ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«جبهه» پایداری، «حزب» شد

وزارت کشور از اعطای مجوز «حزب» به «جبهه پایداری» خبر داده ‌‌است. این در حالی است که هنوز حزب اصلاح‌طلب «ندای ایرانیان» مجوز فعالیت نگرفته است.

حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور و عضو «کمیسیون ماده ۱۰ احزاب»، از اعطای مجوز «حزب» به «جبهه پایداری» خبر داده ‌‌است. این در حالی است که هنوز حزب اصلاح‌طلب «ندای ایرانیان» مجوز فعالیت نگرفته است.

در سه سال اخیر، جبهه پایداری از آیت‌الله مصباح یزدی به عنوان رهبر معنوی این تشکل یاد کرده است

جبهه پایداری که در سال ۱۳۹۰ خورشیدی با محوریت آیت‌الله مصباح یزدی و عده‌ای از اصولگرایان و اعضا‌ی پیشین دولت محمود احمدی‌نژاد شکل گرفت، قصد نداشت که حزب باشد، اما اواخر سال گذشته درخواستی برای صدور مجوز برای تشکیل حزب جبهه پایداری داد. حال با دریافت مجوز حزب، باید نام این تشکل تغییر و عنوان «جبهه» از آن حذف شود.

حسینعلی امیری درباره عنوان «جبهه پایداری» در شرایط جدید گفته است: «این حزب درخواست تاسیس با عنوان "جبهه پایداری" کرده بود، اما با توجه به آنکه لفظ جبهه در ادبیات سیاسی به مجموعه چند حزب گفته می‌شود و تقاضای مربوطه، یک حزب بود لذا قرار شد متقاضیان تاسیس این حزب سیاسی به جای جبهه عنوان دیگری پیشنهاد کنند.»

آیت‌الله مصباح یزدی و اعضای جبهه «پایداری»، از اوایل شکل‌گیری خود بر «جبهه» بودن این تشکل و پرهیز از «تحزب» تاکید داشتند.

مهسا جزینی در گزارشی زیر عنوان «تغییر پایداری؛ از جبهه به حزب» در روزنامه شرق نوشته است: «این خواسته آیت‌الله مصباح بود که بارها در آرایش از مذمت تحزب سخن گفته ‌بود و خواسته‌‌اش هم از "پایداری"‌ها در نخستین همایش اعلام حضورشان همین بود که "جبهه" بمانند.»

بر اساس این گزارش، جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، نخست کامران باقری‌لنکرانی را نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری کرد، اما بعد از انصراف او، سعید جلیلی به‌جایش نشست که در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حدود چهارمیلیون رای آورد. جبهه پایداری اما در پی انتخاب فرد مناسب و «اصلح» برای ریاست جمهوری، حاضر به ائتلاف با دیگر اصولگرایان نشد.

هنوز حزب اصلاح طلب «ندای ایرانیان» مجوز فعالیت نگرفته است.

حال گفته می‌شود شکست در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ازجمله دلایل تمایل این جبهه به «تحزب» بوده است.

به عقیده امیر محبیان، از تحلیلگران اصولگرا، وفاداری اعضای جبهه پایداری به آرا و اندیشه‌های مصباح، ابدی و ازلی نیست. او چندی پیش در گفت و گو با روزنامه شرق، مصباح‌یزدی را روحانی‌ای آرمانگرا و «پایداری»‌ها را سیاستمدارانی اهل عمل دانست که به‌دنبال کسب قدرت هستند.

او گفته ‌بود: «یکی از اشتباهات جدی آن است که دغدغه‌ها و ظرف فعالیت آیت‌الله مصباح را با پایداری یکی بدانیم. آیت‌الله مصباح آرمانگرایی است که از ظرف عمل و کسانی چون پایداری ها برای پیشبرد باورهایش بهره می‌گیرد، در حالی که پایداری‌ها عملگرایانی هستند که از دیدگاه‌های آیت‌الله مصباح به‌عنوان پوشش ایدئولوژیک استفاده می‌کنند، شاید ادبیات هردو یکی باشد ولی دغدغه‌های دو طرف کاملا متفاوت است، در عمل خواهید دید پایداری‌ها تا زمانی که دیدگاه‌های آیت‌الله مصباح، آنها را به قدرت نزدیک می‌کند از آن پیروی خواهند کرد در غیر این‌ صورت آن را کنار خواهند نهاد.»

حزب پایداری و شورای فقیهان

طی سه سال اخیر، جبهه پایداری از آیت‌الله مصباح یزدی به عنوان رهبر معنوی این تشکل یاد کرده است.

جبهه پایداری، همچنین شورایی با عنوان «شورای فقیهان» دارد و باید تصمیم‌های شورای مرکزی‌ آن از تائید شورای فقیهان بگذرد. هنوز مشخص نیست در دوره جدید فعالیت این جبهه به عنوان حزب، چه تغییراتی در «اصول پایداری»‌ها و روش‌های پیشین آنان در فعالیت سیاسی ایجاد خواهد شد.

علاوه بر جبهه پایداری، چهار تشکل سیاسی دیگر از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب (با حضور نمایندگان دادستان کل کشور، قوه قضاییه، قوه مقننه (مجلس) و دبیر کمیسیون و کارشناسان مربوطه با مسئولیت سخنگوی وزیر کشور)، مجوز فعالیت گرفتند: تشکل‌های سیاسی «خانه کارگر»، جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران»، «حزب سیاسی جمعیت پویندگان عدالت و سرافرازی استان تهران» و «حزب شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی».

هنوز حزب ندای ایرانیان مجوز فعالیت نگرفته است. حزب ندای ایرانیان، یک تشکل سیاسی میانه‌رو است که در مردادماه سال جاری اعلام موجودیت کرده است. بیشتر اعضای این حزب سیاسی عضو  جبهه منحل‌شده مشارکت هستند و صادق خرازی نخستین دبیرکل این حزب به شمار می‌رود.

این حزب با نگاه انتقادی به عملکرد اصلاح‌طلبان بعد از سال ۱۳۸۸ می‌خواهد به جای نگاه آرمانی رهبران مشارکت، برخوردی عمل‌گرایانه را در دستور کار قرار دهد و با برخوردی کاملا پارلمانتاریستی، اصلاح طلبی محافظه‌کارانه در درون خطوط قرمز و مرزهای سیاسی نظام را پیش ببرد. آنها خود را معتقد به تعریف محمد خاتمی از اصلاح‌طلبی می‌دانند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.