه به نام « افق نو» بخشی که توضیح‌دهنده خط‌‌ مشی آن باشد وجود ندارد و محتوایش هم به طور کامل بازنشر خبرها و گزارش‌های‌ دیگر وبسایت‌ها است با این حال در بیانیه اعلام موجودیت آمده است که آنها به دنبال «تقویت دولت و نهادهای رسمی» با «محور قراردادن انتخابات ۲۴ خرداد سال ۱۳۹۲» هستند.

تنها فعالیتی که این تشکل تاکنون انجام داده است راه‌اندازی یک وبسایت٬ صدور یک بیانیه اعلام موجودیت و برگزاری یک نشست خبری بوده است.

محمد ارشدی، در نشست خبری‌ «جبهه متحد اصولگرایان» بیش از هر چیز بر همسویی با دولت انگشت تاکید گذاشت و بارها از « حسن روحانی » تمجید کرد. سخنانی که توسط خبرگزاری دولت یعنی «ایرنا» نیز به صورت کامل منعکس شده است و می‌توان آن را نشانه‌ حمایت دولت از راه افتادن این تشکل گرفت.  یک منبع آگاه که در این نشست خبری حضور داشت به "زمانه" گفت: «زمزمه‌هایی وجود دارد مبنی بر این که جبهه متحد اعتدالگرایان با هدایت حسین فریدون، برادر رییس جمهور راه افتاده است.»

حسین فریدون رییس دفتر بازرسی حسن روحانی است و آن اندازه نفوذ دارد که از او به عنوان یکی از تصمیم‌گیران درباره چیدمان کابینه و کلید رسیدن به رییس‌جمهور یاد می‌شود. ارشدی سال گذشته پس از پیروزی روحانی در انتخابات با تمجید از «حسین فریدون» گفته بود که وی « در لحظات سخت و در هجمه‌های فراوان همواره در کنار حسن روحانی، آرمان‌ها و وعده‌هایی که به مردم داده ایستاده است.» چنین حمایتی از برادر رییس جمهور از سوی هیچ کس دیگری از نزدیکان دولت ابراز نشده است و آن را باید به حساب نزدیکی ارشدی و فریدون گذاشت.

سال گذشته همچنین شایعاتی وجود داشت مبنی بر این که ارشدی قرار است مزد خود در قبال کمک به پیروزی حسن روحانی را با انتصاب به عنوان دبیر شورای عالی مناطق آزاد دریافت کند اما رییس جمهور در نهایت تصمیم گرفت یکی از افراد نزدیک‌تر به خود یعنی « اکبر ترکان» را به این سمت منصوب کند.

زمزمه‌هایی وجود دارد مبنی بر این که «جبهه متحد اعتدالگرایان» با هدایت حسین فریدون، برادر رییس جمهور راه افتاده است.

به نظر می‌رسد که ارشدی حالا با بلندپروازی و تاسیس یک جبهه سیاسی در صدد جا انداختن نام خود در رسانه‌ها و میدان رقابت‌های انتخاباتی است. اگر فرضیه حمایت برادر رییس جمهوی از وی صحت داشته باشد، او از رانت خوب و قابل اعتنایی برای پیشبرد این هدف نیز برخوردار است.

سخنانی که جدی گرفته نشد

هیچ اطلاعاتی در باره سابقه سیاسی محمد ارشدی وجود ندارد

صحبت‌های ارشدی در نخستین نشست خبری‌اش به وضوح نشان می‌دهد که او یک سیاستمدار آماتور با ادبیات عامیانه است. وی برای این که تشکل‌اش جدی گرفته شود٬  اسامی گروهی از سیاستمداران و روحانیون طراز اول جمهوری اسلامی را کنار هم چیده و گفته که قرار است از نظرات همه آنها استفاده کند.

برای نمونه از «اکبر هاشمی رفسنجانی» رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان «نقطه عطف» یاد کرده و همزمان نام « مکارم شیرازی، نوری‌همدانی و وحید خراسانی» سه مرجع تقلید محافظه‌کار را نیز به میان آورده که با هاشمی تعارض‌های سیاسی جدی دارند.

ارشدی گفته که از این سه نیز مشورت خواهد گرفت. تعبیر «نقطه عطف» که وی برای هاشمی به کار برده، قرینه معنایی خاصی ندارد و به نظر می‌رسد که منظور او از این عبارت « الگو » و « سرمشق » قراردادن هاشمی باشد.

شاید «جبهه متحد اعتدالگرایان» هم یکی از ده‌ها تشکل قارچ‌مانندی باشد که معمولا در آستانه‌ رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌شوند به این امید که با بهر‌ه‌گیری از کمک حامیان‌شان در قدرت٬ کرسی‌هایی را تصاحب کنند.

او همچنین گفته از« نظرات آقای خاتمی استفاده می‌کنیم و حتی از نظرات آقای احمدی‌نژاد هم استفاده خواهیم کرد.»  اما بلافاصله تاکید کرده که با احمدی‌نژاد همکاری نخواهند کرد و با فتنه‌گران هم مرزبندی دارند و نظرات رهبری را « سرلوحه امور خود » قرار می‌دهند. امری که اساسا ادعای قبلی‌اش مبنی بر استفاده از نظرات خاتمی و احمدی‌نژاد را بی‌اعتبار می‌کند.

ارشدی در تبلیغ  برای تشکل تازه راه افتاده‌ای که هنوز نه مجوزی از وزارت کشور دارد و نه اعضا و نه مرام‌نامه‌ مشخصی دارد، تا جایی پیش رفته که گفته « در جبهه متحد اعتدال‌گرایان دوستانی از احزاب اصولگرا و اصلاح‌طلب هستند و همچنین از حزب اعتدال و توسعه و حتی جبهه پایداری هم به سمت ما آمدند و جلساتی داشتیم و البته دوستان کارگزاران هم در جمع ما حاضر می‌شوند.»

او هیچ توضیحی هم نداده که چرا گرو‌ه‌های سیاسی با سابقه‌ای که از آنها نام برده باید «به سمت» این تشکل در حال تاسیس بیایند و خواهان جلسه مشترک با آن شوند.

سخنان او البته از سوی رسانه‌های اصلاح‌طلبان جدی گرفته نشده است و تاکنون هیچ یک از چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب و محافظه‌کار درباره این تشکل سخنی نگفته‌اند. حتی در میان حامیان دولت هم کسی برای اعلام موجودیت این تشکل اعتنایی قائل نشده است.

این سکوت را  می‌توان به حساب پیش‌آگاهی از این موضوع دانست که شاید «جبهه متحد اعتدالگرایان» هم علی‌رغم عنوان دهان پر‌کنی که دارد یکی از ده‌ها تشکل قارچ‌مانندی است که معمولا با شروع رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌شوند به این امید که با بهر‌ه‌گیری از کمک حامیان‌شان در قدرت بتوانند کرسی‌هایی را تصاحب کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کرامت

    محمد ارشدی متولد 1360در روستایی به نام انگره از توابع شهرستان سپیدان است

  • hasani

    https://www.youtube.com/watch?v=t8Ok_G9KSOI سپاهیان و بازجویان اوین در فوتبال را بهتر بشناسیم \