ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خروج سالانه ۱۵۰هزار جوان از ایران

بانک جهانی در گزارشی درباره اقتصاد ایران تاکید کرده است که عواملی چون بحران بیکاری سبب مهاجرت جمعیت جوان این کشور برای یافتن آینده اقتصادی بهتر می‌شود.

بانک جهانی در گزارشی درباره اقتصاد ایران نوشته است: «هر سال حدود ۱۵۰ هزار نفر از جمعیت جوان کشور برای یافتن آینده اقتصادی بهتر به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند.»

برخی از مسئولان جمهوری اسلامی مهاجرت نخبگان و پدیده «فرار مغزها» از ایران را تکذیب کرده و آن را جنجال رسانه‌ای دانسته‌اند

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بانک جهانی ریشه مهاجرت رو به افزایش جوانان ایرانی را در بحران بیکاری دانسته و نوشته است: «بیکاری همچنان در ایران بالاست و انتظار می‌رود به چالش محوری دولت ایران تبدیل شود.»

ایران با بیش از ۶۰ درصد جمعیت زیر ۳۰ سال کشوری جوان به لحاظ جمعیتی محسوب می‌شود.

بر اساس برآوردهای بانک جهانی با تحلیل آمارهای موجود، «هر سال حدود ۷۵۰ هزار نفر وارد بازار کار می‌شوند و بخش بزرگی از شاغلان که بیکار شده‌اند یا از جست‌وجو برای یافتن کار دست کشیده‌اند، به جمعیت غیرفعال اقتصادی اضافه می‌شوند».

براساس برآوردهای دولت ایران، این کشور باید در دو سال آینده حدود ۵/۸ میلیون فرصت شغلی ایجاد کند تا به هدف خود در کاهش نرخ بیکاری به هفت درصد تا سال ۲۰۱۵ دست یابد.

بانک جهانی تاکید کرده است که بر اساس گزارش‌های مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در یک سال منتهی به ۲۰ مارس ۲۰۱۴، به ۴/۱۰ درصد رسیده است، اما منابع غیررسمی نرخ کلی بیکاری را به بزرگی ۲۰ درصد تخمین زده‌اند.

بانک جهانی نرخ بیکاری به خصوص در بین زنان (۲۴ درصد) و جمعیت جوان (۲۰ درصد) در ایران را نگران‌کننده‌ عنوان کرده و نوشته است: «ضعف مشاهده شده در بازار کار را باید با توجه به این واقعیت در نظر گرفت که تنها ۷/۳۶ درصد جمعیت کشور به لحاظ اقتصادی فعال هستند.»

بر اساس این گزارش، «وضعیت نامناسب بازار کار با افزایش مشارکت زنان و تعداد بالای جمعیت جوان در حال ورود به بازار کار در حال تشدید است. با توجه به این ویژگی اجتماعی- اقتصادی جامعه ایران که زنان بیش از مردان متقاضی تحصیلات دانشگاهی هستند و نرخ ازدواج نسبتا پایین است، پیش‌بینی می‌شود که این روند همچنان ادامه داشته باشد».

بانک جهانی ریشه مهاجرت رو به افزایش جوانان ایرانی را در بحران بیکاری دانسته است

بانک جهانی به نوسان‌های خط فقر در ایران نیز پرداخته و نوشته است: «با بالا آمدن نیم دلاری خط فقر (از دو دلار به ۵/۲ دلار و از سه دلار به ۵/۳ دلار) ممکن است چهار تا شش درصد جمعیت کشور (معادل۵/۴ میلیون نفر) را در زیر خطر فقر قرار دهد. این نشان می‌دهد که بسیاری از شهروندان ایرانی نسبت به تغییرات در درآمد شخصی‌شان و همچنین افزایش مداوم هزینه‌های زندگی آسیب پذیرند.»

این مرکز بین‌المللی با بررسی این وضعیت تاکید کرده است که هیچ «تعجبی ندارد که هر سال حدود ۱۵۰ هزار نفر از جمعیت جوان کشور برای یافتن آینده اقتصادی بهتر به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند».

برخی از مسئولان جمهوری اسلامی مهاجرت نخبگان و پدیده «فرار مغزها» از ایران را تکذیب کرده و آن را جنجال رسانه‌ای دانسته‌اند.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اما در مرداد ماه سال ۱۳۹۰ گفته بود: «عملکرد برخی مسئولان و سیاست‌گذاران باعث خروج مغزها از ایران شده است.»

وی روز سه‌شنبه ۲۸ مردادماه سال جاری نیز در اشاره‌ای دیگر به این نکته گفت: «هیچ عقل سلیمی نمی‌تواند مخالف مهاجرت‌های علمی جوانان باشد.»

رفسنجانی با تأکید بر این نکته که «آینده ایران را بر محور دانش ترسیم کنیم»، افزود : «باید زمینه‌های سفرها و برگشت جوانان را به کشور فراهم کرد.»

شها‌ب‌الدین چاووشی، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران نیز پنجم شهریورماه سال جاری گفت: «در سال‌های اخیر ۱۸۰هزار نخبه از کشور خارج شده‌اند که این امر ۵۰ میلیارد دلار خسارت برای کشور به دنبال داشته است.»

سازمان‌های جهانی، از جمله صندوق بین‌المللی پول در گزارش‌های سالانه خود – به‌ویژه سال ۲۰۰۹ – اعلام کرده‌ بودند که «ایران به لحاظ مهاجرت نخبگان و دانش‌آموختگان، در میان ۹۱ کشور در حال توسعه یا توسعه‌نیافته جهان، مقام نخست را داراست».

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.