ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رؤیای نزدیکی شرق و غرب؛ لغو کنسرت «سمفونی رومی»

کنسرت «سمفونی رومی» حافظ ناظری (پسر شهرام ناظری) لغو شد. وزارت امور خارجه به نوازندگان خارجی ویزا نداد. پسر هنرمند را از صحنه راندند و پدر هنرمندش را به جای او به صحنه فرستادند.

حافظ ناظری، هنرمند شناخته‌شده ایرانی که مقیم آمریکاست، در تیرماه سال جاری از نیویورک به تهران آمد با این قصد که کنسرت «سمفونی رومی» را در تالار وزارت کشور برگزار کند. ابتدا قرار بود ۱۴ شهریور ماه کنسرت «سمفونی رومی» اجرا شود، اما حافظ ناظری ۲۷ مردادماه اعلام کرد که پس از یک ماه انتظار نوازندگان بین‌الملی این کنسرت اجازه ورود به ایران را نیافته‌اند و احتمال لغو کنسرت می‌رود. اکنون این خبر قطعیت پیدا کرده: کنسرت سمفونی رومی در تالار وزارت کشور برگزار نمی‌شود.

«سمفونی رومی» به اشعار مولانا جلال الدین بلخی ربطی ندارد. یک پروژه گسترده موسیقایی است که تلاش می‌کند موسیقی غرب و شرق را به هم نزدیک کند. آلبوم «بعد یازدهم» که در سال ۱۳۹۲ منتشر شد، بخشی از پروژه سمفونی رومی است.

حافظ و شهرام ناظری

«دیپاک چوپرا» (فیلسوف هندی)، «ذاکر حسین» (نوازنده سر‌شناس ساز «طبلا» و برنده نخستین جایزه گرمی در بخش World Music سال ۱۹۹۲ و نامزد دریافت جایزه گرمی در سال ۲۰۱۱)، «گلن ولز» (نوازنده سازهای کوبه‌ای و برنده چهار جایزه گرمی)، «مت هایموویتز» (نوازنده ویلنسل و نامزد دریافت چندین جایزه گرمی)، «پاول نیوبائر» (نوازنده ویولا و کاندیدای جوایز متعدد جهانی) و «ژوهانس موزر» (نوازنده مطرح ویولنسل) از نوازندگانی‌اند که قرار بود از کشورهای دیگر به ایران بیایند و شهرام و حافظ ناظری را روی صحنه تالار وزارت کشور همراهی کنند، اما وزارت امور خارجه به آنان ویزا نداد.

آلبوم «بعد یازدهم»

آلبوم «بعد یازدهم» بخش اول از پروژه‌ای با نام «سمفونی رومی» است. این آلبوم را کمپانی «سونی موزیک» ۱۹ اسفند ۹۲ در بخش مجموعه کلاسیک‌اش با عنوان «ناگفته‌ها» به شکل جهانی منتشر کرد و همزمان با این رویداد هم در برج میلاد از آن رونمایی شد.

در مراسم رونمایی از آلبوم «بعد یازدهم» شهرام ناظری (خواننده موسیقی سنتی ایران و پدر حافظ ناظری)، رسول خادم (عضو شورای شهر تهران)، جواد مجابی (نویسنده) و لوریس چکناواریان (آهنگساز) شرکت داشتند. حافظ ناظری هم وعده داد که این آلبوم شروع کار اوست و مخاطبان باید منتظر آثار بعدی او باشند.

آلبوم «بعد یازدهم» به مدت دو هفته در صدر پرفروش‌های موسیقی کلاسیک جهان قرار گرفت. این موفقیت‌ها اما انتقاداتی را سبب شد.

ویدیو: یکی از قطعات آلبوم «بعد یازدهم» از پروژه «سمفونی رومی»، حافظ و شهرام ناظری

پدر به جای پسر

هوشنگ کامکار که یکی از اعضای عالی شورای موسیقی است، پیش از لغو کنسرت «سمفونی رومی» در روزنامه شرق مقاله‌ای در انتقاد از شیوه‌های رسانه‌ای حافظ ناظری نوشت و او را به بی‌دانشی متهم کرد.

کامکار در این مقاله بر حافظ ناظری خرده می‌گیرد که برای بازارگرمی از نوازندگان خارجی‌ و نام‌های لاتین مانند «سمفونی» و «سوئیت» استفاده کرده است که اثرش را مهم جلوه دهد.

یکی از وظایف شورای عالی موسیقی «هدفمند نمودن فعالیت‌های موسیقی‌دانان و هنرجویان ایرانی به منظور تداوم حضور سنت‌های ملی موسیقی در جامعه» است.

هوشنگ کامکار در مقاله‌ای که در انتقاد از حافظ ناظری در شرق منتشر کرده، شهرام ناظری را به خاطر آثاری مانند «گل صدبرگ»، «آتشی در نیستان»، «در گلستانه» و «چاوش‌ها» ستایش می‌کند و حافظ ناظری را به جلوه‌فروشی رسانه‌ای و خودبزرگ‌بینی و رقابت با پدر متهم می‌کند.

اکنون، پس از لغو کنسرت سمفونی رومی، شهرام ناظری ناگزیر است به تنهایی روی صحنه تالار وزارت کشور برود و برای دوستداران موسیقی برنامه اجرا کند. حافظ ناظری از مردم خواسته برای «جبران بی‌عدالتی‌ها» از این کنسرت حمایت کنند.

حافظ ناظری به روزنامه شرق گفته است لغو این کنسرت زیان مالی سنگینی را به او تحمیل کرده و به اعتبار موسیقی معاصر ایران در نزد جهانیان هم صدمه زده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.