ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

براساس تفاهم‌های صورت گرفته بین صنایع شیر و لبنیات،

چربی طبیعی جایگزین روغن پالم در لبنیات می‌شود

از ابتدای فصل پاییز، روغن پالم و هرگونه چربی گیاهی از تولیدات صنایع لبنی ایران حذف و به جای آن از چربی حیوانی و چربی طبیعی موجود در شیر گاو استفاده خواهد شد.

براساس تفاهم‌های صورت گرفته  بین صنایع شیر و لبنیات، از ابتدای فصل پاییز، روغن پالم و هرگونه چربی گیاهی از تولیدات لبنی حذف و به جای آن از چربی حیوانی و چربی طبیعی موجود در شیر گاو استفاده خواهد شد.

مصرف‌کنندگان نسبت به خرید محصولات لبنی پرچرب رغبت کمتری از خود نشان می‌دهند و به مصرف لبنیات کم‌چرب روی آورده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از افشاگری حسن هاشمی وزیر بهداشت درباره استفاده از روغن پالم در شیر و لبنیات، صنایع لبنی در پی توافقاتی با دو سازمان «استاندارد» و «غذا و دارو» و دیگر دستگاه‌های نظارتی، متعهد شدند تا از پایان شهریورماه روغن پالم را از همه تولیدات لبنی خود حذف کنند؛ حتی از آن دسته محصولاتی که پیش از این برای استفاده از روغن پالم مجوز داشتند.

به گفته رضا باکری، دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی، پس از این تفاهم نامه، مکاتبات بسیاری با کارخانه‌های لبنی سراسر کشور صورت گرفته و مقرر شده است روغن پالم از همه محصولات لبنی حذف شود.

از این تاریخ به بعد در تولیدات لبنی به جای استفاده از روغن پالم، از چربی طبیعی موجود در شیر و چربی حیوانی استفاده خواهد شد: «استفاده از چربی حیوانی و چربی طبیعی موجود در شیر به این صورت است که به عنوان مثال برای تولید شیر یا ماست پرچرب از خامه با ۴۰ درصد چربی استفاده می‌شود.»

اصلاح فرهنگ غذایی ایرانیان

وزارت بهداشت اصلاح فرهنگ غذایی جامعه ایرانی را جزو دستور کار خود در سال جاری قرار داده است. کاهش چربی در مواد غذایی از این جمله است. حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران روز ۱۳ مرداد سال جاری از وجود «روغن پالم» در شیرهای تولیدی در این کشور خبر داد.

در پی افشای استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی و شکایت وکلای دادگستری به دادسرای کارکنان دولت در این زمینه، رؤسای سازمان‌های غذا و دارو و استاندارد به دادسرا احضار شدند، اما نام هیچکدام از شرکت‌های متخلف از سوی دولت اعلام نشد وهنوز محصولات شرکت‌هایی که تخلف در تولید آنها صورت گرفته، در بازار لبنیات ایران موجود است.

با این حال، مصرف‌کنندگان نسبت به خرید محصولات لبنی پرچرب رغبت کمتری از خود نشان می‌دهند و به مصرف لبنیات کم‌چرب روی آورده‌اند و بر اساس اطلاعات موجود در رسانه ها، «فروش محصولات لبنی کم چرب نسبت به قبل ۵۰ درصد افزایش یافته است».

سرانه مصرف شیر و لبنیات در ایران، هم به دلیل فرهنگ غذایی مردم، هم به دلیل افزایش پی‌درپی قیمت محصولات لبنی، از سرانه جهانی پایین‌تر و نصف کشورهای اروپایی‌ است. در چنین شرایطی، با علنی شدن استفاده از روغن پالم در تولید لبنیات پرچرب، میزان مصرف مردم در این زمینه بیش از پیش کاهش یافته است.

پالم (نخل)، دارای اسید چرب اشباع و سنگین است و به ویژه برای افراد دارای کلسترول و سنین بالا مناسب نیست. این در حالی است که چندی پیش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: «امراض قلبی و عروقی، از اصلی‌ترین عوامل مرگ در کشوربه شمار می روند.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سام

    این چربی حیوانی دیگه چیه .......این که بدتر شد .......خوب همون چربی طبیعی استفاده کنند دیگه