ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خودی‌ها در برابر انصار حزب‌الله

انصار حزب‌الله که از پشتیبانی دیگر گرو‌ه‌های حزب الله چون شاخه حسین الله کرم و نشریه‌های «شلمچه» و «جبهه» برخوردار نیست، تا کجا می‌تواند در برابر نیروی انتظامی بایستد؟

اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه دوم مهرماه، در جریان سفر به استان اردبیل درباره فعالیت امر به معروف و نهی از منکر انصار حزب‌الله گفت: «این که آنها داوطلب شده‌اند، کافی نیست و باید از مسیرهای قانونی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، بسیج و نیروی انتظامی اقدام و به عنوان پلیس افتخاری و سازمانی "مردم نهاد" به ثبت رسیده و کار گروهی انجام دهند.»

حضور و هجوم «تیم‌های چند ده نفره» موتوری انصار حزب‌الله حتی اگر با هدف‌ تذکر لسانی هم انجام بگیرد، آرامش را از مردم خواهد گرفت،

در آخرین روز شهریورماه نیز مهدی طائب، رئیس شورای قرارگاه عمار که برادر بزرگ‌تر حسین طائب، نزدیک به مجتبی خامنه‌ای، رئيس پیشین سازمان اطلاعات سپاه و فرمانده سابق بسیج است، با جدی ندانستن سخنان دبیر کل انصار حزب‌الله برای حضور خیابانی گفته بود: «با وجود فعالیت نیرو‌های انتظامی برای مقابله با بدحجابی، نیازی به برادران انصار حزب‌الله و گروه های سیار امر به معروف و نهی از منکر نیست.»

روز اول مهرماه و پس از آن که رسانه‌های داخلی، از قول معاون اجتماعی نیروی انتظامی، از تجدید نظر انصار حزب‌الله، درباره فعالیت گشت‌های خود در سطح شهر تهران خبر دادند، دبیر کل انصار حزب‌الله در گفت‌وگو با روزنامه شرق، از دو روایت متفاوت این گروه و ناجا خبر داد و گفت: «روایت ما در وب‌سایت موجود است.»

روایت انصار حزب‌الله که بعد از ظهر سه‌شنبه روی وب سایت رسمی این گروه قرار گرفت، این است: «گروه‌های امـر به معـروف با قدرت و منسجـم می‌آيند.»

تا این جای کار و با وجود روایت نیروی انتظامی، هشدارهای وزارت کشور و استانداری تهران، و برخلاف آن چه رسانه‌های طرفدار دولت اعلام کردند، نه تنها انصار حزب‌الله از آن چه پیش‌تر آن را «عمليات گسترده» برای «منكوب» کردن «مفسدان» و  «حذف حاميانشان» خوانده بود، عقب ننشست، بلکه در توضیح خود، از قدرت و انسجام گروه‌های امـر به معـروف سخن گفت و یکی از اهداف آن را نیز «جرئت‌افزايی در حزب‌الله» اعلام کرد.

قدرت انسجام و جرئت‌افزایی، همه نشانه‌های سازماندهی تازه انصار حزب الله بود. این سازماندهی  می‌تواند کارکردی دوسویه داشته باشد: «بالا بردن و حفظ آمادگی نظامی - امنیتی» این گروه همراه با «بازسازی تشکیلاتی»، آن هم با مانور و رزمایش در صحنه اجتماع.

قدرت انسجام و جرئت‌افزایی، از نشانه‌های سازماندهی تازه انصار حزب الله بود. این سازماندهی  می‌تواند کارکردی دوسویه داشته باشد: «بالا بردن و حفظ آمادگی نظامی - امنیتی» این گروه، همراه با «بازسازی تشکیلاتی»، آن هم با مانور و رزمایش در صحنه اجتماع.

١- اگرچه برخی تحلیل‌گران سیاسی، سازماندهی تازه انصار حزب‌الله را تنها از نگاه تلاش برای تضعیف دولت می‌دیدند، اما از نگاهی دیگر، گمان می‌رود موضوع عمیق‌تر از این‌ها باشد؛ چرا که از دیدگاه انصار حزب الله، صحنه عمل، «اجتماع» است. آنان مطرح می کنند که «وزن مفسدین و حاميان آنان در جامعه به ضرر متدينين تغيير يافته» و اگر این گروه به مقابله «برنخيزد، «اين جريان مفسد خواهد بود كه در برابر حزب الله خواهد ايستاد».

