ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیروزی سکولارها بر اسلام‌گرایان در انتخابات تونس

چهار سال پس از «بهار عربی» تونسی‌ها برای دومین بار پای صندوق رأی رفتند. حزب سکولار «ندای تونس» بر اسلام‌گرایان پیروز شد.

چهار سال پس از «بهار عربی» تونسی‌ها برای دومین بار پای صندوق رأی رفتند. این‌بار، چنانکه از نخستین نتایج شمارش آرا برمی‌آید، حزب سکولار «ندای تونس» بر اسلام‌گرایان پیروز شد.

الباجی قائد سبسی، رهبر حزب «ندای تونس»

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که حزب سکولار «ندای تونس» در انتخابات پارلمان این کشور از حزب اسلام‌گرای «حرکت النهضه» پیشی گرفت. بر اساس نتایج شمارش آرا، تاکنون حزب «ندای تونس» موفق شده است ۸۰ کرسی پارلمان تونس را به دست بیاورد. «حرکت النهضه» ۷۰ کرسی را به دست آورد.

به گزارش کمیسیون نظارت بر انتخابات «ندای تونس» ۳۷ درصد از آرا و «حرکت النهضه» ۲۸ درصد آرا را به دست آورده است. احزاب دیگر، از جمله حزب «وطن‌پرستان آزاد» نتوانستند آرای قابل توجهی را از آن خود کنند. «وطن‌پرستان آزاد» فقط ۴ درصد از آرا را به دست آورد.

انتظار می‌رود که نتیجه قطعی انتخابات پارلمان تونس تا روز پنجشنبه، ۳۰ اکتبر اعلام شود. حزب «ندای تونس» اما از هم‌اکنون پیروزی خود را اعلام کرده است. «ندای تونس» در صفحه فیسبوکش نوشته است: «ما پیروز شدیم. زنده‌باد تونس». یک سخنگوی «حرکت النهضه» پیروزی «ندای تونس» را به رسمیت شناخته است.

الباجی قائد سبسی، رهبر حزب «ندای تونس» با شعار «هر رأیی که به من ندهید، به اسلام‌گرایان داده‌اید» رقابت انتخاباتی مؤثری را آغاز کرد. او تشکیل دولت انتلافی با اسلام‌گرایان را از همان آغاز رد کرد، در همان حال راشد غنوشی، رهبر «حرکت النهضه» از تشکیل دولت ائتلاف ملی سخن در میان آورده بود.

بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار شهروند تونسی که واجد شرایط شرکت در انتخابات پارلمان بودند، یکشنبه ۲۶ اکتبر فراخوانده شدند که پای صندوق‌های رأی بروند. انتخابات در آرامش برگزار شد و بر اساس گزارش کمیسیون نظارت بر انتخابات، بیش از ۶۰ درصد از تونسی‌ها در انتخابات پارلمان کشورشان شرکت کردند.

در مجموع ۱۳ هزار نفر از ۹۰ حزب سیاسی برای نمایندگی پارلمان تونس نامزد شده‌ بودند. کاندیدا‌ها با هم بر سر دستیابی به ۲۱۷ کرسی مجلس تونس رقابت می‌کردند.

انتخابات پارلمان تونس چهار سال پس از «بهار عربی» و سرنگونی حکومت بن علی برگزار می‌شود. ناظران از این انتخابات به عنوان گامی دیگر برای دستیابی به دموکراسی یاد کرده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • معصومه

    تونس نجات یافت. چه مردم عاقلی. درود بر تونسی ها