ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترک تحصيل دختران در خراسان شمالی به دلايل «فرهنگی»

رئيس آموزش و پرورش خراسان شمالی می‌گويد: «وجود فرهنگ‌های اشتباه در مورد ادامه تحصيل دختران در برخی از اقوام اين استان، زمينه‌های ترک تحصيل آن‌ها را فراهم کرده است.»

‌محمد لنگری، رئيس آموزش و پرورش خراسان شمالی می‌گويد: «وجود فرهنگ‌های اشتباه در مورد ادامه تحصيل دختران در برخی از اقوام اين استان، زمينه‌های ترک تحصيل آن‌ها را هر ساله فراهم کرده است.»

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) لنگری گفت: «اين مشکل در مناطقی همچون جرگلان، کهنه‌جلگه، شهرستان مانه و سملقان و در بين برخی از اقوام اين استان بيشتر مشاهده می‌شود.»

به گفته وی «اين افراد با اختلاط  دختر و پسر در يک کلاس و حضور آقايان در مدارس مشکل دارند و اجازه حضور دختران شان در مدارس را نمی‌دهند.»

جهان‌دوست يکی از دختران ترک تحصيل کرده خراسان شمالی در اين باره گفته که تا سوم راهنمايی به مدرسه رفته و بعد از آن ترک تحصيل کرده است.

او افزود: «‌فرهنگ خانواده‌مان طوری بود که دختران‌شان را به دانشگاه نمی‌فرستادند و بايد از مقطع ديپلم ترک تحصيل می‌کرديم.»

اين دختر با اشاره به اينکه چهار خواهر ديگرش نيز از مقطع راهنمايی ترک تحصيل کرده‌اند، گفت: «خانواده‌ام خيلی به حرف مردم توجه می‌کردند که آن‌ها چه چيزهايی می‌گويند‌ و از طرف ديگر فاميلی داشتم که به دخترانی که در مقاطع بالاتر به تحصيل می‌پرداختند، نگاه بدی داشتند.»

پاسبان يکی ديگر از دختران ترک تحصيل کرده بجنوردی با اشاره به اينکه «پدرم از لحاظ مالی در سطح خيلی خوبی بود و از سوی ديگر خودم هم در اوقات فراغت قالی بافی می‌کردم»، گفت: «زمانی که به کلاس اول دبيرستان رسيدم پدرم به من گفت که تحصيل برای افراد نيازمند است تا دست‌شان به کار دولتی بند شود و ما نيازی به ادامه تحصيل نداريم‌ و مجبور به ترک تحصيل و قالی بافی شدم.»

شادان‌پناه يکی ديگر از اين دختران با بيان اينکه «خانواده‌ام ادامه تحصيل و رفتن به دانشگاه را متعلق به پسران می‌دانست»، افزود: «زمانی که اول راهنمايی بودم در مدرسه تيزهوشان قبول شدم، اما مادرم اجازه رفتن به آن مدرسه را به من نداد.»

برزگر يکی از شهروندان مرد بجنوردی با ذکر اينکه «عرف و فرهنگ خانواده ما اين اجازه را به ما نمی‌دهد که اجازه دهيم تا دختران ما دور از ما تحصيل کنند»، می‌گويد: «ما دختران‌مان را خودمان به مدرسه می‌بريم، حال چگونه اجازه دهيم تا در يک شهر ديگر ادامه تحصيل دهد.»

وی می‌افزايد: «شايد بی‌اعتمادی به برخی از افراد جامعه يکی از دلايل اين امر باشد.»

مهدی نوری، جامعه‌شناس در خراسان شمالی می‌گويد: «يکی از دلايل اصلی ترک تحصيل دختران در اين استان وجود اين فرهنگ اشتباه در بين مردان است.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بیدارزنی ترک تحصیل دختران در خراسان شمالی به دلایل «فرهنگی» | بیدارزنی

    […] ر‌ادیوزمانه: محمد لنگری، رئیس آموزش و پرورش خراسان شمالی می‌گوید: «وجود فرهنگ‌های اشتباه در مورد ادامه تحصیل دختران در برخی از اقوام این استان، زمینه‌های ترک تحصیل آن‌ها را هر ساله فراهم کرده است.» […]