ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عمان:« ایران و آمریکا توافقات مهمی کرده‌اند»

روز دوم مذاکرات اتمی در مسقط آغاز شد. وزیر امور خارجه عمان می‌گوید در روز اول توافقات مهمی حاصل شده و انتظار می‌رود برای برخی مسائل معوق مانده دیگر نیز راه حلی پیدا شود

روز دوم مذاکرات سه جانبه میان ایران، آمریکا و اتحادیه اروپا در عمان از صبح روز دوشنبه ۱۹ آبان در هتل بوستان مسقط پیگری می‌شود. وزیر امور خارجه عمان خبر از پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ و توافقات مهم در طول مذاکرات داده است، اما هنوز وزرای خارجه آمریکا و ایران اظهار نظری در این مورد نکرده‌اند.

بن علوی، وزیر امور خارجه سلطان‌نشین عمان در آستانه آغاز روز دوم مذاکرات، برگزاری این گفت‌وگوها در مسقط را نتیجه پنج سال تلاش عمان برای «پل زدن میان شکاف ایران و غرب و آوردن طرفین بر سر میز مذاکره به منظور یافتن راه‌حل صلح‌آمیز برای مساله اتمی ایران» خواند.

روزنامه «تایمز عمان» به نقل از بن علوی گفته است که در روز اول مذاکرات، بر سر مسائل بزرگ و مهمی توافق حاصل شده است و انتظار می‌رود برای بعضی دیگر از مسائل معوق مانده نیز راه‌حلی پیدا شود.

دیگر مقامات عمان، از جمله وزیر اطلاعات آن کشور نیز، از نقش مهم سلطان قابوس در برقراری فضای مناسب مذاکرات سخن گفته‌اند.

از سوی دیگر، عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد ایران، گفت‌وگوهای مسقط را از «مقاطع کلیدی مذاکرات» خوانده است. رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم می‌گوید صورت‌حساب عدم توافق در عمان را باید به پای آمریکا نوشت.

دور دوم مذاکرات سه جانبه اتمی در هتل بوستان مسقط در عصر یکشنبه ۹ نوامبر از سرگرفته شد. این مذاکرات پشت درهای بسته و با درز کمترین اخبار به بیرون برگزار می‌شود. دور نخست که پیش از ظهر انجام شد، سه ساعت به طول انجامید.

عصر یکشنبه، سایت آیت‌الله خامنه‌ای، سخنان عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران را نقل کرد که دیدار سه‌جانبه در مسقط را از «مقاطع کلیدی مذاکرات» خوانده و نسبت به مذاکرات به شرط گشوده شدن برخی گره‌ها نیز ابراز خوشبینی کرده است.

عراقچی، روز یکشنبه ۱۸ آبان در گفت‌وگو با سایت رهبر ایران تاکید کرده که به «نیات و اهداف طرف مقابل به هیچ وجه خوشبین نیستیم و اصلا هم نباید باشیم.» با این همه او عنوان کرده که خوشبینی‌هایی در خصوص احتمال توافق وجود دارد.

عراقچی گفته که رهبر ایران، رویکرد «حمایت آمیز» و «دلگرم کننده‌ای» نسبت به تیم مذاکره‌ کننده اتمی دارد. او از اختیارات خاص مذاکره‌کنندگان یاد کرده وافزوده که برداشت بسیاری از نقش خامنه‌ای در مسئله اتمی نادرست است: «این‌که کسانی با اغراض خاص مطرح می‌کنند که واو به واو مذاکرات با ایشان چک می‌شود، و یا از طرف دیگر برخی ادعا می‌کنند که ایشان در جریان مذاکرات قرار ندارند، هر دو اشتباه است.»

عراقچی یک روز پیش‌تر در مصاحبه با شبکه «العالم» گفته بود که بازگشت به شرایط قبل از توافق ژنو یک سناریوی خطرناک برای همه خواهد بود: « تمام فکر و ذکر و صحبت‌های ما بر توافق متمرکز است. اجازه بدهید امیدوار باشیم که توافق حاصل می‌شود و من فکر می‌کنم که ما اجازه نداریم که این فرصت را از دست بدهیم.»

