ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده:

نرخ رشد اعتیاد زنان، دو برابر مردان است

به گفته شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، نرخ رشد اعتیاد در زنان بیشتر از مردان شده است.

به گفته شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، نرخ رشد اعتیاد در زنان بیشتر از مردان و حتی دوبرابر آنان شده است.

۱۰ درصد معتادان ایران را زنان تشکیل می‌دهند

به گزارش خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا)، شهیندخت مولاوردی روز چهارشنبه  ۱۹ شهریورماه سال جاری در کنگره بین‌المللی دانش اعتیاد، اعلام کرد که افزایش نرخ رشد اعتیاد در زنان بیشتر از دو برابر مردان شده است.

بر اساس این گزارش، ۱۰ درصد معتادان ایران را زنان تشکیل می‌دهند. این رقم در سال ۸۵، پنج درصد بود و طی هفت سال، به بیش از دو برابر رسیده است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان، با بیان اینکه نمی‌توان در برابر افزایش نرخ اعتیاد در زنان، «استراتژی انکار و بی‌اعتنایی» را پیش گرفت گفت: «تا وقتی که مواجهه مستقیم با اعتیاد زنان صورت نگیرد نمی‌توان به نتایج موفقی در این زمینه دست یافت.»

۷۰ درصد زنان معتاد به واسطه اعتیاد همسران خود معتاد شده‌اند و به خاطر «فشار اقتصادی»، «تهدید»، «ترس» یا «همدردی» با همسران خود اقدام به توزیع یا مصرف مواد مخدر می‌کنند.

مولاوردی با اشاره به این که ۶۰ درصد جرایم زنان زندانی نیز ارتباط مستقیم با مواد مخدر دارد، زنان را جزو نخستین قربانیان آسیب و انحرافات اجتماعی به ویژه اعتیاد دانست.

به عقیده معاون رییس جمهور، بدون در نظر گرفتن شرایط خانوادگی معتاد، نمی‌توان مشکل اعتیاد زنان را حل کرد: «در سیاستگذاری‌های کلان حتماً باید نگرش جنسیتی مد نظر باشد، زیرا موضوع پنهانی بودن اعتیاد در زنان در مقایسه با مردان به باورهای جامعه بازمی‌گردد.»

در حال حاضر جامعه به مردان معتاد به عنوان «بیمار» نگاه می‌کند، نه «مجرم»، اما این تغییر نگرش هنوز نسبت به زنان معتاد اتفاق نیفتاده است.

یکی از موانع درمان اعتیاد زنان، برچسب‌های اجتماعی به آنان است. مولاوردی گفت: «این مسئله باید حل شود تا زنان جسارت مراجعه به مراکز درمانی را پیدا کنند، زیرا اثرگذاری اعتیاد زنان در جامعه ده‌ها برابر بیشتر از مردان معتاد است.»

به گفته این فعال حقوق زنان، «اعتیاد زنان از مناطق فقیر و حاشیه نشین به مناطق عام‌تر مانند باشگاه‌های ورزشی و سالن‌های آرایشی کشیده شده است.

تمایل زنان معتاد به مواد مخدر صنعتی

موازی با افزایش نرخ اعتیاد زنان، گرایش دختران نوجوان و دانشگاهی به مواد مخدر صنعتی نیز بیشتر شده است.

سه درصد معتادان زن تزریقی هستند و تریاک، شیشه و کراک سه ماده مخدری هستند که بیشترین مصرف را در بین زنان دارند

محمدعلی نصرتی دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی، روز چهارشنبه در همایش استانی پیشگیری از اعتیاد از نهادهای فرهنگی، اجتماعی و انتظامی، شیوع اعتیاد به مواد مخدر صنعتی در میان زنان را نگران کننده اعلام کرد.

او از مسئولان دولتی خواست در زمینه اعتیاد زنان به مخدرهای صنعتی، «وارد عمل شوند و اقدامات عاجل انجام دهند».

در سال‌های اخیر، مصرف مواد مخدر صنعتی از مواد مخدر سنتی بیشتر شده است. بر این اساس، سه درصد معتادان زن تزریقی هستند و تریاک، شیشه و کراک سه ماده مخدری هستند که بیشترین مصرف را در بین زنان دارند.

افزایش زنان معتاد و تمایل اندک آنان برای مراجعه به مراکز درمانی ترک اعتیاد، شرایطی بحرانی به وجود آورده است. به گفته فهیمه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده در جریان بازدید از کمپ ترک اعتیاد بانوان شیروان، زنان پس از ترک اعتیاد به سرعت «حمایت‌های خانوادگی» خود را از دست می‌دهند: «آنان از حمایت عاطفی چندانی برخوردار نمی‌شوند و این شرایط را برای بازگشت آنان به جامعه سخت‌تر می‌کند.»

این در حالی است که مردان پس از ترک اعتیاد، از حمایت عاطفی و روانی زنان تحت عنوان «همسر»، «خواهر» و «مادر» خود برخوردار می‌شوند و به این ترتیب راحت‌تر می توانند بر این مسئله غلبه کنند.

از این‌رو افزایش برنامه‌هایی برای «تغییر زاویه دید جامعه نسبت به زنان معتاد»، «حمایت‌های روانی برای کاهش عوامل استرس‌زا در معتاد در حال ترک» و افزایش «خوابگاه‌های خودگردان» و «مهارت‌های آموزشی» برای آنان، ازجمله نکات ضروری برای مقابله با افزایش زنان معتاد در جامعه است.

۵۵درصد زنان معتاد متاهلند

چندی پیش در تاریخ  ۲۴آذر ۱۳۹۲، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران اعلام کرد که شمار زنان معتاد در ایران دو برابر شده و از ۲/۵ درصد به ۸/۹ درصد رسیده است.

سن شروع اعتیاد برای ۵۰ درصد از کل زنان مصرف‏ کننده مواد مخدر، بین ۱۵ تا ۱۹ سالگی بوده است.

مقام‌های رسمی ایران شمار معتادان ایران را یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر اعلام می‌کنند که ۹/۳ درصد از آنان زن هستند. به باور کارشناسان مستقل اما شمار واقعی معتادان در کشور به مراتب بیش‌تر از این آمار است و با تعریف استاندارد اعتیاد نیز هم‌خوانی ندارد.

بر اساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، ۵۵درصد زنان معتاد متاهل هستند و سن شروع اعتیاد برای ۵۰ درصد از کل زنان مصرف‏ کننده مواد مخدر، بین ۱۵ تا ۱۹ سالگی بوده است.

حمید صرامی، مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز ۱۳مرداد سال ۱۳۹۲گفت که فقط سه درصد از زنان معتاد، مطلقه هستند و ۸۶ درصد زنان معتاد گفته‌اند که از زندگی ناراضی هستند.

او بابیان اینکه ۲۹ درصد زنان معتاد بیشتر از ۴۰ سال دارند گفت که ۳ درصد زنان معتاد بی‏سواد، ۱۵ درصد با تحصیلات ابتدایی، ۱۵ درصد با تحصیلات راهنمایی، ۴۱ درصد با تحصیلات دبیرستانی و دیپلم، ۹ درصد فوق دیپلم و ۱۷ درصد لیسانس هستند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.