در چنین شرایطی، تردیدی در این نیست که در صورت گسترش خودسرانه اینگونه فعالیت‌ها، دولت حسن روحانی نیز تضعیف یا به قول انصار حزب‌الله از صحنه عمل حذف خواهد شد.

فرمانده ناجا اعلام کرد که داوطلب بودن انصار حزب الله برای امر به معروف و نهی از منکر به تنهایی کافی نیست، بلکه این گروه باید از مسیرهای قانونی بگذرد.

حضور و هجوم «تیم‌های چند ده نفره» موتوری انصار حزب‌الله حتی اگر با هدف‌ تذکر لسانی هم انجام بگیرد، آرامش را از مردم خواهد گرفت، چه رسد به این که قرار بر منکوب کردن هم باشد و آن هم با روشی رزمایشی و برای جرئت‌افزایی در نیروهای این گروه.

برخی حقوقدانان، پیش از این و درباره «طرح امنیت اجتماعی و اخلاقی» نیروی انتظامی، این نقد را وارد می‌کردند که بر پایه کدام مواد قانونی، ماموران می‌توانند تشخیص دهند که در این یا آن مورد می‌توانند و باید اقدام کنند؟ تازه نیروی انتظامی هرچه باشد نهادی شناخته شده است، اما هرکدام از سرنشینان یا ترک موتور‌نشینان تیم‌های چند ده نفره موتوری، بر چه اساسی می‌تواند به خود اجازه دهد که تذکر جدی بدهد و حتی منکوب کند؟

اگر حزب‌الله بتواند از مانع دولت و نیروی انتظامی بگذرد این بار به خیابان آمدن نه پس از وقوع حادثه، آن گونه که در وقایع کوی دانشگاه یا حوادث پس از انتخابات جنجال برانگیز ٨٨ شاهد آن بودیم، بلکه در حالی خواهد بود که این روزها گمانه زنی‌ها بر سر تعیین جانشین رهبر جمهوری اسلامی داغ‌تر از همیشه است.

٢ پس از مدت‌ها بی‌عملی و جمع شدن تنها در آئین‌های مذهبی و نوحه‌خوانی و سینه‌زنی، حزب‌الله اعلام کرد که می‌خواهد دوباره به کف خیابان بازگردد.

اگر حزب‌الله بتواند از مانع دولت و نیروی انتظامی بگذرد این بار به خیابان آمدن نه پس از وقوع حادثه، آن گونه که در وقایع کوی دانشگاه یا حوادث پس از انتخابات جنجال برانگیز ٨٨ شاهد آن بودیم، بلکه در حالی خواهد بود که این روزها گمانه زنی‌ها بر سر تعیین جانشین رهبر جمهوری اسلامی داغ‌تر از همیشه است.

اواخر اردیبهشت ماه قربانعلی دری نجف آبادی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان، در حاشیه همایشی در شیراز، ضمن آرزوی طول عمر برای رهبر جمهوری اسلامی گفت: «به هر حال باید برای بعد از ایشان به فکر باشیم.»

به فکر بودن برای دوران پس از آیت الله خامنه‌ای، از یک سو چاره‌اندیشی برای تعیین جانشین اوست، اما آمادگی امنیتی و نظامی هم لازم دارد. آیا انصار حزب الله تصور کرده است که این آمادگی با حضور خیابانی این گروه تکمیل‌تر می‌شود؟

بسیاری منتظر بودند تا ببینند آن گونه که وزارت کشور و استانداری تهران برای برخورد با قانون‌شکنی وعده داده‌اند، نیروی انتظامی زیر نظر ولایت فقیه حاضر است جلوی رفتار قانون‌شکنانه انصار حزب الله بایستد یا خیر.

سرانجام نه تنها معاون اجتماعی نیروی انتظامی، بلکه فرمانده ناجا نیز اعلام کرد که داوطلب بودن انصار حزب الله برای امر به معروف و نهی از منکر به تنهایی کافی نیست، بلکه این گروه باید از مسیرهای قانونی بگذرد.

حالا باید منتظر ماند و دید انصار حزب‌الله که از پشتیبانی دیگر گرو‌ه‌های حزب الله چون شاخه حسین الله کرم و نشریه‌های «شلمچه» و «جبهه» نیز برخوردار نیست، تا کجا می‌تواند در برابر نیروی انتظامی و قرائت آدم‌های پرنفوذی چون مهدی طائب که همه خودی به شمار می‌آیند، بایستد و دولت و جامعه را به چالش بکشد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    پول و حقوق  و موتور و چماق اینه در مدت سی و چند سال ا از کجا تامین میشود؟