ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

موافقت کره شمالی با سفر گزارشگر ویژه سازمان ملل به این کشور

پیونگ‌یانگ قصد دارد با سازمان ملل درباره بررسی موارد نقض حقوق بشر در کره شمالی همکاری کند. ایران اما همچنان از همکاری با سازمان ملل خودداری می‌کند.

در آستانه برگزاری اجلاس بررسی ادواری حقوق بشر در شورای حقوق بشر سازمان ملل، نمایندگان کره شمالی با گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره حقوق بشر در کره شمالی دیدار و گفت‌و‌گو کردند. نمایندگان کره شمالی پس از این مذاکرات اعلام کردند که در آینده برای رعایت موازین حقوق بشر همکاری تنگاتنگ‌تری با سازمان ملل خواهند داشت. در این میان دولت کره شمالی هم اعلام کرده که به زودی گزارشگر سازمان ملل به این کشور سفر می‌کند.

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی. کره شمالی اعلام کرده زودی گزارشگر حقوق بشر به این کشور سفر می‌کند

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که گزارشگر سازمان ملل درباره حقوق بشر در کره شمالی گزارشی تهیه کرده که به موجب آن دادگاه بین‌المللی لاهه می‌تواند نقض حقوق بشر در کره شمالی را بررسی کند. افزون بر این سازمان ملل در نظر دارد اشخاصی را که در کره شمالی حقوق بشر را نقض کرده‌اند، تحریم کند.

یکی از دیپلمات‌های سازمان ملل به آسوشیتدپرس گفته است پیونگ‌یانگ به گزارشگر سازمان ملل اجازه سفر به کره شمالی را داده، اما در مقابل از سازمان ملل خواسته است پرونده نقض حقوق بشر در کره شمالی را به دادگاه بین‌المللی لاهه ارجاع ندهد. هدف از سفر گزارشگر سازمان ملل به کره شمالی این است که گزارشی «عینی‌تر و جامع‌تر» از موارد نقض حقوق بشر در کره شمالی تهیه کند.

در فوریه سال جاری، گزارش سازمان ملل درباره موارد نقض حقوق بشر در کره شمالی منتشر شد. در این گزارش دولت کره شمالی متهم شده است که بی‌وقفه‌ حقوق بشر را نقض می‌کند. بازداشت کنشگران مدنی،گرسنه نگه داشتن مخالفان و همچنین شکنجه از مواردی است که گزارشگر سازمان ملل در امور کره شمالی به آن اشاره کرده است. سازمان ملل همچنین گزارش داده است که در اردوگاه‌های کار اجباری کره شمالی ۲۰۰ هزار زندانی سیاسی نگهداری می‌شوند.

سازمان ملل در ماه مارس سال جاری به پیشنهاد ژاپن و اتحادیه اروپا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را تهیه کرده است. در این قطعنامه از کره شمالی خواسته شده به نقض حقوق بشر پایان دهد و همه زندان سیاسی در این کشور را بدون هیچ‌گونه قید و شرطی آزاد کند. قرار است این قطعنامه به رأی شورای امنیت سازمان ملل گذاشته شود. انتظار می‌رود که  این قطعنامه در اواخر ماه نوامبر به تصویب شورای امنیت برسد.

پیونگ‌یانگ در واکنش به این اقدامات، گزارشی از وضعیت حقوق بشر در کره شمالی تنظیم کرده و پیشنهاد قطعنامه جداگانه‌ای را هم به سازمان ملل داده است.

اجلاس بررسی ادواری حقوق بشر (UPR) جمعه (۳۱ اکتبر /۹ آبان) در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار می‌شود. کشورهای جهان موظفند هر چهار سال یک‌بار گزارشی از وضعیت حقوق بشر ارائه دهند. در این اجلاس علاوه بر دولت‌ها، سازمان‌های مستقل مدافع حقوق بشر نیز گزارشی از وضعیت کشور خود ارائه می‌دهند.

در حالی که پیونگ‌یانگ سرانجام با سفر گزارشگر ویژه سازمان ملل به کره شمالی موافقت کرده، ایران همچنان از سفر احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل به این کشور خودداری می‌کند. احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران، این کشور را به نقض ۳۰۰ مورد حقوق بشر متهم کرده اما محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه صلاحیت و بی‌طرفی گزارشگر ویژه سازمان ملل را به چالش کشیده و او را به خاطر انتقاد از قانون قصاص به توهین به اسلام متهم کرده است.

ایران هم مانند کره شمالی گزارش ویژه‌ای از وضعیت حقوق بشر در این کشور آماده کرده و قصد دارد آن را در برابر گزارش احمد شهید به اجلاس بررسی ادواری حقوق بشر تحویل دهد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.