ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در یک دوره آزمایشی دوساله اعلام شد

لغو ممنوعیت حجاب زنان ورزشکار از سوی فدراسیون بین‌المللی بسکتبال

فدراسیون بین المللی بسکتبال (فیبا) اعلام کرده است که بازیکنان این رشته ورزشی، در یک دوره آزمایشی و برخی رقابت‌ها اجازه دارند تا از پوشش روی سر مانند «حجاب» و «دستار» استفاده کنند.

فدراسیون بین‌المللی بسکتبال (فیبا) اعلام کرده است که بازیکنان این رشته ورزشی، «در یک دوره آزمایشی» و «برخی رقابت‌ها» اجازه دارند تا از پوشش ویژه موی سر، مانند «حجاب» و «دستار» استفاده کنند.

فیبا بار دیگر در سال ۲۰۱۵ حجاب مشروط زنان بسکتبالیست در این دوره دوساله را بررسی می‌کند و در مورد آن تصمیم نهایی می‌گیرد

اجلاس فیبا در حاشیه جام جهانی بسکتبال مردان، اجازه داده است تا برای یک دوره آزمایشی دو ساله، بسکتبالیست‌های زن با پوشش ویژه موی سر در رقابت‌های بین المللی شرکت کنند.

براساس قوانین پیشین فیبا، بازیکنان حوزه بسکتبال، فقط مجاز به استفاده از پیشانی بند پنج سانتیمتری برای کنترل عرق و موهای خود بودند.

این قانون در سال‌های اخیر، مخالفت‌هایی را در پی داشت مبنی بر اینکه فیبا علیه مسلمانان و بازیکنان سیک که به دلایل مذهبی از پوشش سر استفاده می‌کنند، تبعیض قائل می‌شود.

فیبا بار دیگر در سال ۲۰۱۵ این دوره دوساله را بررسی می‌کند و در مورد آن تصمیم نهایی می‌گیرد. نتیجه بررسی و اینکه این قانون دائمی خواهد شد یا خیر، در سال ۲۰۱۶ اعلام می‌شود.

پیش از این چند فدراسیون بین‌المللی از جمله فدراسیون «والیبال» و «فوتبال» با حضور زنان مسلمان با حجاب مشروط در رقابت‌ها موافقت کرده‌ بودند.

راهی برای جذب مربی خارجی

فاطمه کرم‌زاده، نایب رئیس زنان فدراسیون بسکتبال، در واکنش به لغو موقت ممنوعیت حجاب برای زنان بسکتبالیست ازسوی فدراسیون بین‌المللی بسکتبال (فیبا)، یادآور شد که صدور این مجوز موجب افزایش انگیزه زنان بسکتبالست ایرانی می‌شود.

او تاکید کرد که به این ترتیب، «زنان بسکتبالیست ایرانی می‌توانند با این مجوز در رقابت های آسیایی و جهانی حضور پیدا کنند» و تیم‌های بسکتبال زنان هم می توانند «حامی مالی» جذب کنند.

در حال حاضر ۵۰ تیم بسکتبال زنان در لیگ اول، دوم و سوپر لیگ A و B ایران فعال هستند.

مسئولان ورزش ایران تنها در صورتی اجاره شرکت در مسابقات را به زنان می‌دهند که پوشش آنها از نظرموازین اسلامی مشکلی نداشته باشد

به گفته نایب رییس زنان فدراسیون بسکتبال، «با توجه به صدور این مجوز، امکان داشتن مربی خارجی برای تیم بسکتبال زنان ایران بسیار زیاد است و در صورت امکان برای تیم ملی مربی خارجی آورده می‌شود».

کرم‌زاده ازمسئولان ورزشی کشور خواست که یک سالن اختصاصی برای بسکتبال اختصاص دهند تا بسکتبالیست‌های مرد و زن کشور بتوانند در این سالن اختصاصی، تمرین‌های خود را پشت سر بگذارند.

در حال حاضر فقط در مجموعه ورزشی آزادی، سالن تمرین برای بسکتبال وجود دارد که به گفته ورزشکاران این عرصه، با توجه به تعدد تیم‌ها و مسابقات جاری، مسئولان ورزشی کشور باید سالن اختصاصی برای آنان درنظر بگیرند.

حجاب و زنان ورزشکار

بسیاری از زنان و دختران ایرانی به ورزش قهرمانی و حرفه‌ای علاقه‌مند هستند، اما برای اینکه بتوانند استعداد خود را بروز دهند، با موانعی متعدد روبه‌رو هستند؛ از کمبود سالن‌های مناسب ورزشی، کمبود مربی، نبود فرصت‌های مناسب برای رقابت با حریفان قدرتمند جهانی گرفته تا محدودیت‌های متعدد عرفی و مذهبی؛ قوانینی که حق شرکت زنان در رقابت‌های ورزشی را با ممنوعیت و محدودیت مواجه می‌کنند.

در برخی از موارد نیز که زنان ایرانی توانسته‌اند این محدودیت‌ها را در داخل کشور پشت سر بگذارند، در عرصه‌ جهانی با مشکل روبه‌رو شده‌اند.

یکی از مهم‌ترین مشکلات، پوشش زنان ورزشکار ایرانی است. مسئولان ورزش ایران تنها در صورتی اجاره شرکت در مسابقات را به زنان می‌دهند که پوشش آنها از نظر موازین اسلامی مشکلی نداشته یا تائید شده باشد. از سوی دیگر گاهی قوانین بین‌المللی نیز به دلیل مغایرت «پوشش اسلامی زنان ورزشکار ایران» با «قوانین و ضوابط موجود»، به آنان مجوز شرکت در رقابت های جهانی را نمی‌دهد.

مهرماه سال گذشته، «امر به معروف» مقامات جمهوری اسلامی ایران، به قیمت مدال طلای زنان تیم کاتا تمام شد.

انتشار عکسی از تیم کاتای زنان ایران در مسابقات روز نخست، واکنش مرضیه اکبری، معاون وزیر ورزش در حوزه بانوان را در پی داشت. او با تماس با تیم به ورزشکاران زن به خاطر حجابشان تذکر می‌دهد. بدین ترتیب، تیم زنان ناچار می‌شوند به دستور مقامات بالای جمهوری اسلامی ایران، حجاب استاندارد خود را تغییر دهند و این موجب حذف تیم و از دست دادن مدال طلا می‌شود.

تیم کاتای زنان ایران که به دیدار نهایی سومین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی راه یافته بود و شانس زیادی برای مدال طلا داشت، به دلیل اعتراض مصری‌ها به حجاب غیراستاندارد توافق شده، از دور مسابقات حذف شد. اعتراض مصری‌ها این بود که چرا ایرانی‌های بین کلاه و یقه خود از پارچه استفاده کرده بودند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.