اطلاعات چندانی از محتوای مذاکرات سه جانبه در مسقط در رسانه‌ها درج نشده و خبرگزاری‌ها تنها به انتشار عکس‌هایی از دیدار اشتون، ظریف و کری بسنده کرده‌اند. در خلال مذاکرات مسقط، علی‌اکبر ولایتی، مشاور عالی رهبر ایران در امور بین‌المللی در مصاحبه‌ای، خبر حضور خود در عمان را تکذیب کرد.

خبرگزاری ایسنا، عصر یکشنبه ۱۸ آبان از قول ولایتی نوشت: «من نه به عمان رفته‌ام و نه بنا دارم به این مناسبت (مذاکرات هسته‌ای) به عمان سفر کنم.»

ولایتی پس از دیدار با هیات علمی و فرهنگی کویت در مرکز تحقیقات استراتژی نظام گفت که بحث حضورش در مذاکرات عمان مطرح نشده و «آنچه در برخی رسانه‌ها با منشاء غربی و آمریکایی منتشر شده است مبنایی ندارد.»

هم‌زمان، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، این احتمال را منتفی ندانست که «خروجی مذاکرات عمان نوعی توافق باشد.» بروجردی صبح یکشنبه به خبرنگاران گفت: «ولی به هیچ وجه نمی‌توان پیش‌بینی خوش‌بینانه کرد که همه چیز در عمان به پایان خواهد رسید.»

بروجردی این را هم گفت که عمان نقش میانجی‌گرانه در مذاکرات کنونی را ندارد و افزود: «میانجی‌گری زمانی مطرح می‌شود که ارتباطی میان دو طرف مذاکره نباشد و طرف ثالثی بخواهد وساطت کند اما سال‌هاست که در سطح وزیر خارجه با آمریکا ارتباط داریم.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهزاد

    هرکس از به نتیجه نرسیدن مذاکرات خوشحال شود و از توافق خوشش نیاید دشمن ایران و ایرانی است. چه اینوری چه اونوری .جناب فریاد حقوق بشری که باعث افزایش تحریم ها و خطر جنگ شود خوب است؟آقای نادر کاش به جای امنیت جهانی کمی به فکرکشور و مردم ایران بودی.(صرفنظر از حاکمیت)

  • nader

    مذاکرات در صورتی نتیجه اش به امنیت جهانی ختم می شود که کل سایتهای اتمی و غنی سازی ایران، به جز راکتور تحقیقاتی تهران و راکتور برق هسته ای بوشهر، بقیه سایتهای اتمی ایران را همه را باز و به خارج ایران به یک کشور صاحب فناوری واقعی نگهداری تاسیسات اتمی انتقال دهند.

  • faryad

    اوباما از خامنه ای خواسته همانطور که 5 بعلاوه 1 مسائل دیگری چون حقوق بشر را، شامل مذاکرات اتمی ننموده اند.!! حکومت اسلامی لطف نموده مسائل خارج از مسئله اتمی چون سوریه ،و... غیره را به توافقات اتمی ربط نداده!!!! بیخود نیست در انتخابات بسختی شکست خوردند. بزرگترین شکست بعد از جنگ دوم!!

  • nasim

    مسئله اتمی امروز نیز متاسفانه تکرار مسئله جنگ است. سیاستی را در خفا آغاز کردند که درست نبود و گمان می کردند بوسیله آن بتوانند عمر رژیم را بیمه کنند. اما یکباره متوجه شدند که این امر آنطور که گمان می کردند ساده نیست و مجبور بقول مذاکره شدند. مذاکره ای که حدود 15 سال بطول انجامیده است و در این مدت صدها میلیارد دلار به باد رفته و فرصتهای طلائی برای ساختن کشور و رشد اقتصادی از دست رفته اند. براستی علت چیست؟ پاسخ ساده است: رژیم حاضر نیست واقعیتها را بپذیرد، حاضر نیست بگوید به مردم دروغ گفته و بخاطر "حفظ پرستیژ" حاضر نیست جلوی هزینه ها را بگیرد.... مهران مصطفوی