ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت اطلاعات مکتب گنابادی را فرقه ضاله خوانده است

چند تن از بزرگان مکتب عرفانی نعمت‌الهی گنابادی، در نمایشگاه دستاورد‌های ۳۰ ساله وزارت اطلاعات در خرم‌آباد به عنوان افراد وابسته به کشورهای سرمایه‌داری معرفی شده‌اند.

چند تن از بزرگان مکتب عرفانی نعمت‌الهی گنابادی، در نمایشگاه دستاورد‌های ۳۰ ساله وزارت اطلاعات در خرم‌آباد به عنوان افراد وابسته به کشورهای سرمایه‌داری و خود این مکتب به عنوان «فرقه ضاله» معرفی شده‌اند.

وب‌سایت مجذوبان نور گزارش داده است که وزارت اطلاعات در یکی از غرفه‌های نمایشگاهی که در شهر خرم‌آباد با عنوان «سی سال مجاهدت خاموش» و به بهانه معرفی تلاش‌های ۳۰ ساله وزارت اطلاعات برگزار شده است، با نمایش تصاویری از چهره‌ها و بزرگان سلسله نعمت‌اللهی گنابادی، این مکتب عرفانی را «ضاله» و «وابسته» و «دست نشانده» کشورهای سرمایه‌داری معرفی کرده است.

این نمایشگاه از روز جمعه ۱۷ اکتبر/ ۲۵ مهر افتتاح  شده است و تا پایان هفته ادامه خواهد داشت.

جمعی از درویشان گنابادی ساکن خرم‌آباد با حضور در نمایشگاه یادشده نسبت به این اتهامات اعتراض کردند. این اعتراض در روز دوشنبه ۲۰ اکتبر با واکنش ماموران مستقر در نمایشگاه روبه‌رو شد. آنان با رفتاری که «نامناسب» عنوان شده است درویشان معترض را از محل رانده‌اند.

درویشان معترض، خواهان تعطیلی فوری این غرفه و عذرخواهی و توضیح مسئولان برگزارکننده نسبت به اتهامات و توهین‌های وارد شده به بزرگان مکتب گنابادی شده‌ بودند.

در پی این اعتراض و برخورد خشن ماموران نمایشگاه، پوستر‌ها و عکس‌های نصب شده در نمایشگاه دستاورد‌های ۳۰ ساله وزارت اطلاعات در بعد از ظهر چهارمین روز برپایی این نمایشگاه حذف شده است.

در ماه گذشته در ملایر نیز در تبلیغاتی با ابعاد بزرگ با عنوان «مبانی، ابزار‌ها و تاکتیک‌های جنگ نرم» که در یکی از پارک‌های پر رفت آمد این شهر نصب شده بود، با چاپ تصاویری از بزرگان نعمت‌اللهی گنابادی، این مکتب عرفانی را در زمره فرق ضاله و عرفان‌های کاذب عنوان کرده بود.

در این نمایشگاه نیز درویشان گنابادی را متهم به «تغذیه مالی و فکری توسط سرویس‌های سیا و موساد» کرده بودند.

در جریان خشونت‌های گارد ویژه به درویشان معترض در روز ۲۹شهریورماه، تعدادی از آنان دچار شکستگی و جراحت‌های شدید شدند.

درویشان معترض گنابادی اعلام کرده‌اند که در مقابل برخوردهای توهین‌آمیز که به طور مستقیم توسط مراکز دولتی و حکومتی اعمال می‌شود سکوت نخواهند کرد و اعتراض خود را با نامه‌نگاری با استاندار، دادستان و کلیه مسئولان مرتبط ادامه خواهند داد.

چندی پیش جمعی از دراویش گنابادی در قالب کمپینی به نام «کوچ دراویش گنابادی از ایران به زندان اوین» اعلام کرده بودند که در اعتراض به برخوردهای امنیتی با پیروان این گروه عرفانی و همبستگی با وکلای زندانی‌شان «از طریق تجمع با چشم‌ها و دست‌های بسته در مقابل دادستانی، خواهان بازداشت و زندانی شدن تمامی دراویش عضو این کمپین توسط عوامل قضائی خواهند شد».

روز ۲۹شهریورماه گروهی از دارویش گنابادی عضو کمپین «کوچ به زندان اوین» مقابل دادستانی تجمع کردند که نیروهای گارد ویژه و خودروهای انتظامی آن‌ها را محاصره کرده و ۸۰۰ نفر از آنان را دستگیر کردند.

برخورد خشونت‌آمیز با تجمع‌کنندگان به روز بعد کشیده شد و دوباره حدود ۳۰۰ نفر از دراویش گنابادی را که مقابل دادستانی تجمع کرده بودند، محاصره کردند و به ضرب و جرح آن‌ها پرداختند.

در جریان خشونت‌های گارد ویژه به درویشان معترض، تعدادی از آنان دچار شکستگی و جراحت‌های شدید شدند.

دراویش گنابادی به سرکوب‌های امنیتی، حملات نیروهای خودسر و دستگیری‌های پیروان این طریقت، اعتراض دارند.

دستگاه امنیتی و نهادهای قضائی در سال‌های گذشته تعداد زیادی از درویشان گنابادی و وکلای مدافع آن‌ها را بازداشت، محاکمه و زندانی کرده است.

فعالان حقوق دراویش گنابادی می‌گویند برخورد با اعضای این اقلیت مذهبی در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در چهارچوب طرحی به نام «طرح برخورد با عرفان‌های کاذب» آغاز شد.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در کارزار انتخاباتی خود با تأکید بر مسئله اقلیت‌های قومی و مذهبی وعده داده بود که وضعیت آن‌ها در دولت او بهبود پیدا خواهد کرد.

اسفند‌ماه سال گذشته نیز در پی اعتصاب غذای ۱۰ تن از دراویش زندانی در زندان‌های اوین، رجایی‌شهر، نظام شیراز و بندرعباس، بیش از دو هزار نفر از دراویش گنابادی سراسر کشور، با اعلام همبستگی با این زندانیان، در خارج از زندان دست به اعتصاب غذا زده‌ بودند.

به دنبال این اعتراضات، برخی از خانواده‌ها و دروایش گنابادی در مقابل دادستانی تهران تجمع کردند که این تجمعات نیز با دخالت مأموران امنیتی منجر به بازداشت تعدادی از این افراد شد.

هم اکنون نه تن از فعالان حقوق دراویش گنابادی در زندان‌های اوین تهران و نظام شیراز به سر می‌برند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.